کد خبر: 4122700
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۵
خطیب جمعه تهران:

جمهوری اسلامی پرچم برافراشته مبارزه با جاهلیت مدرن است

حجت‌الاسلام حاج‌علی‌اکبری در خطبه نخست نماز جمعه تهران با بیان اینکه انقلاب اسلامی فراهم‌کننده مقدمات ظهور محسوب می‌شود، گفت: درواقع جمهوری اسلامی ایران پرچم برافراشته مبارزه با جاهلیت مدرن است.

حاج علی اکبری

به گزارش خبرنگار ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجواد حاج‌علی‌اکبری، رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور، امروز، 28 بهمن در خطبه اول نماز جمعه تهران با دعوت نمازگزاران به تقوا و تبریک فرارسیدن بعث پیامبر مکرم اسلام(ص) گفت: عظمت ماه رجب به عظمت قرآن کریم و مبعث است که با هیچ ماه دیگری قابل مقایسه نیست. این ماه بستری است برای اینکه آماده ورود به ماه شعبان باشیم تا از روزه و مناجات و اعیاد این ماه نهایت بهره را ببریم.

وی با بیان اینکه مبعث پیامبر اعظم(ص) بزرگترین و مهمترین پیچ تاریخی است که بشر تجربه کرده است، گفت: این روز، روز باعظمتی است که همه خوبان و بزرگان تاریخ انتظار آن را داشتند. بعد از این پیچ تاریخی بزرگ پیچ دیگری هم در پیش است که آن ظهور امام زمان(عج) است و ظهور ایشان تحقق‌بخش همه آرزوها و آرمان‌های مبعث پیامبر اسلام(ص) است و لذا ایشان پرچم‌دار اهداف و آرمان‌های مبعث هستند.

از سوی دیگر علاوه بر این دو اتفاق بزرگ، پیچ تاریخی دیگری هم وجود دارد که آن انقلاب اسلامی است. درواقع انقلاب اسلامی فراهم‌کننده مقدمات ظهور محسوب می‌شود و باید گفت جمهوری اسلامی ایران پرچم برافراشته مبارزه با جاهلیت مدرن است.

خطیب جمعه تهران با اشاره به فطرت انسان عنوان کرد: مزیت ویژه فطرت انسان این است که به زیبایی‌ها و مکارم اخلاقی آراسته می‌شود. خداوند این مکارم اخلاقی را نقطه اتصال خودش با بندگانش قرار داده و اگر انسان بتواند به فضیلت‌ها آراسته شود می‌تواند با خداوند تبارک و تعالی اتصال برقرار کند.

حاج‌علی‌اکبری ادامه داد: اگر بناست در زندگی انسان‌ها رقابتی وجود داشته باشد آن مسابقه، مسابقه فراگیری مکارم اخلاق است و مردم باید در آراسته شدن به فضائل اخلاقی با هم مسابقه بگذارند و پیامبر اسلام(ص) با این هدف مبعوث شده‌اند. ویژگی اخلاق اسلامی و محمدی جامع بودن آن است. هم فرد را در بر می‌گیرد و هم جامعه را و لذا باید برای رسیدن به مدینه فاضله که در آن اخلاق حاکم است همه تلاش کنند. وقتی اخلاق را بتوان در اقتصاد، سیاست و ارتباطات جهانی لحاظ کرد، جهان زیباتر خواهد شد و در مورد خانواده هم این‌چنین است.

وی یادآور شد: پیش از مبعث پیامبر اسلام(ص)، جامعه را رذالت و پلیدی فراگرفته بود و پیامبر اسلام(ص) در این شرایط پرچم بعثت و اخلاق را برافراشتند. باید گفت قرآن، کتاب تحقق اخلاق و مکارم اخلاقی در زیست فردی و اجتماعی است. پیامبر اسلام(ص) وقتی مبعوث شدند در یک دستشان قرآن را در اختیار داشتند و در دست دیگر امام علی(ع) را به عنوان اخلاق مجسم.

