به گزارش خبرنگار ایکنا، نمایشگاه «جهاددانشگاهی؛ الگوی ایرانی ـ اسلامی پیشرفت دانشبنیان»، در حالی دومین روز خود را پشت سر گذاشت که نمایندگان مجلس شورای اسلامی به صورت سه شیفت در حال بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۲ بودند اما جلسات فشرده مجلس سبب نشد تا نمایندگان از این نمایشگاه بازدید نکنند.
محمود عباسزاده مشکینی، نماینده مردم مشکینشهر و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس؛ زهرا شیخی، سخنگوی کمیسیون بهداشت و عضو هیئت امنای جهاددانشگاهی؛ حجتالاسلام والمسلمین سیدرضا تقوی، نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، حسین حسینزاده، نماینده مردم لارستان، خنج، گراش، اوز و جویم؛ محمد خدابخشی، نماینده مردم الیگودرز؛ منصورعلی زارعی، نماینده مردم ساری و میاندورود؛ سیدکریم حسینی، نماینده مردم اهواز و عضو کمیسیون اجتماعی؛ حجتالاسلام والمسلمین محمد صفری، نماینده مردم املش و رودسر؛ سید محمدجواد شوشتری، رئیس حوزه ریاست مجلس؛ محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمسیون اقتصادی مجلس؛ الهام آزاد، نماینده مردم اصفهان؛ رحمتالله فیروزی پوربادی، نماینده مردم نطنز از این نمایشگاه بازدید کردند.
البته بعضی از نمایندگان به دلیل اینکه باید در جلسات صحن برای بررسی لایحه بودجه 1402 شرکت میکردند به صورت گذرا از این نمایشگاه بازدید کردند ولی عدهای از وکلای ملت با دقت بیشتر به بازدید از آن پرداختند و در حاشیه بازدیدشان طی گفتوگویی با خبرنگاران به تبیین دستاوردهای جهاددانشگاهی پرداختند.
محمود عباسزاده مشکینی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره اثرگذاری اقدامات فرهنگی جهاددانشگاهی، گفت: اساساً انقلاب اسلامی یک انقلاب فرهنگی است و دانشگاه هم کانون تولید فرهنگ، علم و پیشران توسعه و پیشرفت کشور هست و قرار است انقلاب ما که در سال ۵۷ در ساحت سیاست به وقوع پیوسته، بلافاصله در ساحت علم و فناوری و مباحث فرهنگی دامنه پیدا کند و نخستین مأموریت جهاددانشگاهی نیز تحقق این موارد است.
وی افزود: جهاددانشگاهی باید براساس گفتمان انقلاب اسلامی و منافع ملی فضای دانشگاههای کشور را تغییر دهد که این امر، مأموریت اصلی جهاددانشگاهی است.
همچنین زهرا شیخی، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان و عضو هیئت امنای جهاددانشگاهی در جریان بازدید خود از این نمایشگاه، گفت: جهاددانشگاهی از رویشهای انقلاب اسلامی است که به معنای واقعی کلمه کار جهادی انجام میدهد. بزرگترین سرمایه جهاددانشگاهی، نیروی انسانی آن است که با تمام خلوص، مهارت و دانش کارهای بر زمینمانده را انجام میدهد و همه اینها از دل برمیآید و همین باعث شده تا کارهای کاملاً خلاقانه را انجام دهد.
وی تأکید کرد: دانشبنیانترین نهاد در کشور جهاددانشگاهی است، در صورتی که بسیاری از نهادها با وجود دریافت بودجههای دولتی نتوانستهاند مانند این نهاد انقلابی، دانشبنیان باشند؛ جهاددانشگاهی به پشتوانه نیروی انسانی دلسوز و دانشمند و انگیزهای که دارد، توانسته دانشبنیان عمل کند.
حجتالاسلام والمسلمین سیدرضا تقوی، عضو کمیسیون فرهنگی از دیگر نمایندگان بازدیدکننده بود که ضمن تقدیر از تلاشهای جهاددانشگاهی در زمینه رفع مشکلات مرتبط با ناباروری و گسترش جمعیت، به نقش سازنده و فعالانه جهاددانشگاهی در زمینه فرهنگسازی به ویژه فرهنگسازی قرآنی اشاره کرد.
در ادامه حسین حسینزاده، نماینده مردم لارستان، خنج، گراش، اوز و جویم به قابلیتهای فناورانه جهاددانشگاهی اشاره کرد و این نهاد انقلابی را منشأ خیر و برکت برای انقلاب اسلامی دانست.
محمد خدابخشی، نماینده مردم الیگودرز هم درباره دستاوردهای جهاددانشگاهی در حوزه گیاهان دارویی و شبکه درمان سرطانهای شایع بانوان و درمان ناباروری مباحثی را مطرح کرد.
از دیگر نمایندگان بازدیدکننده باید به منصورعلی زارعی، نماینده مردم ساری و میاندورود اشاره کرد که ورود جهاددانشگاهی به حوزه تأمین امنیت غذایی را تحسینبرانگیز دانست.
حجتالاسلام والمسلمین محمد صفری، نماینده مردم املش و رودسر هم جهاددانشگاهی را از برکات انقلاب اسلامی دانست و تأکید کرد که مجلس در زمینه تقنینی و بودجه به این نهاد انقلابی کمک خواهد کرد.
لازم به ذکر است در حاشیه بازدید نمایندگان، دفتر یادبود نمایشگاه از سوی وکلای ملت به امضا رسید.
یادآور میشود، نمایشگاه «جهاددانشگاهی؛ الگوی ایرانی ـ اسلامی پیشرفت دانشبنیان» با هدف ارائه گزیدهای از دستاوردهای حوزههای پژوهش و فناوری، آموزش و کارآفرینی، تجاریسازی و اقتصاد دانشبنیان و فرهنگی این نهاد از شنبه، ۱۳ اسفند تا سهشنبه، ۱۶ اسفندماه از ساعت ۸ تا ۱۶ در محل نمایشگاههای مجلس شورای اسلامی دایر است.
گزارش از سعید امینی
انتهای پیام