به گزارش خبرنگار ایکنا، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در محفل انس با قرآن کریم که پنجشنبه شب اول اردیبهشت، از سوی شورای مشورتی بانوان معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم برگزار شد، ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت علی(ع) و آرزوی قبولی طاعات در ماه مهمانی خدا، گفت: امیدوارم از این سفره معنوی ضیافتالله به اندازه وسع معنوی بهره ببریم و خداوند با ما معامله نیکو کند و خیر کثیر اهدا کند.
وی اظهار کرد: بحمدلله نمایشگاه با وقفه دو ساله بخاطر شیوع کرونا با استقبال آحاد جامعه ایمانی کشور مواجه شده و مایه دلگرمی است که این فضا اینگونه مورد استقبال قرار گرفته است و در بخشهای مختلف، فعالیتهای خوب، متنوع و پرجاذبه، جاری و ساری است به طوری که هر فرد با هر سلیقه و گرایش و با سنین مختلف میتوانند از این نمایشگاه بهرهمند شوند. جامعه مدتها با موضوع کرونا در حالت انفعالی و خمودی قرار گرفته و در حال حاضر نمایشگاه، محلی برای تبلور جلوه الهی در کشور عزیزمان شده است و خدا را شاکریم که توفیق خدمتگزاری برای برپایی چنین نمایشگاهی را داده است.
گزارش تصویری محفل انس با قرآن سوی شواری مشورتی بانوان معاونت قرآن و عترت ارشاد
اسماعیلی اضافه کرد: باید اذعان کرد که امروزه در حوزه بانوان نسبت به گذشته شاهد پیشرفت و تکامل هستیم. این میزان فعالیت بانوان در سالهای گذشته، تحققی نایافتنی بود اما امروزه به برکت انقلاب و امام راحل(ره) و به برکت خون شهدا و رهبر قرآنی، شاهد زنان اندیشمند و غیور در عرصه فعالیت قرآنی، هم پای جامعه مردان هستیم و حتی در برخی از بخشها جلوتر از مردان حرکت کردهاند اما فعالیت بانوان با نقطه مطلوب فاصله دارد اما مایه خرسندی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: حتما در حوزه فعالیتهای قرآنی چه در معاونت و چه در سازمان اوقاف و امور خیریه که از مجموعههای تابعه این وزارتخانه هستند، امکان گستردهتری را برای فعالیت بانوان فراهم خواهیم کرد.
وی به ضرورت استقلال کار بانوان قرآنی اشاره کرد و گفت: در عین حال بانوان عفیفه قرآنی باید محیطهایی دارای اطمینانخاطر و با اقتضائات شرعی و در دسترس داشته باشند تا بتوانند فعالیتهای خود را انجام دهند، بنابراین باید مشاوره تخصصی و مجمع مشورتی در این زمینه تقویت و گسترش پیدا کند. باید سعی کنیم تا مؤسسات قرآنی بانوان را هویت دهیم، چرا که دو هزار و 500 مؤسسه قرآنی تحت نظارت معاونت قرآن و عترت ارشاد است که اگر هویت بیشتری پیدا کنند و حمایتهای بیشتری از آنها شود، موجب گسترش فعالیتها و شاهد تبلور آنها خواهیم بود. در این عرصه هیچ محدودیتی برای فعالیت بانوان نمیشناسیم و حتما در حوزه فعالیت آنها موارد شرعی را رعایت میکنیم.
اسماعیلی با اشاره به گسترش فعالیتهای بانوان در کانونهای فرهنگی ـ هنری مساجد، اظهار کرد: معاونت قرآن و عترت در عرض سایر معاونتها نیست، چرا که هم فعالیت ستادی دارد و هم فعالیت صنفی. فعالیت صنفی به منظور حمایت و پشتیبانی از فعالیتهای اینچنینی چون نمایشگاه قرآن است و فعالیتهای ستادی معاونت، اجرای فعالیتهای قرآنی است.
وی با اشاره با این سخن حضرت امام خمینی(ره) که «تراز جامعه دینی، گسترش فعالیت دینی است»، افزود: آیه «قُلْ إِنَّمَا أَعِظُكُم بِوَاحِدَةٍ أَن تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَى وَفُرَادَى» در واقع صدر فعالیتهای حاکمیت دینی است. آیه فوق اعجاز نهضت امام(ره) به معنای نظری است و این آیه الهی مبنای خیزش امت است.
اسماعیلی با تأکید بر اینکه قرآن خطابش ناس است، بیان کرد: کلام وحی تمام مردم را به اسلام و صلات دعوت میکند. قرآن، نور است چون هنگامی که به دلها و فطرتهای پاک اصابت میکند، آنها را هدایت میکند. قرآن شفاست و نگاه به قرآن برکت است. شما جمع بانوان ایمانی و عفیف، توفیف خدمتگزاری به قرآن را پیدا کردهاید و به فکر برنامههای آموزشی برای جای جای کشور باشید و تنها به تهران بسنده نکنید و فعالیت قرآنی را گسترش دهید ما پشتیبان شما هستیم و خودمان را خادم قرآن کریم میدانیم و خداوند به این نیات، اعمال و حرفها در ماه مبارک رمضان برکت دهد تا گامهای مؤثر برداریم.
وی با اشاره به اینکه یکی از شاخصهای دولت دینی، ارتقا در شاخصهای قرآنی در تمامی شاخهها و ابعاد حفظ، قرآن پژوهی، تفسیر، قرائت و ...است، اضافه کرد: بنا بر حدیث ثقلین ما در کنار قرآن کریم ملزم به پیروی از مکتب اهل بیت(ع) هستیم. چنانکه در روایات، احادیث و قرآن کریم آمده است این دو، دو بال جداناشدنی هستند و هر دو همواره با همند. انشاءالله از افرادی باشیم که از معارف عمیق قرآنی و عترتی به نحو احسن استفاده کنیم و آن را نشر دهیم.
یادآور میشود، بیست و نهمین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن از روز ۲۷ فروردینماه در مصلای امام خمینی(ره) آغاز شده و تا نهم اردیبهشت ادامه دارد. این نمایشگاه در این ایام از ساعت ۱۷ تا ۲۳:۳۰ پذیرای علاقهمندان است.
انتهای پیام