کد خبر: 4128137
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۴
سیدمرتضی بختیاری:

مددجوی بدون مسکن تا پایان سال ۱۴۰۲ در روستاها نخواهیم داشت

رئیس کمیته امداد امام خمينی(ره) با بیان اینکه توانمندسازی در صدر برنامه‌های کمیته امداد قرار دارد، گفت: در حوزه مسکن نیز توفیقاتی داشتیم و برنامه داریم که تا پایان سال ۱۴۰۲ در روستاهای کل کشور مددجوی بدون مسکن نداشته باشیم.

به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری سیدمرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد امام خمينی(ره) امروز، ۲۲ اسفندماه در محل این سازمان برگزار شد.

در ابتدای این نشست، بختیاری طی سخنانی اظهار کرد: نهادینه کردن فرهنگ خیر و احسان و همراهی خیران با کمیته امداد رسانه حرف اول را زده و خروجی کار رسانه هم برای ولی‌نعمتان کمیته امداد بسیار تعیین کننده است.

وی افزود: خوشبختانه در بودجه ۱۴۰۲ اشکالاتی که در اجرای طرح معافیت مددجویان از هزینه مصرف آب و برق و گاز وجود داشت، برطرف شده است. توانمندسازی و ایجاد درآمد باثبات برای تهیدستان در صدر برنامه‌های کمیته امداد قرار دارد که خواسته مقام معظم رهبری از امداد است. موضوع توانمندسازی با رویکردهای اشتغال، مسکن و ترویج فرهنگ خودباوری اجرایی می‌شود که تجربه‌های‌ خوبی در این زمینه داشته‌ایم.

وی تصریح کرد: به جز سالمندان و بیماران صعب‌العلاج که باید تا پایان عمر از ایشان حمایت کنیم، مابقی مددجویان باید توانمند شده و وارد زنجیره کار شوند و این سیاست امداد در برنامه‌های طراحی شده است.

وی اظهار کرد: در شورای عالی اشتغال مصوب شد که سهم اشتغال کمیته امداد ۵۰۰ هزار سهم باشد و مصوب شد که ۵۰ درصد این سهمیه امکان اشتغال برای مددجویان و ۵۰ درصد برای غیر مددجویان باشد.

صندوق قرض الحسنه امداد ولایت

وی افزود: در حوزه مسکن نیز توفیقاتی داشتیم و برنامه داریم که تا پایان ۱۴۰۲ در روستاهای کل کشور مددجوی بدون مسکن نخواهیم داشت. در حوزه شهری نیز در تلاش هستیم که مشکلات را برطرف کنیم. صندوق قرض الحسنه امداد ولایت نیز کار خود را به خوبی پیش می‌برد و توفیقات خوبی در این حوزه داشته است.

در ادامه، حسین خدرویسی، معاون حمایت از سلامت کمیته امداد طی سخنانی اظهار کرد: براساس آخرین آمار و اطلاعاتی که در سامانه و داده‌های ما ثبت شده و مستند به سامانه امداد هوشمند سها است، در حال حاضر دو میلیون و ۲۷۵ هزار خانوار با جمعیتی بیش از چهار میلیون و ۷۳۰ هزار نفر تحت پوشش کمیته امداد هستند.

وی افزود: جدول سرانه‌های پرداخت ما نیز برای خانواده یک نفره ۵۵۰ هزار تومان، خانواده دو نفره ۷۸۰ هزار تومان، خانواده سه نفره یک میلیون و ۹۰ هزار تومان، خانواده چهار نفره یک میلیون و ۴۰۰ هزار و خانواده پنج نفره به بالا یک‌ میلیون و ۷۲۰ هزار تومان است.

خدرویسی بیان کرد: در سال جاری با حمایت دولت و مجلس ۵۹ درصد افزایش مستمری برای مددجویان حاصل شد. البته پرداخت مستمری نقدی یکی از خدمات ما در کمیته امداد به مددجویان است. در این حوزه بیش از ۱۲۰ خدمت به مددجویان ارائه می‌شود.

خدرویسی تصریح کرد: مجموع پرداخت مستمری ما تا پایان بهمن ماه بیش از ۱۸ هزار میلیارد تومان به صورت نقدی بوده است. امسال برای اولین بار بیش از ۴۶۰ هزار خانواده جدید تحت خدمات امداد قرار گرفتند و امسال کمترین پشت نوبتی را در کمیته امداد داشتیم. این ظرفیت و توانایی را داریم که خانواده‌های دهک‌های ۱ و ۲ و ۳ را تحت پوشش قرار دهیم.