خطیب جمعه تهران با بیان اینکه در دنیای امروز شاهد جاهلیت مدرن هستیم و وضعیت مشمئزکننده‌ای وجود دارد، گفت: انسان‌های پلید و ظالم حاکم شده‌اند و شاهد ترویج بی‌حیایی‌ها و کاهش سطح اخلاق هستیم. امیدواریم این پرچم که در دست ملت ایران است بتواند مروج اخلاق در جهان باشد.

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام حاج‌علی‌اکبری در خطبه دوم با اشاره به برکات ماه رجب گفت: در این ماه اتفاقات خوبی برای ما رخ داد و یکی از این اتفاقات بارش برف و باران در گستره کشور است، طوری که در برخی مناطق بیش از پنج متر بارش برف را داشتیم و واقعاً جای نماز شکر دارد. اگرچه برای برخی از هم‌وطنان ما دشواری‌هایی را به وجود آورده، ولی این دشواری‌ها و سختی‌ها در برابر عظمت این نعمت چیز زیادی نیست و ان‌شاءالله با همت مردم و مسئولان برطرف خواهند شد.

وی با اشاره به سفر موفقیت‌آمیز ریاست جمهور کشورمان به چین افزود: این سفر با دعوت رئیس جمهور چین انجام شده و در موقعیت کنونی کشور اتفاق مهمی برایمان محسوب می‌شود. این سفر آثار مهم ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی برای دو کشور در بر دارد و بعضی از این آثار فوراً نمایان شده و بعضی دیگر در آینده نمایان خواهد شد.

رئیس شورای سیاسگذاری ائمه جمعه کشور بیان کرد: بحث جانمایی جایگاه ایران در معادلات آینده جهان به ویژه منطقه آسیا موضوع مهمی است. باید در نظر داشت قدرت جهانی در حال انتقال به آسیاست و لذا باید مشخص شود سهم ایران در این معادله قدرت چیست. مسئولان و مردم ایران باید با دقت و همت و کار جهادی این سهم را به دست آورند و این سفر در راستای این کار بزرگ تفسیر می‌شود.

حاج‌علی‌اکبری با بیان اینکه چین در آینده نزدیک قدرت بلامنازع اقتصاد جهانی است، گفت: طرف شدن با او و داشتن قرارداد مشترک و راهبردی مانند قرارداد ۲۵ ساله حائز اهمیت است و می‌تواند کمک‌کننده باشد. از سوی دیگر این سفر می‌تواند به پررنگ‌تر شدن جایگاه ایران در سازمان شانگهای منجر شود و به طور کلی باید از مسئله داشتن دشمن مشترک میان ایران و چین برای کار‌های مشترک و پیشبرد مسائل امنیتی استفاده کرد.

وی افزود: هیئت ایرانی در این سفر با قدرت حضور پیدا کرد و با برنامه بودند و قرارداد‌ها و برنامه‌ریزی‌ها خیلی خوب بود. طرف چینی تقریباً در میزبانی سنگ تمام گذاشت و با وجود اینکه در عربستان قصه‌ای به وجود آمده بود، درصدد حل آن هم برآمدند تا جبران شود.

امام جمعه موقت تهران درباره زلزله خوی گفت: الحمدالله این زلزله تلفات جانی بسیار اندکی داشت، اما خسارت‌های به محیط زیست مردم و مشاغل قابل توجه بود. الحمدالله مردم و مسئولان دست به دست هم دادند و با سرعت مناسب وارد میدان شدند.

حاج‌علی‌اکبری با اشاره به حضور مردم خوی در راهپیمایی ۲۲ بهمن یادآور شد: نکته جالب و شیرینی را امام جمعه خوی به من گفت و آن نکته این بود که با وجود شرایط اردوگاهی و زلزله و برودت هوا، بیش از ۱۷ هزار نفر از مردم خوی در راهپیمایی ۲۲ بهمن شرکت کردند. این مردم ایران هستند و آن‌ها جلوه ذات انقلابی ملت رشید به شمار می‌روند.

