کد خبر: 4132999
تاریخ انتشار : ۲۱ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۱
عصر امروز؛

چهارمین «کنگره بین‌المللی قدس شریف» برگزار شد

چهارمین «کنگره بین‌المللی قدس شریف» با موضوع «جهان پساصهیونیسم» عصر امروز در سالن وحدت بعثه مقام معظم رهبری برگزار شد.

چهارمین «کنگره بین‌المللی قدس شریف»

به گزارش ایکنا، چهارمین «کنگره بین‌المللی قدس شریف» با موضوع «جهان پساصهیونیسم»، عصر امروز، دوشنبه 21 فروردین، به ریاست آیت‌الله اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه، و با پیام محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در سالن وحدت بعثه مقام معظم رهبری به صورت حضوری و مجازی با سخنرانی شخصیت‌های داخلی و خارجی برجسته از جهان اسلام برگزار شد.

در ابتدای این همایش پیام محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی، توسط ابوالفضل عمویی، نماینده مردم تهران و عضو فراکسیون مقاومت مجلس قرائت شد که متن آن به شرح ذیل است:

بسم الله الرحمن الرحیم

مهمانان و دست‌اندرکاران محترم چهارمین کنگره بین‌المللی قدس شریف؛

خانم‌ها و آقایان؛

مسئله فلسطین و قدس شریف طی دهه‌های گذشته، همواره مسئله اول جهان اسلام بوده است. اشغال قبله اول مسلمین، آواره ساختن میلیون‌ها شهروند فلسطینی و کشتار هزاران انسان بی‌گناه رخدادی ساده نیست که گذر زمان باعث فراموشی اندوهش شود. در حالی که چندین نسل از زنان و مردان و کودکان فلسطینی قربانی ظلم و توحش صهیونیست‌ها هستند، عده‌ای می‌خواهند این مسئله را اتفاقی تاریخی جلوه داده و با بی‌تفاوتی از کنار آن عبور کنند. در حالی که مسئله فلسطین نه موضوعی تاریخی، بلکه مسئله امروز مسلمانان و همه آزادی‌خواهان جهان است. مگر می‌توان میلیون‌ها انسان را در محاصره دید و رنج آن‌ها را به تاریخ حواله داد؟ مگر می‌توان میلیون‌ها انسان را آواره‌ و بی‌وطن دید و آوارگی آن‌ها را امری مربوط به گذشته دانست؟ صهیونیست‌ها و حامیان آن‌ها اشتباه می‌کنند؛ شعله‌ای که مظلومیت فلسطین در دل‌های آزادی‌خواهان افروخته است، خاموش نشده و خاموش‌شدنی نیست.

جهان اسلام در مواجهه با مسئله فلسطین مسیرهای متفاوتی را در هفت دهه گذشته آزموده است. برخی تلاش کردند مسئله فلسطین را به موضوعی عربی تقلیل دهند و ناکام ماندند. برخی تلاش کردند از مسیر مذاکره و کوتاه آمدن مقابل دشمن صهیونیستی این مسئله را حل کنند و سرخورده شدند. در سال‌های اخیر برخی مسیر سازش و امتیازدهی به صهیونیست‌ها را انتخاب کردند و تا آنجا پیش رفتند که دشمن صهیونیستی را به رسمیت شناختند اما آنان نیز به نتیجه‌ای نرسیدند. این مسیرها آزموده‌هایی است که نتایج آن در مقابل دیدگان همه وجدان‌های بیدار قابل مشاهده است. اما اکثریت جهان اسلام مسیر دیگری را راه‌حل نهایی مسئله فلسطین می‌دانند که «مقاومت» است. مسیری که رهروان آن نه تنها سرخورده نشده‌اند، بلکه دستاوردهایی چشمگیر داشته‌اند. چرا که اهالی مقاومت، با تکیه بر سنت‌های الهی حرکت کرده و با استقامت خود، مشمول برخورداری از نصرت خدای عزیز حکیم شده‌اند.