اعطای جهیزیه 

وی افزود: یکی از خدمات برجسته امداد این بود که امسال ۸۱ هزار سری جهیزیه از کالای صد درصد داخلی به نوعروسان نیازمند اعطا شد. امسال به توفیق الهی توانستیم صف جهیزیه را به صفر برساینم. در زمینه تأمین لوازم ضروری زندگی مددجویان با اولویت مناطق محروم تا امروز ۱۱۸ هزار کالای اساسی به خانواده‌ها اعطا شده است.

خدرویسی گفت: در رابطه با معافیت مددجویان از هزینه‌های مصرفی آب و برق و گاز، توانستیم با بسیج همه امدادگران کشور شماره کنتور آب و برق و گاز را در اختیار ادارات مختلف قرار دادیم اما به دلیل شروط این طرح همه مددجویان نمی‌توانستند از این شروط مصرفی استفاده کنند که این مشکل در آیین نامه بودجه سال ۱۴۰۲ اصلاح شده و اجرایی خواهد شد.

وی ادامه داد: سهام عدالت نیز یکی از پیگیری‌های امداد بود که با حمایت دولت و مجلس همه مددجویان سهام عدالت دارند. در حوزه بهداشت و درمان و سلامت نیز وضعیت درمان مددجویان و خدمات این حوزه یکی از بهترین شرایط خدمتی ما در امداد است.

سهمیه اشتغال برای مددجویان

در ادامه، فیروزآبادی، معاون اشتغال کمیته امداد نیز در سخنانی بیان کرد: در سال جاری ۵۰۰ هزار فرصت شغلی سهیمه داشتیم که تاکنون بیش از ۴۱۰ هزار فرصت شغلی محقق شده است و پیش‌بینی منابعی که برای کمیته امداد صورت گرفته بود ۲۵ هزار میلیارد تومان بود که با همکاری مجموعه نظام بانکی تا به امروز ۲۱ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان جذب شده است.

وی افزود: مقدمه اشتغال مسئله آموزش است که در سال جاری ۱۰۰ هزار آموزش مهارتی در کشور داشتیم و تجربه‌ای نیز با همکاری معاونت فرهنگی انجام شد که عرصه آموزش‌های مرتبط با اشتغال را به حوزه سنین پایین‌تر و دانش‌آموزی منتقل کنیم که در این حوزه بیش از ۱۴ هزار نفر آموزش توسعه کسب و کار را دریافت کردند.

فیروزآبادی بیان کرد: برنامه دیگری که اجرا شد صندوق تضمین اشتغال امداد بود که امیدواریم بتوانیم، این کار را به خوبی آغاز کرده و تلاش کنیم بخشی از مسئله ضمانت را مرتفع کنیم. با توجه به شرایط اقتصادی کشور پیش‌بینی اولیه برای برنامه سال آتی ایجاد ۴۰۰ هزار اشتغال جدید است. تقاضای ما از مجلس ۵۰ هزار میلیارد تومان برای این طرح بود که ۳۵ هزار میلیارد تومان تصویب شد.

وی افزود: تلاش می‌کنیم کسری منابع را جبران کرده و برنامه اشتغال را در سال آتی پیش ببریم. یکی از برنامه‌های سال آتی مسئله خودکفایی مددجویان است. در اشتغال سال آتی نیز مسئله کیفیت اولویت اصلی امداد است. مسئله مهارت‌آموزی نیز در اولویت امداد طی سال آتی قرار دارد تا مددجویان به خوبی توانمند شوند. باور ما این است که روی دیگر آمار اشتغال باید آمار تولید باشد و اشتغال باید در بستر زنجیره‌های تولیدی رخ دهد.

تسهیلات قرض‌الحسنه

در ادامه عاشوری، مدیرعامل صندوق امداد ولایت نیز در سخنانی بیان کرد: چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد تسهیلات قرض‌الحسنه به ۳۰۹ هزار نفر بود. با توجه به منابع موجود حدود ۱۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه به بیش از دو میلیون نفر اعطا شده است. بیشترین سهم حوزه حمایتی نیز برای تسهیلات کارگشایی بوده است.

