فرید عزتپور، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکلهای قرآن و عترت کردستان در گفتوگو با ایکنا، با اشاره به گزارشی از فعالیتهای مؤسسات استان گفت: مؤسسات سطح استان دورههای آموزش عمومی و تخصصی چون روخوانی، روانخوانی، تجوید (مقدماتی و تخصصی) و حفظ قرآن و دورههای تربیت مربی را برگزار میکنند.
وی با ابراز گلایه از اینکه حمایتهای لازم از مؤسسات مردمی انجام نمیشود، ادامه داد: از سویی بودجهای برای مؤسسات و اتحادیههای قرآنی نیست و از سوی دیگر ثبتنام در کلاسهای قرآن از اولویتهای ابتدایی سبد فرهنگی خانوادهها برداشته شده است و متقاضیان کلاسهای قرآنی کمتر از پیش شدهاند، بنابر این بسیاری از مؤسسات، غیرفعال شدهاند.
عزتپور با اشاره به اینکه 60 مؤسسه و تشکل قرآنی و بیش از 100 خانه قرآن در سطح استان عضو اتحادیه کردستان هستند، اضافه کرد: اما میتوانم به طور قطعی بگویم بیش از نیمی از آنها غیرفعال هستند، چرا که بسیاری از مؤسسات استان در مکانهایی فعالیت میکنند که اجارهای است و اصطلاحاً باید از جیب خود ودیعه و اجاره محل و حقالزحمه معلمان را بپردازند.
وی گفت: درخواستهای مکرری از مسئولان برای حمایت و کمک به منظور سر پا نگهداشتن مؤسسات قرآنی داشتیم، اما هنگامی که متعلمان هزینهای برای پرداخت شهریه نداشته باشند و از سوی دیگر مؤسسات توان پرداخت هزینه سنگین پرداخت اجارهبهاهای مکان را نداشته باشند، زمینه برای غیر فعال بودن مؤسسه مهیا میشود.
مدیرعامل اتحادیه قرآنی کردستان ادامه داد: والدین حاضر هستند برای ثبتنام فرزندانشان در مدارس غیرانتفاعی، میلیونها تومان هزینه کنند اما برای نامنویسی فرزندانشان در کلاسهای قرآن انتظار دریافت شهریههای اندک را دارند.
وی با اشاره به مصوبه اتحادیه کشوری درباره اختصاص زمین در شهرکها به مؤسسات و در مرکز شهر به اتحادیه استانی افزود: به فرض زمین هم به مؤسسات و اتحادیهها براساس قیمت کارشناسی اختصاص پیدا کند، مؤسسهای که در پرداخت حقالزحمه معلمان خود مانده است از کجا، هزینه ساخت را در این شرایط کنونی تهیه کنند.
مدیرعامل اتحادیه کردستان با اشاره به بیجواب ماندن پیشنهاد اختصاص ساختمان دارالقرآن بینالمللی سنندج به اتحادیه استان گفت: این دارالقرآن بینالمللی با کارفرمایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان کردستان ساخته شد و تحت نظارت استانداری و نماینده ولیفقیه استان است و به مانند دارالقرآنهای بینالمللی زنجان و همدان نهایتاً سالی چندبار در آنها همایش برگزار شود. چرا هنگامی که خالی است و در کنار کارکردهای منطقهای و بینالمللی که برایش در نظر گرفته شده است، از آن فضا برای اسکان اتحادیه استفاده نشود؟
عزتپور با اشاره به اینکه در جلسه شورای عالی قرآن استان، حضور پیدا کرده و حدود یکسالیست که این درخواست را مطرح کردهایم، افزود: اما با وجود موافقت معاونت امور برنامه و بودجه استانداری، به نظر میآید به دنبال واسپاری به بخش خصوصی هستند و تاکنون جواب درستی دریافت نکردهایم.
انتهای پیام