به گزارش خبرنگار ایکنا، آیین تجلیل از ناشران آثار تولید شده با محوریت مادران و همسران شهدا با عنوان «سرّ دلبران 2»، به همت مجمع ناشران دفاع مقدس با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بعدازظهر شنبه، 20 اسفند با حضور نویسندگان و ناشران حوزه دفاع مقدس و خانوادههای معزز شهدا در تالار وحدت برگزار شد.
امیرشهریار امینیان، مدیرعامل مجمع ناشران دفاع مقدس در این مراسم با اشاره به اینکه برنامه سرّ دلبران تلاش دارد بهعنوان یک برنامه جریانساز ظاهر شود، عنوان کرد: «سرّ دلبران» به خانوادههای شهدا، ناشران و نویسندگان فعال در این زمینه تعلق دارد.
حجتالاسلاموالمسلمین یوسفعلی شکری، نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران هم در سخنانی عنوان کرد: شهدا در تاریخ اثرگذارند و اگر کسی این اثرگذاری را نمیبیند، شعور ندارد.
نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران ضمن اشاره به آیه «و لاتحسبن الذین قتلوا فی سبیل الله امواتا...» گفت: خداوند در این آیه به خوبی جایگاه و نقش شهدا را توصیف کرده است. مادران و همسران شهدا هم نقش بزرگی دارند و این اظهرالجمیل بودن انسان است. وظیفه نویسندگان و ناشران این است که این اظهرالجمیل بودن را با قلمشان به تصویر بکشند و به نسلهای بعد منتقل کنند.
امیر سرتیپ مهدی خواجهامیری، معاون هماهنگکننده وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح هم طی سخنانی عنوان کرد: آنچه امروز شاهد هستیم، نمادی از ایثار شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مدافعان حرم است که هر کدام تابلوی زیبایی را به تصویر کشیدند. البته سالها کار نیاز است تا این تابلوی زیبا به قلم نویسندگان و هنرمندان به تصویر کشیده شود.
امیر دریادار خواجهامیری ضمن بیان اینکه هر کدام از شهدا گلی بودند که در مکتب حضرت سیدالشهدا(ع) درس آموختند و در دامن مادران پاکدامن پرورش یافتند، اضافه کرد: همسران شهدا هم با فداکاری خود، آنها را به دامان شهادت سپردند؛ لذا هر چه از این بزرگواران تقدیر کنیم، کم است.
معاون هماهنگکننده وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در پایان با تشکر از مجمع ناشران دفاع مقدس و بنیاد شهید برای برگزاری این مراسم، گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران مدیون مادران و همسران شهدا است، زیرا خانوادههای شهدا بستر این تربیت را مهیا کردند، به همین دلیل دشمن دست روی نابودی نظام خانواده گذاشته است. دشمن فهمیده است که بانوان سنگربانان اصلی این نظام هستند و برای تخریب آنها میکوشد.
در این مراسم ضمن تجلیل از خانوادههای شهدا، به ویژه مادران شهدا، از ناشرانی همچون «شاهد»، «سوره مهر»، «صریر»، «راه یار»، «خطشکنان» و «خط هشت» بهعنوان ناشران موفق در حوزه ادبیات پایداری و دفاع مقدس تقدیر شد.
رحیم مخدومی، رئیس هیاتمدیره مجمع ناشران دفاع مقدس هم در حاشیه این مراسم بدر گفتوگو با خبرنگار ایکنا ضمن بیان اینکه برنامه «سرّ دلبران» از سال گذشته شروع شده است، عنوان کرد: مجمع ناشران دفاع مقدس با اجرای چنین طرحی قصد دارد موضوعات مهم را در حوزه نشر ادبیات دفاع مقدس برجسته کند تا ناشران و نویسندهها و همچنین مسئولان فرهنگی به این موضوعات توجه کنند.
مخدومی، هدف دیگر این برنامه را بررسی کارنامه نشر در این حوزه خواند و گفت: درواقع باید مشخص شود چه تعداد کتاب تاکنون در موضوع همایش به چاپ رسیده است و کدام ناشرها توانستهاند حق مطلب را ادا کنند. هدف سوم هم آسیبشناسی است.
وی با اشاره به کتب خاطرات مادران و همسران شهدا به عنوان موضوع این دوره از برنامه «سرّ دلبران»، تصریح کرد: در دفاع مقدس حدود 236 هزار شهید تقدیم انقلاب شده است. به عبارت دیگر 236 هزار مادر به علاوه تعداد زیادی همسر شهید. در طول این 33 سال که از جنگ میگذرد، با فعالیت ناشران دولتی، نیمه دولتی و خصوصی نزدیک به 30 هزار عنوان کتابی که تاکنون با موضوع دفاع مقدس منتشر شده است، سهم کتب با محوریت مادران و همسران شهدا حدودا 500 عنوان است که این مقدار، بسیار بسیار کم است.
رئیس هیئتمدیره مجمع ناشران دفاع مقدس تأکید کرد: با توجه به توصیه مکرر مقام معظم رهبری بر گردآوری خاطرات مادران شهدا، موضوع مادران شهدا جزو موضوعات اولویت اول و فوری است. یکی از پیامهای سرّ دلبران در این دوره همین است که مسئولان و متولیان فرهنگی به فکر باشند زیرا فرصت بسیار کم است.
مخدومی با تأکید بر اینکه «سرّ دلبران» کارنامه نشر در این حوزه خاص است، اضافه کرد: قرار است مجمع ناشران دفاع مقدس هر ساله در اسفندماه این برنامه را برگزار کند. موضوعات آن هم توسط مجمع و از بین موضوعات مهم و اولویتدار این حوزه انتخاب میشود.
در پایان این مراسم مهدی محمدخانی، مدیر نشر روایت فتح، بهعنوان ناشر ممتاز با تولید 80 اثر، مادر شهید محمد معماریان، راوی کتاب «تنها گریه کن» و همسر شهید چیتسازیان، راوی کتاب «گلستان یازدهم»، تقدیر و تجلیل شدند.
انتهای پیام