به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری فیلم سینمایی «غریب» با حضور محمدحسین لطیفی کارگردان، حامد عنقا نویسنده و تهیهکننده، عبدالله عبدینسب مدیر فیلمبرداری، حسین ابوالصدق طراحی و ترکیب صدا، حمید رسولیان طراحی جلوههای میدانی، امیر ولیخانی طراحی جلوههای ویژه بصری و محمد بروجردی در سینمای رسانه (پردیس سینمایی ملت) 20 بهمن برگزار شد.
در ابتدای جلسه، محمدحسین لطیفی گفت: بارها و بارها پیشنهاد ساخت فیلم دفاع مقدسی داشتم و اعتقادم این بود که کار من این نیست و نباید وارد این حوزه شوم. وقتی حامد عنقا پیشنهاد ساخت فیلمی با محوریت شهید بروجردی را به من دادند، من خودم احساس نزدیکی بسیار زیادی نسبت به شخصیت شهید بروجردی در وجود خودم میکردم. ولی باز هم این دلیل کافی برای من نبود، بنابراین به شرط اینکه خود حامد عنقا فیلمنامه را بنویسد، ساخت آن را قبول کردم.
وی افزود: لحظاتی در فیلم بود که من با دو محمد بروجردی روبهرو بودم؛ یکی نقش شهید بروجردی که بابک حمیدیان آن را ایفا میکرد و یکی هم محمد بروجردی که نوه آن شهید بود.
کارگردان «غریب» درباره اکران مردمی فیلم تصریح کرد: میدانم که یکی دو اکران از دست دوستان در رفته و در اکران مردمی جایگزین شده بود. تدوین نهایی برای جشنواره فیلم فجر همین نسخهای بود که امشب در کاخ رسانه به نمایش درآمد اما ممکن است برای اکران عمومی، زمان فیلم کمی بیشتر شده و صحنههایی اضافه شود.
وی درباره بابک حمیدیان گفت: در زمان پیشتولید، من و حامد عنقا به بابک حمیدیان برای نقش محمد بروجردی رسیدیم زیرا از لحاظ چهره هم به شدت به این شهید نزدیک بود. همچنین اینکه بابک به شدت به شهید بروجردی علاقه داشت و از قبل با این شخص آشنا بود.
لطیفی اعلام کرد: هر فیلمی که انسانیت، محبت و عشق را منتقل کند، فیلم ارزشی محسوب میشود. به نظر من هر فیلمی که آگاهی دهد و به سمت درستی برود، فیلم ارزشی است. این فیلم در دوساعت باید دیده شود و عموماً به این صورت است که ما یک فیلم مستندی را میبینیم و ترغیب میشویم تا درباره آن ماجرا یا کاراکترها بیشتر بدانیم که به آن اطلاعات فرامتنی میگویند.
حامد عنقا نویسنده نیز در ادامه جلسه بیان کرد: اگر فیلم توانسته باشد که دغدغه ما را از ساخت به مخاطب القا کند، یعنی ما کارمان را انجام دادهایم و اگر نتوانسته باشد، یعنی ایراد از ماست. از بهمن و اسفند سال قبل متوجه شدیم که تولید را چه زمانی آغاز کنیم. برخی از منابع فیلم در تیتراژ ذکر شده است. «محمد مسیحِ کردستان» عنوان کتابی بود که ما از آن استفاده زیادی کردیم زیرا این کتاب نتیجه ۱۵ سال تحقیق نویسنده بود.
وی درباره حساسیتهای حاکم بر این فیلم چنین توضیح داد: ترجیح میدهم درباره این موضوع صحبت نکنم اما ما وقتی وارد پروسه ساخت فیلم «غریب» شدیم آرام آرام فهمیدم که چرا نزدیک به سی سال قرار است که درباره شهید بروجردی فیلمی ساخته شود، ولی ساخته نشده است. اما شرم حضور دختر شهید بروجردی اجازه صحبت درباره این موضوع را به من نمیدهد. کتاب «محمد مسیح کردستان» بسیار مفصل است و زندگی شهید بروجردی را از زمان تولد تا شهادت توصیف میکند. در واقع نمیتوان گفت که سراسر فیلم «غریب» اقتباس است.
عنقا اعلام کرد: فکر میکنم حرفهایی که در آن سالها از زبان محمد بروجردی شنیده میشود، الان باید از زبان کسانی که معتقدند این شهید الگویشان است، شنیده شود. تقریبا مرداد بود که پروانه ساخت را گرفتیم و شهریور هم فیلم را کلید زدیم. فیلم شهید بروجردی فارغ از مسائل سیاسی روز کشور ساخته شده است. دنبال این همانی نباشید اما اگر هم شد، اشکالی ندارد.
عنقا درباره حقیقی بودن داستان با توجه به متن اول فیلم و زمان پرداختن به داستان فیلم «غریب» گفت: تغییرات بسیار اندک بود. ما جریانهای دو سه ماه زندگی این شهید را کپسولی تعریف و فقط آن را منسجم کردیم. نام شخصیتها واقعی هستند و فقط اسم واقعی چند نفر را نیاوردیم؛ آن هم به لحاظ موقعیتهای فعلی آن شخصیتها در جامعه امروز است.
محمد بروجردی بازیگر فیلم «غریب» درباره تشابه اسمی با شهید بروجردی بیان کرد: شهید بروجردی پدربزرگ بنده هستند و اولین حضور من در این فیلم سینمایی بود. وقتی بابک حمیدیان را با گریم شهید بروجردی دیدیم، دو سه دقیقه در شوک بودیم و بعد متوجه شدیم که ایشان بابک حمیدیان است. من در پشت صحنه به شوخی بابک حمیدیان را پدربزرگ صدا میکردم و حس خیلی عجیبی بود.
امیر ولیخانی طراحی جلوههای ویژه بصری فیلم نیز در پایان جلسه اظهار کرد: نخستین بار بود نسخه نهایی «غریب» را میدیدم و باید بگویم که بسیار لذت بردم. اساسا پستپروداکشن این فیلم در سینمای ایران بینظیر بود. البته که نیاز به تغییرات کوچکی دارد.
انتهای پیام