به گزارش ایکنا، به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی، محمد کاظمیفرد، معاون قوه قضائیه و رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات با همراهی روحالله دهقانی فیروزآبادی، رئیس جهاددانشگاهی، دوم شهریورماه در سفری یکروزه به استان البرز از مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاددانشگاهی بازدید کرد.
دهقانی فیروزآبادی در این مراسم از جهاددانشگاهی بهعنوان نهادی مظلوم یاد کرد و گفت: این نهاد همواره مورد عنایت رهبر معظم انقلاب قرار داشته و تنها نهاد علم و فناوری مولود انقلاب اسلامی است که با حاکمیت ارتباط مستقیم دارد.
وی به برخی از سخنان رهبر معظم انقلاب در رابطه با جهاددانشگاهی اشاره کرد و افزود: ما یک منظومه 70 صفحهای از فرمایشات رهبری در رابطه جهاددانشگاهی داریم و با وجود آنکه در سالهای گذشته به بهانههای مختلف این نهاد را تخریب کردند، اما تنها کسی که توجه ویژهای به آن داشت و دارد، رهبر انقلاب است.
رئیس جهاددانشگاهی با بیان اینکه در کشورمان مراکز رشد، پارکهای علم و فناوری، صندوقهای خطرپذیر و سرمایهگذاری توسعه خوبی داشتهاند، اظهار کرد: من بهعنوان فردی که بیش از 23 سال است در این زیستبوم زیسته، معتقدم مدل توسعه پارکهای علم و فناوری که برگرفته از اقتصاد سرمایهداری آمریکاست، با بوم کشور ما همخوانی ندارد.
دهقانی فیروزآبادی با اشاره به مدل کشورهای اروپایی، کره جنوبی، تایوان و ترکیه، ادامه داد: آنها برای حل مسائل فناوری کشورشان به فکر ایجاد مجموعهها و سازمانهای عمومی غیردولتی رفتهاند که آنها متولی تقسیم کار ملی شدهاند. این نگاه قطعاً هزینههای کمتری دارد و زودتر به سرانجام میرسد و نیازهای واقعیتری را پوشش میدهد.
وی با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی نیز با همین هدف تأسیس شد و مأموریتهایش مورد بازنگری قرار گرفت تا بین جامعه و صنعت از یک طرف و علم و فرهنگ از طرف دیگر رابط شود، ادامه داد: این نهاد کاملاً با ادبیات علم و فناوری آشناست، تکنولوژی و زبان شرکتهای دانشبنیان و دانشگاهها را میفهمد، از طرفی ادبیات بازار، زبان مشتری، مواردی همچون ضمانت دادن و تعهد دادن و ساخت و تولید را خصوصاً در کشورمان که عموماً صنعت و اقتصاد دولتی است، میداند.
رئیس جهاددانشگاهی با اشاره به قابل اعتماد بودن جهاددانشگاهی، اظهار کرد: یک پروژه ملی چند هزار میلیارد تومانی را نمیتوان به یک شرکت دانشبنیان واگذار کرد، ولی میتوان آن را به یکنهاد عمومی غیر دولتی مثل جهاد دانشگاهی سپرد تا در کنار آن تعداد زیادی شرکت دانشبنیان مشغول به کار شوند.
وی با بیان اینکه در کشورمان نهادهای توسعه پول، علم و تکنولوژی خوب گسترش داده شدهاند، به معاونت علمی و فناوری و صندوق شکوفایی و نوآوری اشاره کرد و گفت: توسط آنها اقدامات بسیار ارزشمندی انجام شده است، اما در نظام توسعه نوآوری موفق نبودهایم که جهاددانشگاهی تلاش دارد در این مسیر حرکت کند.
دهقانی فیروزآبادی با تأکید بر اینکه به این نهاد همچون یک پارک علم و فناوری نگاه نشود، گفت: جهاددانشگاهی یک مجموعه گستردهای در کل کشور است که شبکه کشوری قوی دارد و در کنار دانشگاههای بزرگ فعالیت میکند و مسئولان نظام به آن اعتماد دارند و بسیار خوشنام است.
وی با بیان اینکه این نهاد با حدود هفت هزار نیروی انسانی توانمند در چهار حوزه اصلی «پزشکی و سلامت»، «غذا و کشاورزی»، «صنعت و علوم انسانی» و «مسائل اجتماعی و فرهنگی» فعالیت دارد، گفت: در حوزههای اشاره شده اقدامات ارزشمندی انجام دادهایم و در این راستا آماده پذیرش مأموریتهای ملی هستیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش چهار پیشنهاد برای توسعه همکاری با قوه قضائیه داد و گفت: متأسفانه نظام ثبت اختراع در کشورمان کارایی لازم را ندارد و ما نظام ثبت فناوری(پتنت) نداریم.
رئیس جهاددانشگاهی در ادامه اظهار کرد: این آمادگی وجود دارد تا با همکاری جهاد دانشگاهی و قوه قضاییه یک مرکز ثبت فناوری(پتنت) دایر کنیم که برای راهاندازی آن مکان، نیروی انسانی، هزینه و ارزیابیها توسط این نهاد تأمین میشود که ما ضمانت میکنیم در صورت خطا، خسارت پرداخت شود.
