به گزارش ایکنا، پانزدهمین محفل انس با قرآن از سلسله محافل قرآنی منادی، شب گذشته 29 مهر به همت مجمع قرآنیان اسلامشهر در این شهرستان برگزار شد.
در این محفل قرآنی قاریان بینالمللی و ممتاز نظیر احمد ابوالقاسمی، محمدرضا پورزرگری، مهدی عادلی و وحید خزایی حضور داشتند و به تلاوت قرآن پرداختند. افزون بر این مدیریت جلسه نیز با محمد کاظمی، قاری ممتاز اهل اسلامشهر بود.
در یکی از بخشهای این مراسم، محمدرضا پورزرگری به ایراد سخن پرداخت و بیان کرد: در اسلامشهر نعمتهای ارزشمندی مانند استاد کاظمی حضور دارند که از مفاخر قرآنی کشور و جهان اسلام هستند. خدا را شاکریم که چنین جوانان ارزشمند و برجستهای به برکت جمهوری اسلامی تربیت شدهاند. از این رو باید قدر جمهوری اسلامی را بدانیم؛ زیرا تنها حکومت شیعی در جهان اسلام است که از رهگذر آن قاریان و حافظان بسیاری پرورش یافتهاند.
این قاری بینالمللی قرآن با اشاره به بخشهایی از نهجالبلاغه تصریح کرد: امام علی(ع) درباره اهمیت قرآن میفرمایند: «وَ مَا جَالَسَ هَذَا الْقُرْآنَ أَحَدٌ إِلَّا قَامَ عَنْهُ بِزِيَادَةٍ أَوْ نُقْصَانٍ زِيَادَةٍ فِي هُدًى أَوْ نُقْصَانٍ مِنْ عَمًى». این یعنی نشست و برخاست با قرآن سبب هدایت انسان میشود. بر این اساس نباید تلاش قاری صرفاً معطوف به تلاوت زیبا شود و از این طریق به خودنمایی بپردازد، بلکه باید تلاش کند در کنار ارائه یک تلاوت خوب و زیبا، دلهای مخاطبان را هم با خدا پیوند دهد. ارائه چنین تلاوت تأثیرگذاری هنگامی حاصل میشود که قاری سعی کند آموزههای قرآن را در زندگی پیاده کند.
پورزرگری در ادامه افزود: در صورتی که قاریان بتوانند از قرآن بهرهمند شوند، میتوانند خانواده خود را هم بهرهمند کنند، اما شرطش این است که قرآن در رفتار انسان نمود پیدا کند؛ یعنی انسان با رفتار خود نشان دهد که اهل قرآن است. افزون بر این، قاری قرآن نباید کاری کند که موجب وهن دین و قرآن شود. در روایات هم آمده است: مایه زینت ما باشید و نه مایه شرمساری ما.
این قاری بینالمللی گفت: شایستهترین افراد برای عمل به قرآن و اهتمام به واجبات نظیر نماز و ... قرآنیان هستند. از طرفی قاریانی که به تازگی وارد عرصه تلاوت شدهاند باید توجه کنند که اگر میخواهند بلندگوی خدا باشند باید به این مسائل نظیر اهتمام به واجبات و مستحبات توجه داشته باشند.
وی بیان کرد: یکی دیگر از مسائلی که باید مورد توجه قاریان باشد، اهتمام به مسائل علمی است. اگر قاریان میخواهند در جامعه تأثیرگذار باشند باید از نظر علمی هم رشد کنند؛ چهاینکه امروزه هم بسیاری از قاریان در زمینههای علمی به موفقیتهای مختلف رسیدهاند. گاهی اوقات جامعه قرآنی دچار انفعال میشود و هنگامی که باید به اظهار نظر بپردازد، ساکت است، اما باید با کاربست علم و معنویت از این انفعال خارج شود و تأثیرگذار باشد. در تاریخ اسلام نیز قاریان قرآن نقشآفرین بودند و برای مناصب فرمانداری و استانداری و ... مورد استفاده قرار میگرفتند.
در بخش دیگری از این مراسم از وحید خزایی به دلیل تلاشهایش برای کسب رتبه سوم مسابقات بینالمللی کشور ترکیه از سوی مجمع قرآنیان اسلامشهر و با همکاری اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان اسلامشهر تجلیل شد. افزون بر این، استاد درّاجی عضو انجمن خوشنویسان شهرستان اسلامشهر نیز در این محفل قرآنی حضور داشت و به خلق آثاری پرداخت که در پایان مراسم، به مهمانان ویژه اهدا شد.
در ادامه صوت و تصاویر این محفل انس با قرآن تقدیم میشود؛
تلاوت مهدی عادلی
تلاوت وحید خزایی
تلاوت امیر عسگرپور