کد خبر: 4071537
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۰

چگونه در عید غدیر عقد اخوت ببندیم

یکی از اعمال توصیه شده در روز عید غدیر خواندن عقد اخوت بین مسلمان است که موجب برقراری پیوندی معنوی بین دو مسلمان می‌شود.

دوشنبه/ چگونه در عید غدیر عقد اخوت ببندیم

به گزارش ایکنا، یکی از سنت‌های مسلمانان در عید غدیر بستن عقد اخوت است. در این روز خواندن عقد اخوت بین برادران مومن با همدیگر و خواهران مؤمن با همدیگر سفارش شده است.

عَقد اُخوّت یا پیوند برادری، پیوندی است که میان دو مسلمان دو زن با هم یا دو مرد با هم بسته می‌شود تا برادر دینی همدیگر شوند. این پیوند، باعث ارث بردن از یکدیگر نمی‌شود بلکه فایده‌اش در دنیا دعا برای یکدیگر، خیرخواهی و پیوند ایمانی و در آخرت، شفاعت همدیگر است.
معروف‌ترین عقد اخوت در اسلام مربوط به پیمانی است که پیامبر(ص) بین مهاجران و انصار بست.(این واقعه تاریخی روز دوازدهم ماه مبارك رمضان به وقوع پیوست). در این روز پیامبر(ص) با حضرت علی(ع) پیوند برادری بستند.

نحوه بستن عقد اخوت بین مسلمانان

دو مرد یا دو زن برای اینکه برادر/ خواهر معنوی هم شوند باید صیغه عقد اُخُوَت را بخوانند. برای این منظور آنها باید دست راست هم را بگیرند و یکی از آنها بگوید: وَاَخَیْتُکَ فِی اللَّهِ وَ صَافَیْتُکَ فِی اللَّهِ وَ صَافَحْتُکَ فِی اللَّهِ وَ عَاهَدْتُ اللَّهَ وَ مَلَائِکَتَهُ وَ کُتُبَهُ وَ رُسُلَهُ وَ أَنْبِیَاءَهُ وَ الْأَئِمَّةَ الْمَعْصُومِینَ(ع) عَلَى أَنِّی إِنْ کُنْتُ مِنْ أَهْلِ الْجَنَّةِ وَ الشَّفَاعَةِ وَ أُذِنَ لِی بِأَنْ أَدْخُلَ الْجَنَّةَ لَا أَدْخُلُهَا إِلَّا وَ أَنْتَ مَعِی؛ به خاطر خدا با تو برادری و صفا(یکرنگی) می‌ورزم به خاطر خدا دستم را در دستت قرار می‌دهم؛ و در پیشگاه خدا و فرشتگان و کتاب‌ها و فرستادگان او عهد می‌کنم که اگر از اهل بهشت و شفاعت باشم و اجازه ورود در بهشت را یابم، بدون تو وارد بهشت نشوم».

سپس طرف دیگر در جواب او بگوید: «قَبِلْتُ؛ قبول کردم».

باز هم نفر اول بگوید: «أَسْقَطْتُ عَنْکَ جَمِیعَ حُقُوقِ الْأُخُوَّةِ مَا خَلَا الشَّفَاعَةَ وَ الدُّعَاءَ وَ الزِّیَارَة؛ تمام حقوق برادری به جز حق شفاعت و دعا و دید و بازدید را از تو ساقط کردم».

بدین ترتیب این دو نفر با هم برادر ایمانی یا خواهر ایمانی می‌شوند و باید در دعاها و زیارت‌ها همدیگر را فراموش نکنند. البته لازم نیست صیغه عقد اخوت حتماً به عربی خوانده شود، بلکه اگر آن را به فارسی یا زبان دیگری هم جاری کنیم صحیح است؛ اما باید الفاظی را بکار برند که معنی این عقد را برساند. .

یادآوری می‌شود: اگر دو خانم، بخواهند با هم عقد خواهری برقرار کنند در صورت خواندن عقد به عربی، باید ضمیرهای مذکر را تبدیل به ضمیر‌های مونث کنند.

انتهای پیام
captcha