وی با بیان اینکه ثبت فناوری در این مرکز، بیمه خواهد شد، افزود: در این زمینه لازم است این مرکز زیر نظر قوه قضائیه باشد تا مدرک آن همانند یک سند خانه در محاکم ارزش و اعتبار پیدا کند.
دهقانی فیروزآبادی، استفاده از ظرفیتهای مرکز افکارسنجی جهاددانشگاهی(ایسپا) را موضوع دیگری برای همکاری مشترک در حوزههای پیشگیری و پیشبینی وقوع جرم و آسیبشناسی مرتبط ذکر کرد و گفت: همچنین این نهاد با داشتن یک شبکه آموزشی بزرگ با دو هزار نیروی انسانی توانمند میتواند شبکه آموزشهای قبل از ازدواج را بر عهده بگیرد و تضمین دهد که این آموزشها منجر به کاهش آمار طلاق در محاکم قضایی شود.
وی در پیشنهاد دیگر خود به همکاری برای آموزش زندانیان و کارآفرینی برای آنها و خانوادهشان اشاره کرد و گفت: برنامهریزی برای آموزش و اشتغال این افراد سبب میشود تا زندان رفتن یک عضو خانواده باعث آسیب به کل خانوادهاش نشود.
در ادامه این مراسم، کاظمیفرد، معاون قوه قضائیه و رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات نیز با استقبال از پیشنهادهای ارائه شده به ایجاد تعامل دوطرفه برای حل مشکلات فناورانه قوه قضائیه و همچنین حل معضلات دانشبنیانها تأکید کرد.
کاظمیفرد با بیان اینکه در حوزه فناوری به دنبال مجموعههایی هستیم که بتوانند کار کنند، افزود: قوه قضائیه به بهرهگیری از فناوریهای نوین تأکید ویژهای دارد و در زمینههایی چون تولید داخلی پابند هوشمند زندانیان، پیگیر توسعه فعالیتها هستیم.
وی با بیان اینکه در حوزه ژنتیک اقدامات خوبی توسط پزشکی قانونی آغاز شده و میتوان از ظرفیتهای متقابل استفاده کرد، افزود: در حوزه پایش تصویری نیز با چالشهایی مواجه هستیم و زمینه توسعه فعالیتها وجود دارد.
معاون قوه قضائیه و رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات ادامه داد: در زمینههای مختلفی چون ابزارهای بازرسی یا استفاده از گیاهان دارویی برای درمان اعتیاد نیاز به استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و مجموعههایی همانند جهاد دانشگاهی است.
وی با بیان اینکه فناوری و مخصوصاً فناوری اطلاعات میتواند محور تحول باشد، افزود: در برخی زمینهها به لبه تکنولوژی کشور رسیدهایم و رئیس قوه قضائیه نیز بر این امر تأکید دارند که حوزه تکنولوژی را با درک دقیق پیگیری کنیم.
کاظمیفرد در ادامه راهاندازی سامانه مدیریت الکترونیک پروندههای قضایی را یکی از افتخارات این مجموعه برشمرد و گفت: راهاندازی این سامانه در ابتدا با سه تن از نخبگان دانشگاهی شروع شد و در این زمینه میتوانیم از مدل جهاددانشگاهی برای جذب نخبگان استفاده کنیم.
وی، یکی از حوزههایی که جهاددانشگاهی میتواند با قوه قضائیه همکاری کند را تأمین نیروی انسانی متخصص دانست و افزود: دو سال است در زمینه ارتباط حاکمیت با بخش خصوصی ورود کردهایم که بهخوبی در حال انجام است و در پی توسعه آن هستیم.
معاون قوه قضائیه و رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات ضمن قدردانی از مجموعه جهاددانشگاهی و پارک علم و فناوری البرز، گفت: آنچه در این مجموعه نشان داده شد، بیش از توقع من بود و از بازدید از ایسپا(مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران) نیز استقبال میکنم.
وی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر استفاده از دانشبنیانها در امور، گفت: تا پایان سال فرصت ارائه گزارش عملکرد در این زمینه داریم که باید با ایجاد تعامل دوطرفه و همکاری با جهاد دانشگاهی به حل مشکلات قوه قضائیه و از طرفی حل معضلات دانشبنیانها با استفاده از ظرفیت قوه قضائیه بپردازیم. برای این منظور از برپایی جلسات منظم با جهاددانشگاهی استقبال میکنیم.
وی در پایان سخنانش گفت: ما بهعنوان قوه قضائیه وظیفه دفاع از تکنولوژی و فناوری را داریم و مدافع مجموعههای دانشبنیان هستیم.
یادآور میشود، معاون قوه قضائیه با همراهی رئیس جهاددانشگاهی و مدیران ارشد این نهاد از برخی دستاوردهای جهاددانشگاهی در مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاددانشگاهی بازدید کردند و معاون پژوهش و فناوری و رئیس مجتمع نیز به تشریح دستاوردهای اشاره شده پرداختند.
انتهای پیام