به گزارش ایکنا، طرح «دختران پیشرو» با تمرکز تمام توان در دسترس خود بر ظرفیت و فرصت تکرارنشدنی آموزش و پرورش، تلاش میکند تا بیشترین دستاورد را در عرصه فرهنگی برای کشور به ارمغان آورد و در این راه از سایر نهاد و سازمانهای فرهنگی کشور نیز به این سمت و سو دعوت میکند.
با توجه به اینکه صحنه تربیت کشور را میتوان در دو مؤلفه از هم گسیختگی و پراکندگی تلاشهای فعالان وضع موجود و نظم نوین تعلیم و تربیت در وضعیت انفعال امروز خلاصه کرد، اما آنچه مهم است این است که فضای شهر به معنای گسترده آن و نه فقط فضای مدرسه، نیازمند نیروی انسانی مشتاق همکاری تربیتی همچون بسیج، طلاب، کادر معلمان و نه فقط معلم پرورشی و امکانات گسترده و گاه بلااستفاده مردم، خانوادهها و حاکمیت است و قابلیت آن را دارد که در خدمت تحول پرورشی مدرسه به کار گرفته شود.
این طرح ویژه دختران نوجوان، مربیان، معلمان، اولیا و نیروهای داوطلب فعالیتهای تربیتی است و به همت سازمان تبلیغات اسلامی برگزار میشود.
دوران نوجوانی را میتوان دوران فراز و فرود، انقلاب و هیجان و بروز تحولات شگرف و گسترده در زندگی فرد دانست که اگر با آگاهی و شناخت کافی با آن رو به رو نشوین ناکامیهای جبرانناپذیری در انتظار آینده نوجوان و جامعه خواهد بود. پس شناخت ویژگیها و خصایص نوجوان برای چهار گروه جوان، اولیا و پدر و مادر نوجوانها، مربیان و مسئولان تعلیم و تربیت و مسئولان و مدیران کلان کشور ضروری است.
با توجه به دغدغههای مقام معظم رهبری مبنی بر اهمیت کار فرهنگی با نوجوانان تشکیل کارگروهی برای این موضوع ضروری است. از این رو سرفصل و روند اجرای برنامهها در این کارگروه شامل جمعآوری محتوای موجود و مربوط به قشر نوجوان، پردازش محتوا، ارائه محتوا در قالبهای متنوع اعم از فیلم، شعر، داستان، موسیقی، هنرهای تجسمی، بازیهای رایانهای و...، برگزاری دورهها، رویدادها و نشستهای مرتبط با طرح، برگزاری نمایشگاه دستاوردهای نوجوانان، ارزیابی، رصد و اصلاح محتوای ارائه شده و برگزاری انواع جشنوارههاست.
نشست همافزایی با اساتید فن، نشستهای شورای راهبردی مدیران حوزوی، ایجاد و تنظیم برخی طرحها و برگزاری چند رویداد تربیت مربی از مراحل توسعه و پیشرفت این طرح محسوب میشود.
براساس تحلیل و آسیبشناسی انجام شده تربیت مربیان کارمند با شیوههای نوین و شکستن فیلتر ذهنی کارآیی انحصاری در تبلیغات سنتی مورد نیاز است. اما با توجه به بازخوردهای خوب مخاطبان، باید تبلیغ کافی و اطلاعرسانی مناسب به صورت فراخوان از طریق سازمان تبلیغات اسلامی مرکز مدیریت خواهران استان تهران و نشستهای راهبردی مدیران انجام شود.
در این راستا اعطای مسئولیت متناسب با توانمندی و رشد توانمندی نوجوانان و جوانان و احترام به شخصیت آنها به عنوان راهبرد کلان و کنشگری عینی و مواجهه با مسائل بزرگ و فعالیت با عنوان تبدیل مدرسه به بهشت به عنوان راهبرد تربیتی مورد توجه است.
این طرح در نظر دارد حداقل یک میلیون مربی و راهبر تربیت کند و بیش از ۱۰۰ هزار فضای تربیتی و رشد از جمله مدارس، حوزههای علمیه، حسینیهها و ... را با این همراه کند. همچنین حرکت به سوی هویتبخشی و تشخص مربیان و متربیان در تمدن نوین اسلامی و بسیج ۲۰ میلیون نفری جوانان، نوجوانان و کودکان به سوی پیشرفت منطقه در بلند مدت از اهداف طرح «دختران پیشرو» به شمار میرود.
انتهای پیام