کد خبر: 4123446
تاریخ انتشار : ۰۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۳
قاری اهل ساحل‌ عاج در گفت‌وگو با ایکنا:

فعالیت‌های قرآنی در ساحل‌ عاج رو به گسترش است

عبدالرحمان صو، حافظ و قاری اهل ساحل‌ عاج که در مسابقات بین‌المللی قرآن ایران در رشته حفظ شرکت کرده است، فعالیت‌های قرآنی به‌ویژه در زمینه آموزش قرآن در ساحل‌ عاج را رو به رشد و گسترش توصیف کرد.

عبدالرحمان صو، حافظ و قاری اهل ساحل‌ عاج

نزدیک به 40 درصد از جمعیت 29 میلیون نفری ساحل‌ عاج را مسلمانان تشکیل می‌دهند، مسلمانان با وجود تاریخ درخشان خود در این منطقه، از وضعیت آموزشی و اجتماعی مناسبی برخوردار نبوده‌اند. با این حال در دو دهه اخیر این کشور شاهد رشد روزافزون سطح آموزشی در میان مسلمانان و افزایش مراکز آموزش قرآن و علوم دینی بوده است. بخش عمده فعالیت‌های قرآنی در این کشور در مدارس دینی و همچنین دارالقرآن‌ها صورت می‌گیرد.

خبرگزاری ایکنا در گفت‌وگویی با عبدالرحمان صو حافظ و قاری آفریقایی که در این دوره از مسابقات بین‌المللی قرآن ایران شرکت کرده است، به بررسی جنبه‌های مختلف آموزش مهارت‌های قرآنی در ساحل عاج پرداخته است. مشروح این مصاحبه از نظر می‌گذرد.

ایکنا ـ ابتدا با ذکر مختصری از مسیر قرآنی خود، در چه رشته‌ای از این مسابقات شرکت کرده‌اید؟

من عبدالرحمان صو از کشور ساحل عاج هستم و در بخش حفظ در این دوره از مسابقات بین‌المللی حفظ قرآن کریم در ایران شرکت کرده‌ام. از 14 سالگی شروع به حفظ قرآن کردم و طی سه سال موفق به حفظ کل قرآن شدم. در دوران کودکی در مدرسه مذهبی درس خواندم و بعد از آن به مراکز حفظ قرآن پیوستم و حفظ قرآن را به صورت جدی دنبال کرده و در سال 2013 تمام قرآن کریم را حفظ کردم.

ایکنا ـ وضعیت فعالیت‌های قرآنی و آموزش قرآنی در ساحل عاج چگونه است؟

در ساحل عاج سطح تعلیم قرآنی و فعالیت‌های قرآنی بالا نیست چرا که ساحل عاج کشوری اسلامی نیست اما در این کشور و در حال حاضر مراکز قرآنی مختلفی وجود دارد. در سال‌های گذشته تنها یک مرکز برای آموزش قرآن در این کشور وجود داشت اما در حال حاضر مراکز مختلفی وجود دارد و می‌توان گفت در سال‌های اخیر آموزش قرآن رشد قابل‌ توجهی داشته است.

بخش عمده این مراکز به تعلیم قرآن به کودکان و نوجوانان اختصاص دارد و علاقه‌مندان از کودکی وارد این مراکز شده و برخی نیز پس از اتمام دوره ابتدایی وارد مراکز قرآنی می‌شوند. تعلیم در این مراکز مبتنی بر آموزش تجوید، مخارج حروف و سپس تلاوت و حفظ قرآن کریم است و ارتباط زیادی میان این مراکز و همچنین مراکز آموزش قرآنی کریم و همچنین مسابقات قرآن در کشورهای بزرگ اسلامی وجود دارد.

سالانه مسابقات محلی زیادی در ساحل عاج برگزار می‌شود و دانش‌آموختگان مراکز قرآنی مهارت خود در رشته‌های مختلف قرآنی را می‌آزمایند. بخش عمده داوطلبان آموزش قرآن، در مدارس دینی تحصیل کرده‌اند.

ایکنا ـ آیا پیش‌تر نیز در مسابقات بین‌المللی شرکت کرده‌اید؟ سطح این مسابقات را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

در ساحل عاج برای شرکت در مسابقه بین‌المللی در کشوری دیگر ابتدا باید در مسابقه‌ای محلی شرکت کرد و پس از برنده شدن در این مسابقات می‌توان در رقابت‌های بین‌المللی شرکت کرد. اولین باری نیست که در مسابقه‌ای بین‌المللی شرکت می‌کنم پیش‌تر در جایزه بین‌المللی قرآن کویت شرکت کردم و در ادامه نیز در مسابقات قرآن کنیا شرکت کرده و بعد در مسابقات ایران شرکت داشتم.

هرگاه خبر برپایی مسابقات اعلام شود، قرآن‌آموزان مراکز قرآنی ثبت نام می‌کنند و سپس مراحلِ اولیه گزینش میان آن‌ها صورت می‌گیرد و 10 نفر در مراحل نهایی انتخاب می‌شوند و به ترتیب حائزان رتبه‌های برتر به مسابقات بین‌المللی اعزام می‌شوند. در این مسابقات به مخارج حروف، تجوید و حفظ قرآن توجه می‌شود. سطح مسابقات ایران بسیار بالاست و از نظر معیارهای داوری، آیین‌نامه داوری و همچنین کیفیت برنامه‌ریزی و امکانات موجود بسیار مناسب بوده است.

ایکنا ـ کدام قاری مشهور را الگوی خود می‌دانید و تلاوت شما بیشتر در کدام مقام است؟

قاری محبوب من استاد منشاوی رحمةالله است و همواره به تلاوت او گوش می‌دهم و از قرائت او تقلید می‌کنم. در مورد مقامات قرآنی مختلف نیز باید بگویم، مقامات قرآنی را می‌شناسم اما به آنها تسلط ندارم و در قرائت‌های مختلف به مقامات مختلف آشنایی دارم.

عبدالرحمان صو، حافظ و قاری اهل ساحل‌ عاج

گفت‌وگو: سعید عدالت‌جو

انتهای پیام
captcha