امروز جهان اسلام در اینکه مقاومت تنها راه آزادسازی فلسطین است اتفاق نظر دارند. کسانی که گمان می‌کنند می‌توانند هم در مسیر سازش باشند و هم شعار آرمان فلسطین را سر دهند در امت اسلامی منزوی هستند. به متن جوامع خود نگاه کنیم. هرچند عده‌ای متأثر از امپراتوری رسانه‌ای صهیونیستی گمان می‌کردند مسئله فلسطین در جهان اسلام به فراموشی سپرده شده اما شاهدیم که فلسطین همچنان مسئله اول امت اسلامی است و مسلمانان از هر فرصتی که بتوانند این موضوع را به گوش جهانیان می‌رسانند؛ حتی برگزاری جام‌جهانی 2022 فوتبال در قطر، موجی از خواست مردم در حمایت از فلسطین را نشان داد. این خلاقیت‌های مردمی نیازمند حمایت‌هایی از سوی حکمرانان است.

اگرچه متأسفانه در سال‌های گذشته برخی از سران دولت‌های منطقه به دنبال ایجاد روابط و توسعه مناسبات با رژیم صهیونیستی بودند. اما تاریخ نشان می‌دهد که این رژیم در قبال متحدان خود نیز فریب‌کار است. نمی‌توان انتظار داشت رابطه با دولت جعلی و غاصبی که حفظ موجودیتش در گرو ایجاد ناامنی است، برای کشورهای اسلامی یا امت اسلام امنیت ایجاد کند. از این رو ما همچنان معتقدیم تنها راه کارآمدِ آزادسازی قدس شریف، «مقاومت» است. این تنها ساکنان اصلی فلسطین از هر قوم و مذهبی هستند که می‌توانند درباره آینده این کشور تصمیم بگیرند. آوارگان فلسطینی باید با استفاده از حق بازگشت، به سرزمین مادری بازگردند و در انتخاباتی آزاد آینده کشورشان را تعیین کنند. طرح‌های سازشی که توسط دیگران تحمیل می‌شوند هیچ‌گاه به نتیجه نخواهند رسید؛ همانطور که در گذشته به نتیجه نرسیده است. در حالی که «مقاومت برای استیفای حق مردم»، همیشه قرین موفقیت بوده است.

دوستان و همدلانِ رهایی قدس؛

این روزها بار دیگر و در آستانه روز جهانی قدس، شاهد موج تازه‌ای از نفرت‌پراکنی و نژادپرستی صهیونیست‌ها در قدس شریف هستیم. تعرض به مسجدالاقصی و بازداشت نمازگزاران و مؤمنان بی‌دفاع هیچ توجیهی ندارد اما بر استیصال صهیونیست‌ها دلالت دارد. رژیم صهیونسیتی در ماه‌های گذشته درگیر بحران‌های داخلی بوده است. بحران‌هایی که به اذعان خودشان در طول عمر منحوس آن بی‌سابقه بوده است. این رژیم به دنبال آن است تا با ایجاد بحران‌های ساختگی در منطقه، توجهات را از آنچه درون مرزهای پوشالی‌اش در حال وقوع است، منحرف سازد. امت اسلامی باید با هوشیاری، تحولات کنونی فلسطین را دنبال کند و از همه ابزارهای موجود برای برملاساختن نقش مخرب رژیم صهیونیستی در منطقه و جهان استفاده کند. روز جهانی قدس اصلی‌ترین نماد هوشیاری جهان اسلام در مقابل رژیم صهیونیستی و هم‌دستانش است.

در روزهای اخیر مقاومت با پاسخ‌هایی کوبنده نشان داد که قدرت پاسخ صهیونیست‌ها ضعیف شده و آنانی که در گذشته به راحتی به خود اجازه حمله به کشورهای دیگر را می‌دادند، آنچنان در لاک خود فرو رفته‌اند که حتی تصور آغاز تجاوزی جدید به ذهن‌شان خطور نمی‌کند؛ چرا که با جبهه مقتدر و مبتکر مقاومت مواجه هستند.

جهان اسلام امروز بیدارتر و هوشیارتر از هر زمان دیگری است. ملت‌های مسلمان و مردم آزاده جهان حامیان اصلی ملت فلسطین و عمق راهبردی فلسطین هستند. امروز رژیم صهیونیستی حتی نزد هم‌پیمانان خود نیز منزوی است و جنایاتش بیش از هر زمان دیگری در مقابل دیدگان جهانیان قرار دارد تا جایی که توجیه اقدامات غیر قانونی و غیر انسانی صهیونیست‌ها دیگر برای حامیانش هم آسان نیست. «وحدت» اصلی‌ترین راهبرد جهان اسلام برای حل مسئله فلسطین است. این دستور صریح قرآن کریم است که: «وَ اعتَصِموا بِحَبلِ اللهِجَمیعًا وَلا تَفَرَّقوا» و همه ما با وجود تفاوت موقعیت‌ها و تکثر سلیقه‌ها موظفیم در این راستا عمل کنیم. جهان اسلام با ابتکار عمل خود نباید اجازه دهد دشمنان اسلام با اختلاف‌افکنی و فتنه‌افروزی میان مسلمانان، آن‌ها را از مسائل اصلی و اساسی خود منحرف سازد. به یقین آینده از آن امت اسلامی و آزادگان جهان است؛ چرا که اراده و اقدام مؤمنانه در این یاری این ملت بنا به سنت الهی مشمول «نصر» و «فتح» خواهد شد.