وی درباره زلزله ترکیه و سوریه گفت: زلزله‌ای که در این دو کشور رخ داده مایه تأسف است. این زلزله یک امتحان بزرگ برای ملت ترکیه و سوریه به حساب می‌آید و امتحان بزرگتر برای سایر کشور‌ها و دولت‌‎ها. جمهوری اسلامی در رابطه با هر دو کشور به خوبی وارد شد و هم نیرو ارسال کرد و هم محموله‌های مربوط به کمک‌های بشردوستانه. اخلاق و مکارم اخلاقی به ما حکم می‌کند به لحاظ برادری و همسایگی به ویژه اینکه همراه با سوریه زیر چتر مقاومت قرار داریم باید کار‌های بزرگتری انجام شود و آنچه که انجام شده اصلاً کافی نیست. ملت عزیز و مهربان و سخاوتمند ایران باید دست به دست هم دهند تا کار مردمی و بزرگی راه‌اندازی شود والبته مسئولان محترم و دستگاه‌های دولتی همراه با مردم حضور خواهند داشت.

خطیب جمعه تهران رفتار‌های جامعه جهانی در رابطه با زلزله ترکیه و سوریه را دوگانه و فریبنده خواند و در این رابطه تأکید کرد: جامعه جهانی مردود بزرگ این ماجرا و امتحان محسوب می‌شود، مخصوصاً نسبت به سوریه! البته در ارتباط با ترکیه هم همین است؛ هرچند کشور‌های متعددی رفته‌اند و به این کشور کمک کرده اند، اما خیال نکنید کار بزرگی انجام داده‌اند. اتفاقی که افتاده برای جامعه جهانی واقعاً زشت است. آمریکا و اروپا در این امتحان مردود شدند و باطن کثیف و پلید خودشان را نشان دادند. حتی سازمان‌های جهانی هم نشان دادند چقدر بی‌خاصیت هستند. ملت سوریه جنگ‌زده بود و اکنون زلزله‌زده هم شده و جامعه جهانی با این ملت تحریمی رفتار می‌کند. در این اتفاق جامعه جهانی عقب‌افتاده عمل کرد، اما ان‌شاءالله با همت ملت‌های منطقه و ملت عزیز ایران از آلام‌های دو ملت ترکیه و سوریه کاسته خواهد شد.

حاج‎علی‌اکبری در بخش دیگری از این خطبه به حضور پرشور مردم در راهپیمایی یوم‌الله ۲۲ بهمن اشاره و تأکید کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اخیر مردم آذربایجان شرقی تحلیل دقیقی از حضور مردم در این راهپیمایی ارائه دادند و در نهایت فرمودند در برابر کار بزرگ ملت ایران تعظیم می‌کنم. آنچه که اتفاق افتاد اتفاق بزرگی بود. این ۲۲ بهمن یک ۲۲ بهمن تاریخی بود و یک روز خدایی دیگر در فهرست ایام‌الله ملت ایران ثبت شد. روز ۲۲ بهمن امسال روز مردم ایران بود. علی‌رغم فتنه ترکیبی و توطئه‌هایی که دشمن به راه انداخته بود، عملیات بزرگ فاتح مثل عملیات بیت‌المقدس و فتح خرمشهر رقم خورد و ما را به یاد آن روز‌ها انداخت. این دست قدرت خداوند بود که از آستین ملت ایران بیرون آمد.

وی گفت: به ملت بزرگ ایران باید تبریک گفت. مردم با همه تنوع سلیقه‌ای که داشتند حضور پیدا کردند. از نظر جمعیت در بین راهپیمایی‌های مشابه کم‌نظیر بود. فضا حالت جشن ملی داشت و محیط سرشار از پرچم ایران بود. در این محیط مردم به شهدا و حاج قاسم ابراز علاقه کردند. فضای این راهپیمایی آکنده از توجه به حضرت، ولی عصر (عج) بود.

انتهای پیام
captcha