کد خبر: 4113082
تاریخ انتشار : ۱۸ دی ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۴

نهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت برگزار می‌شود

نهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت از ۲۱ تا ۲۳ دی از سوی سازمان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران برگزار می‌شود.

رتبه 6 دیابت در ایران و هزینه 15 هزار دلاری زخم پای دیابتیبه گزارش خبرنگار ایکنا؛ نشست خبری نهمین کنگره سالانه زخم و ترمیم بافت با هدف معرفی و بررسی جدیدترین دستاورد‌های علمی و پژوهشی در زمینه زخم و ترمیم بافت با حضور مسعود حبیبی، رئیس کنگره، سیدمهدی طبایی، دبیر، محسن فاتح، دبیر اجرایی، منصور جمالی زواره، دبیر علمی در بخش علوم پایه و پروین منصوری دبیر علمی در بخش بالینی در پژوهشکده فناوری‌های زخم و ترمیم بافت برگزار شد.

مسعود حبیبی، رئیس جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران و رئیس کنگره در این نشست گفت: ۷۰ درصد مرگ و میرها در کشور بر اثر بیماری‌های‌ غیرواگیر مثل بیماری‌های قلبی، دیابت، چاقی و... است. یکی از عوارض مشترک این بیماری‌ها زخم‌های مزمن است که باعث شایع‌ترین سرطان زنان (سرطان پستان)، سرطان مردان (سرطان پروستات) و لنفوم‌هاست.

وی افزود: دیابت یک بیماری فراگیر است و حدود ۶ میلیون نفر در کشورمان به دیابت مبتلا هستند. معمولاً ۱۵ درصد بیماران دیابتی یعنی حدود ۹۰۰ هزار نفر در خطر ابتلا به زخم پای دیابتی قرار دارند. هزینه این زخم‌ها در سال ۲ هزار دلار است و اگر استئومیلیت شود، ۴ هزار دلار و عدم درمان و پیشرفت بیماری باعث افزایش هزینه به حدود ۱۵ هزار دلار خواهد شد.

حبیبی یکی از مهمترین اقدامات درباره این بیماری‌ها را پیشگیری دانست و گفت: این مسئله نیاز به آموزش همگانی و سواد سلامت دارد تا از ابتلا و پیشرفت بیماری جلوگیری کنیم. همچنین سبک زندگی نادرست نیز در این زمینه بی‌تأثیر نیست؛ از این رو کنگره سبک زندگی را در ماه‌های آینده برگزار خواهیم کرد. 

وی تصریح کرد: در پژوهشکده فناوری‌های زخم و ترمیم بافت درباره راهکار‌های مختلف درمان‌های نوین، مطالعات متعددی انجام شده است تا پزشکان و پرستاران بتوانند در درمان این بیماران مؤثر باشند.

رئیس کنگره یکی از اقدامات مهم پژوهشکده را برگزاری کنگره زخم و ترمیم بافت دانست و بیان کرد: نهمین دوره این کنگره از ۲۱ دی آغاز می‌شود تا پزشکان و محققان درباره آخرین نتایج و تحقیقات خود تبادل‌نظر کنند.

رتبه ششم ایران در ابتلا به دیابت

سیدمهدی طبایی، دبیر کنگره در ادامه این نشست گفت: افزایش سن یکی از عوامل ایجاد زخم است، از این رو باتوجه به اینکه کشورمان به سمت مسن بودن می‌رود، این گونه زخم‌ها نیز افزایش خواهد یافت؛ بنابراین امیدواریم افزایش باروری و تعداد جمعیت جوان بتواند جمعیت را به تعادل برساند. عامل مهم دیگر در ایجاد زخم، افزایش چاقی است و کشورمان در این زمینه رتبه ششم را داراست و پیش از ایران به ترتیب کشور‌های امریکا، عربستان، ترکیه و لیبی رتبه‌های اول تا چهارم را دارا هستند.

پروین منصوری، دبیر علمی در بخش بالینی این کنگره نیز یکی از وظایف علمی را نشر علم، اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی برای کنترل بیماری‌ها دانست و گفت: کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت از ۹ سال پیش آغاز شده و بدون وقفه برگزار شده است. البته بعد از دو سال برگزاری غیرحضوری به دلیل شیوع کرونا، امسال به صورت حضوری خواهد بود.

اجرای ۱۲ پنل تخصصی

وی افزود: دیابت عارضه بسیار مهمی است و تخمین زده‌اند طی ۲۰ سال آینده افراد دیابتی، پرجمعیت‌ترین بیماری را به خود اختصاص خواهد داد. از این رو انتقال دانش و تجربه علمی در این کنگره از اقدامات مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

منصوری در ادامه گفت: در این دوره از کنگره بیش از هزار نفر ثبت‌نام کردند، ۱۱ مقاله نیز به دبیرخانه ارسال شده است که از میان آن‌ها ۲۴ مقاله ارائه خواهد شد. همچنین با همکاری وزارت بهداشت، امتیاز خوبی برای گروه‌های پزشکی، پیراپزشکی و متخصصان در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: درمان زخم مختص یک گروه نیست و گروه‌های متعددی در این زمینه درگیر هستند. در این راستا سخنرانی‌ها در قالب ۱۲ پنل تخصصی از جمله تازه‌های کنترل و درمان زخم، هوش مصنوعی، طب شخصی، زخم‌های عروقی، فیتومدیسین، ادونس تراپی پزشکی، سوختگی، فارماکولوژی و سبک زندگی، سلول‌های بنیادی و زخم، درماتولوژی، لایت و فیزیک و میکروبیولوژی و فلور نرمال بدن خواهد بود.

ارائه 5 مقاله خارجی

نادری، دبیر بخش علوم پایه نیز با اشاره به پنل‌های این بخش گفت: از محور‌های مهم کنگره می‌توان به زخم، اسکار، سلامت روان، پزشکی شخصی، ابزار‌های پیشگیری و تشخیصی، بارداری، طب، اطفال، سرطان، ژنتیک و پرستاری اشاره کرد که در این زمینه‌ها ۲۲ پوستر پذیرفته شده است.

محسن فاتح، دبیر اجرایی کنگره نیز تصریح کرد: نهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت از ۲۱ تا ۲۳ دی از سوی از سوی سازمان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران در تالار ابوریحان بیرونی مرکز همایش‌های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود. در کنار برنامه‌های علمی، فضای نمایشگاهی نیز برای حضور ۲۶ شرکت فعال در زمینه زخم و ترمیم بافت فراهم شده است تا فرصتی برای تعامل محققان و پزشکان با این شرکت‌ها فراهم شود. همچنین ۵ کارگاه عملی در زمینه کنترل ترشحات زخم، نوردرمانی، سلول درمانی و انتخاب زخم‌پوش مناسب و ... برگزار خواهد شد.

وی در ادامه از معرفی و تجلیل از یک دانشمند جوان فعال در حوزه زخم خبر داد و گفت: مقالاتی نیز از کشور‌های کانادا، آلمان، استرالیا، چین و عراق به این کنگره رسیده است و در مراسم اختتامیه ارائه خواهد شد.

انتهای پیام
captcha