کد خبر: 4134573
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۶
یادداشت

جای خالی حافظان ممتاز قرآن در مراسم ترتیل‌‌خوانی رمضان

حافظان قرآن با روش قرائت ترتیل در مسابقات و محافل به تلاوت می‌پردازند و تجربه و تخصص آن‌ها در تلاوت ترتیل بسیار بالاتر از قاریان محترم است که به تلاوت تحقیق خو گرفته‌اند.

بعد از آغاز تلاوت‌های جزءخوانی و ترتیل قرآن در ماه رمضان که از اماکن مقدس قم و مشهد شروع شد، این قبیل اجرای جزء‌خوانی به تدریج به یک نهضت ملی تبدیل شد به گونه‌ای که اکنون تقریباً در تمام استان‌ها شاهد این امر هستیم و این یک امر مبارک و میمون است.

این انتظار هم کاملاً به جاست که بنگریم شیوه قرائت ترتیل یا تدویر مخصوص کدام گروه قرآنی است و روشن است که در کشور ما انصافاً حافظان کل قرآن کریم توانایی بسیار بالاتری در این روش دارند.

شاهد این موضوع مسابقات سراسری اوقاف و امور خیریه است؛ اما واقعیت امر این است که با توجه به تحقیقی که اینجانب در چندین استان کشور داشته و در این استان‌ها سابقه فعالیت قرآنی داشته‌ام، متوجه شدم که این کرسی را در اولویت نخست به گروه قاریان تحقیق‌خوان داده‌اند و سپس از چند حافظ هم استفاده شده است.

از مسئولان محترم شورای عالی قرآن که زحمات فراوانی در امر ترویج فرهنگ قرآنی می‌کشند و به حق تلاش‌های این عزیزان شایسته تقدیر است، خواهش می‌کنیم در ماه مبارک رمضان در برنامه‌های ترتیل‌خوانی استان‌ها که از صدا و سیمای تمام مراکز استانی پخش می‌شود، اولویت را به حافظان قرآن دهند، چرا که کرسی تلاوت ترتیل ویژه حفاظ است.

حقیقت این است که در کشور ما حافظان قرآن که قرائت آن‌ها بر مبنای ترتیل است، در محافل، مجالس، اعزام‌های تبلیغی و تلاوت‌های افتتاحیه‌ها و اختتامیه‌ها و بسیاری موارد دیگر چندان حضوری ندارند یا اصلا حضوری ندارند؛ و شاید ترتیل‌های ماه مبارک رمضان یکی از معدود فرصت‌هایی باشد که بتوان از وجود این عزیزان، بیشتر بهره گرفت.

ضمن اینکه اولویت این محافل ترتیل‌خوانی ماه رمضان که مردم جهت ختم قرآن در آن حضور دارند، صحیح‌خوانی و رعایت تجوید و فصاحت است که قطعاً حافظان قرآن با توجه به تکرار مداوم آیات قرآن بهتر می‌توانند از عهده آن برآیند و قرآن را صحیح و فصیح و با حد متعادلی از صوت و لحن به سمع حاضران برسانند.

سجاد واعظی‌منفرد

دانش‌پژوه حوزه علمیه قم و عضو هیات علمی دانشگاه

جای خالی حافظان ممتاز قرآن در ترتیل‌های ماه رمضان

با «سجاد واعظی‌منفرد» بیشتر آشنا شوید؛

سجاد واعظی‌منفرد، متولد سال 1360 در استان بوشهر و یکی از حافظان ممتاز قرآن کریم است که در مراسم تکریم چهره‎‌های قرآنی مورد تجلیل قرار گرفت. وی از دوران کودکی با پدرش در جلسات قرآنی شرکت می‌کرد و همین انس با قرآن باعث علاقه‌مندی به ورود در عرصه قرائت قرآن شد.

وی پس از کسب مهارت‌های مقدماتی قرائت قرآن حفظ موضوعی قرآن را آغاز کرده و همین امر باعث شد تا در مسابقات سراسری اوقاف سال 1376 شرکت کند. حضور در این مسابقات نقطه عطفی در زندگی واعظی بود، چرا که به واسطه شرکت در این مسابقات و مشاهده رقابت حافظان قرآن، وی نیز ترغیب به حفظ قرآن شد به طوری که در سن 20 سالگی توانست حافظ کل قرآن شود.

واعظی دارای مدرک دكترای ادیان و عرفان از دانشگاه ادیان و مذاهب قم بوده و علاوه بر چاپ کتاب با عناوین «خرما درخت زندگی»، «حدیث آرزومندی»، «قلم اینجا رسید» و «باورنامه شیعه»، مقالات فراوانی با رویکرد دین‌پژوهی منتشر کرده است. یکی از پژوهش‌های وی با عنوان «یادکردهای دین زرتشت در تفاسیر قرآن کریم» در 375 صفحه چاپ و منتشر شده است.

انتهای پیام
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴۰۲/۰۱/۲۸ - ۰۹:۴۲
3
0
صحصیح است ولی متاسفانه بسیاری از حافظان صوت و لحن جذابی برای مخاطبان ندارند.
captcha