در پایان یاد و خاطره همه شهدای مقاومت و آنانی که جان خود را در مسیر اعتلای کلمه حق نثار کردند، گرامی می‌داریم. به طور ویژه یاد شهید والامقام حاج قاسم سلیمانی را گرامی می‌داریم.

و السلام علیکم و رحمه الله و برکاته



در ادامه زهره الهیان، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، در سخنانی با بیان اینکه عنوان جهان پساصهیونیسم گویای این است که نابودی این رژیم نزدیک است، گفت: رهبری در بیانات اخیرشان نویدبخش نابودی این رژیم زودتر از موعد داده شده ۲۵ ساله بودند.

وی افزود: واقعیت این است که سران این رژیم خود معترف هستند که این رژیم ۸۰ سالگی خود را نخواهد دید. امروز تحولات جهانی رخداده جهان را از حالت تک‌ قطبی به سمت چند قطبی برده و کشورهایی مانند ایران، هند و برزیل حرفهای زیادی برای گفتن دارند.

چهارمین «کنگره بین‌المللی قدس شریف» برگزار شد

الهیان اظهار کرد: در این فضا آمریکای رو به افول نیز سرنوشت مشترکی با رژیم صهیونیستی خواهد داشت. آمریکا در عین دشمنی بادشمنانش به دوستان خود نیز رحم نمی‌کند و امروز دوستان آمریکا هم از قلدری او خسته شده‌اند به گونه‌ای که در عرصه اقتصادی حتی کشورهایی که دشمن آمریکا نیستند، به دنبال حذف دلار از تبادلات تجاری خود هستند.

نماینده مردم تهران در مجلس ابراز کرد: در این میان رژیم صهیونیستی به واسطه اختلافات داخلی از درون شکننده و آسیب‌پذیر شده است و عمر دولت‌ها کمتر از یکسال بوده است که همه این مشکلات در کنار اختلافات طبقاتی و نژادی موجب مهاجرت معکوس شده و انسجام درونی شهرک‌نشینان صهیونیست را تضعیف کرده است.

الهیان بیان کرد: در این وضعیت رژیم صهیونیستی حتی قدرت مقابله با عملیات‌ها از داخل کرانه باختری را هم ندارد چه برسد که بخواهد با ایران و محور مقاومت مقابله کند. این شرایط باعث شده اسرائیل به هر ابزاری چنگ بزند تا از این فشار درونی خارج شود لذا تهدیدات بیرونی را برجسته می‌کند که حملات مکرر به لبنان و سوریه و تهدید ایران و بی‌حرمتی وحشیانه و بی‌سابقه به نمازگزاران در مسجدالاقصی از این دست اقدامات است.

وی اظهار کرد: این شرایط محور مقاومت را به سمت یک نبرد ترکیبی از غزه و کرانه باختری و سوریه و لبنان به سوی صهیونیستها می‌برد و این انسجام جبهه مقاومت، روزشمار نابودی صهیونیست‌ها را سرعت بخشیده است.

الهیان با اشاره به در پیش بودن روز جهانی قدس گفت: این روز موعد ما و همه آزادی‌خواهان جهان برای مبارزه با رژیم صهیونیستی است و در حقیقت روزشمار محو اسرائیل از صحنه روزگار است.

وی در پایان با تأکید بر ضرورت افشای ماهیت ضد حقوق بشری رژیم صهیونیستی، گفت: اکنون البته یک اجماع جهانی در این خصوص علیه صهیونیست‌ها شکل گرفته است.

پس از آن سیدمجتبی ابطحی، دبیرکل کنفرانس بین‌المللی حمایت از انتفاضه فلسطین در سخنانی گزارشی از دلایل فروپاشی قریب الوقوع رژیم صهیونیستی ارائه داد.

