کد خبر: 4079682
تاریخ انتشار : ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۹

پویایی مساجد با کسب درآمدهای پایدار

پویایی مساجد با کسب درآمدهای پایدار استاندار چهارمحال‌وبختیاری پویایی مساجد برای خلق درآمد پایدار را مهم ارزیابی کرد و گفت: اگر یک درآمد پایدار برای مسجد وجود داشته باشد، شاهد نقش‌آفرینی بهتر این مکان مقدس خواهیم بود.

غلامعلی حیدری استاندار چهارمحال و بختیاری

به گزارش ایکنا از چهارمحال‌وبختیاری، غلامعلی حیدری، استاندار چهارمحال‌وبختیاری امروز، ۳۰ مردادماه در نشست شورای سیاستگذاری امور مساجد استان با حضور نماینده ولی‌فقیه در استان با اشاره به نقش بی‌دلیل مساجد در پیروزی انقلاب اسلامی و نیز سازماندهی، بصیرت‌افزایی و انسجام‌بخش بودن مساجد در جریان دفاع مقدس، اظهار کرد: مساجد محل تربیت رزمندگان اسلام بوده و شهدای عزیزمان همگی از بچه‌های مسجد بودند؛ امنیت محلات در شهرها و روستاها نیز به برکت مساجد و ارکان آن نظیر بسیج، تحقق می‌پذیرد.

وی با ذکر اینکه مساجد در مصونیت‌بخشی به مردم و تأمین سلامت نیز نقش‌آفرین هستند، ادامه داد: شاهد بودیم که محلات مسجدمحور با اعتماد مردمی در مقابله با کرونا بسیار موفق بودند؛ نقش مساجد در ترویج فرهنگ اسلامی و قرآنی نیز حائز اهمیت است و مردم نیز نسبت به مسجد خوش‌بین هستند و اعتماد می‌کنند.

استاندار با تأکید بر ضرورت تقویت مساجد، بیان کرد: در کشور سودان پنج میلیون حافظ قرآن کریم وجود دارد و کمترین جرائم و پرونده‌های دادگستری جهان اسلام مربوط به این کشور است؛ با توجه به مطالبه رهبر معظم انقلاب در مورد تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن و نیز نقش مساجد در این راستا، اهمیت کار آشکار می‌شود.

حیدری با تأکید بر اینکه دشمن این نقاط قوت فرهنگی و مذهبی ما را نشانه گرفته است، افزود: دشمن کار و هزینه فراوانی متقبل می‌شود تا مساجد خلوت شوند و کارها از محوریت مسجد خارج شوند.

استاندار با اشاره به کارکرد مسجد در ایجاد انسجام و وحدت، گفت: می‌طلبد متولیان مسجد اعم از اوقاف، امور مساجد، ستاد اقامه نماز و دیگر نهادها در جهت ایجاد انسجام در کارها تلاش کنند و هیئت‌امنا، بسیج و امام جماعت نیز به این انسجام و وحدت برسند.

حیدری تأکید کرد: تقویت مسجد باید مورد توجه قرار گیرد و ایفای نقش مسجد در گرو حضور و نقش‌آفرینی پررنگ ائمه جماعات است، پرچمداران مساجد امامان جماعت هستند و نباید بگذاریم مسجد به‌عنوان پایگاه و نقطه قوت نظام اسلامی تضعیف شود. نقش‌آفرینی مسجد و ارکان آن سبب کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌شود.

وی نقش مسجد در ترویج و تحقق جهاد تبیین را یادآور شد و بیان کرد: در این راستا، اولا‌ً وحدت رویه باید وجود داشته باشد و دیگر آنکه مسجد در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی نیز نقش بیافریند، مسجد از وجود نیروهای جوان و باذوق بهره‌مند است که می‌توانند در راستای تحقق این مهم کوشا باشند.

استاندار با اشاره به اینکه مسجد باید فضایی جذاب و پاکیزه باشد، تصریح کرد: نقش مساجد در مناسبت‌ها و ایام مختلف و نیز برپایی نماز جماعت و برنامه‌های گوناگون بر همگان آشکار است و می‌طلبد این دست برنامه‌ها با یک برنامه‌ریزی خوب، سبب جذب مردم شوند.

حیدری، پویایی مساجد برای خلق درآمد پایدار را مهم ارزیابی کرد و توضیح داد: اگر یک درآمد پایدار برای مسجد وجود داشته باشد، شاهد نقش‌آفرینی بهتر این مکان مقدس خواهیم بود؛ همچنین کمک‌های خیران به مساجد باید بیش از پیش جذب شوند و متولیان مساجد در این راستا وظیفه دارند چرا که مشارکت خیران در ساخت و توسعه مساجد چشمگیر بوده است. مردم به مساجد اعتماد دارند و به‌صورت ویژه کمک می‌کنند که مصداق این موضوع را در کمک‌های مؤمنانه با محوریت مساجد و گروه‌های جهادی مشاهده کردیم.

استاندار گفت: دستگاه‌های اجرایی نیز وظیفه دارند که در طرح‌های مختلف از قبیل طرح تفصیلی شهرها، طرح هادی روستاها، ساخت محله‌های جدید، مسکن مهر، نهضت ملی مسکن، انبوه‌سازی و دیگر حوزه‌ها، احداث مساجد را در اولویت قرار دهند؛ همه در راستای رونق و ترویج و شکوفایی مساجد موظفند.

مسجد، محور توسعه محلات قرار گیرد

در ادامه، محسن حسین‌میرزایی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به اینکه تجربه کمبودها در مسجدسازی در محلات مختلف شهرها درس خوبی برای امروز است، اظهار کرد: باید از این تجربه‌ها در ساخت و ساز و ایجاد محلات جدید استفاده و بهترین زمین‌های هر منطقه برای احداث مساجد اختصاص دهد که تا چند سال آینده شاهد کمبودهای امروز برای اختصاص زمین به مسجدسازی نباشیم.

وی ادامه داد: مسجد باید محور توسعه محلات قرار گیرد و نه آنکه پس از ایجاد محلات و ساکن شدن مردم، به فکر مسجدسازی بیفتیم؛ در طرح نهضت ملی مسکن باید مرغوب‌ترین زمین‌ها و موقعیت‌ها به احداث مساجد تخصیص یابد.

حسین‌میرزایی تأکید کرد: مساجد امروز باید محور وحدت مردم قرار گیرد و نباید مسجد را در جایی احداث کنیم که باعث ایجاد اختلاف در جامعه شود، لذا تلاش شود که مسجد محور وحدت شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار با تصریح اینکه ساخت و سازها اعم از مدرسه و مسجد و حسینیه غیره ظرف هستند، بیان کرد: اینها سخت‌افزار هستند اما مهم‌تر از آن‌، محتوا است که متأسفانه توجهی به این مهم را شاهد نیستیم؛ کارکرد مساجد از صدر اسلام تا کنون گویای آن است که این مکان مقدس علاوه بر محل عبادت، خاستگاه جهاد، مشورت، قضاوت، بسیج امکانات محله و غیره بوده است و لذا علاوه بر ساخت ظرف، به محتوا نیز بپردازیم.

انتهای پیام
captcha