وی بیان کرد: میزان معوقات امداد نیز یک و نیم درصد است که نسبت به نرمال بانک مرکزی بسیار خوب است. همچنین، در حوزه خدمات اینترنتی صندوق امداد نیز امسال تمامی خدمات بروزرسانی شده است و همگان می‌توانند از آن بهره‌گیری کنند.

وی بیان کرد: همچنین تا امروز ۳۱۰ میلیارد تومان وام‌های مددجویان تضمین شده است. رویکرد ما برای سال آینده این است که بتوانیم به حوزه انتشار اوراق بهادار وارد شویم. تقویت زیرساخت‌های صندوق امداد و برگزاری سومین همایش صندوق امداد نیز از برنامه‌های سال آتی خواهد بود.

در ادامه، توکلی، مدیرکل مسکن کمیته امداد نیز بیان کرد: در بخش مسکن کمیته امداد سه گروه عمده کمک به احداث، کمک به تعمیرات و کمک به احداث فضای جانبی را پیگیری می‌کند. هدف‌گذاری سال ۱۴۰۱ ارائه ۱۰۰ هزار خدمت در این سه گروه بود. براساس فعالیت‌های انجام شده بیش از ۲۸ هزار کمک احداث و خرید انجام شده و آئین واگذاری ۲۳ هزار واحد با حضور رئیس‌جمهور برگزار شد. واگذاری ۵ هزار واحد دیگر نیز به زودی انجام خواهد شد.

توکلی ادامه داد: بنابر پیش‌بینی‌های انجام شده، قسمت عمده ۱۰۰ هزار خدمت درنظر گرفته شده با اتمام سال مالی تکمیل خواهد شد. برآورد ما در شرایط کنونی این است که برای سال ۱۴۰۲ باید بیش از ۱۲۰ هزار خدمت را برای سه گروه هدف ارائه دهیم.

وی تصریح کرد: در حوزه مسکن تاکنون براساس تقاضامحوری حرکت می‌کردیم اما برحسب تکلیف بنا بر این است که این برنامه براساس نیازمحوری پیش برود. باید مددکاران به سمت خانواده‌ها رفته و خانواده‌هایی که واقعا در این حوزه نیازمند هستند شناسایی شوند.

ترویج فرهنگ خیر و احسان

در ادامه،‌ آسوده، معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد نیز بیان کرد: کمیته امداد در حوزه خیر و احسان دارای سه وظیفه ترویج فرهنگ خیر و احسان، راهبری خیر و احسان در کشور و جذب و جمع‌آوری خیرات و مبرات مردم است. امروز حدود ۸۵ درصد کمک‌ها از مردم به مردم بوده است و کمیته امداد نقش بسترسازی داشته است. مردم در این ۱۱ ماه، ۱۴ هزار میلیارد تومان به نیازمندان کمک کرده‌اند‌ که ۷۷۰۰ میلیارد آن از سوی شبکه نیکوکاری انجام شده است.

آسوده بیان کرد: به دنبال این‌ هستیم که زمینه‌ای فراهم کنیم که مردم خود وارد میدان شده و به صورت مستقیم به نیازمندان کمک کنند. در رابطه با اکرام نیز در حال حاضر ۴۲۰ هزار فرزند زیر ۱۸ سال تحت پوشش طرح اکرام ایتام هستند که یک میلیون و ۲۰۰ هزار خیر از آن‌ها حمایت می‌کنند. البته در این‌ حوزه باید سرانه ارزش ریالی ایتام بالا برود. لذا نیاز است مردم همت کنند که این سرانه از ۸۰۰ هزار تومان به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کند.

وی ادامه داد: بحث اطعام مهدوی نیز از ابتدای ماه رمضان آغاز می شود و امیدواریم امسال ۳۰ میلیون افطاری را به نیازمندان برسانیم. در بحث شفافیت منابع مردمی نیز از ۱۴ هزار میلیارد تومان جمع‌آوری شده، ۸۵ درصد آن به صورت مستقیم از سوی مردم به نیازمندان اعطا شده است.

وی تصریح کرد: طی ۱۱ ماهه اخیر، ۵۰۰ میلیارد تومان در صندوق های صدقات جمع‌آوری شده است. کد دستوری #۱۲* نیز برای کمک‌های مردمی ماه رمضان در نظر گرفته شده است.

زهره رجبی

انتهای پیام
captcha