وی اولین عنصر را در این راستا قدرتمندی روزافزون مقاومت در فلسطین و لبنان خواند و گفت: همچنین امروز علاوه بر جهاد و حماس در فلسطین، گروه‌های مستقل زیادی در کرانه باختری شکل گرفته‌اند که ظرفیت‌های بزرگی دارند.

ابطحی، حادثه بعدی را ارتقا و فراتر رفتن مقاومت از غزه به کرانه باختری خواند و گفت: امروز در کرانه به طور متوسط روزانه بین ۲۰ تا۱۰۰ عملیات صورت می‌گیرد. همچنین امروز مقاومت وارد سرزمین‌های ۱۹۴۸ نیز شده است و دیگر فقط به غزه و کرانه باختری محصور نیست.

وی با اشاره به بسط مقاومت در سطح منطقه، گفت: امروز فلسطین به موضوع و پرونده اول در جهان اسلام تبدیل شده است.

چهارمین «کنگره بین‌المللی قدس شریف» برگزار شد

ابطحی با اشاره به نابودی ارزش‌های ایدئولوژیک در جامعه صدپاره صهیونیستی، گفت: نسل جدید یک نوع بی‌تقیدی به باورهای صهیونیستی دارد و تنها به دنبال زندگی مرفه است.

ابطحی، فروپاشی انسجام در میان حاکمان صهیونیستی، فروریختن روحیه ارتش اسرائیل، ناکامی پروژه مهندسی معکوس رژیم صهیونیستی علیه ایران و محور مقاومت با شکست داعش، حاکم شدن جو‌ ناامیدی و یأس در میان ساکنان سرزمین‌های اشغالی، چرخش قدرت از غرب به شرق، حرکت جهان اسلام به سمت انسجام و عمومی شدن گفتمان مقاومت را از دیگر دلایل قریب‌الوقوع بودن فروپاشی رژیم صهیونیستی دانست.

وی در پایان با تاکید بر اینکه باید برای جهان پساصهیونیسم آماده باشیم، گفت: به سران مقاومت می‌گویم که از الان بر روی اقتصاد و فرهنگ و دانشگاه بعد از آزادی کار کنید و برای ساختن فلسطین متمدن به عنوان نماد اسلام انقلابی طرح‌های خود را ارائه دهید.

در ادامه حجت‌الاسلام نجف لکزایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، با موضوع نفی اشغالگری از دیدگاه قرآن کریم به سخنرانی پرداخت.

وی با بیان اینکه ملاک‌های قرآن آینده روشنی را پیش روی ما می‌گذارد، گفت: این نگاهی است که هر مقدار امت اسلامی به آن آگاه شود، به جهان پساصهیونیسم نزدیک‌تر می‌شود و خود جهان اسلام نیز با عمل به این آموزه‌ها عزت و کرامت از دست رفته خود را بازیابی می‌کند.

لکزایی اظهار کرد: آیات ۸ و ۹ سوره ممتحنه در حوزه سیاست خارجی و تعامل با دیگران است؛و خداوند در این آیات روابط مسلمانان باغیر مسلمانان را به شکل صریح و قاعده‌مند بیان کرده است.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: قرآن سه ملاک را برای عدم ارتباط مسلمانان با غیر مسلمانان بیان کرده و به جز آن اجازه داده مسلمانان با غیر مسلمانان رابطه عادلانه و نه بر اساس سلطه داشته باشند.

وی، عدم اشغالگری بخشی از سرزمین‌های اسلامی، دشمنی با دین مسلمانان و کمک به دشمنان دین خدا را سه شاخص برای عدم ارتباط با غیر مسلمانان دانست.

لکزایی اظهار کرد: با این مبنای قرآنی، صهیونیست‌ها اشغالگر سرزمین‌های اسلامی هستند و براساس قرآن هیچ کشور و جامعه اسلامی مجاز به ارتباط با آن‌ها نیست و اگر مسلمانان و رهبران امت اسلامی با این آیات قرآن بیشتر آشنا شوند به جهان پساصهیونیسم خواهیم رسید.

وی ادامه داد: همین خودآگاهی مسلمانان باعث می‌شود هیچ کشور و دولت اسلامی با اسرائیل نه تنها ارتباط برقرار نکند بلکه آن‌ها را برای دست برداشتن از اشغالگری تحت فشار بگذارند تا در نهایت به راه حل مردم‌سالارانه مد نظر رهبر معظم انقلاب برسیم و سرنوشت فلسطین توسط خود مردم فلسطین مشخص شود.

انتهای پیام
captcha