بیژن مقدم، کارشناس مسائل سیاسی و رسانهای، در گفتوگو با ایکنا درباره محوریت مسئله «تحول» در بیانات نوروزی رهبر معظم انقلاب و تفکیک میان ماهیت و هدف تحول از منظر دشمنان و جبهه داخلی درباره مهمترین اقدام تحولآفرین در حوزه سیاست داخلی از سوی دولت و مجلس گفت: ما همچنان با مسئلهای به نام کارآمدی برای ایجاد تحول در کشور مواجه هستیم. به عبارتی شرط اصلی تحول حرکت به سمت ایجاد کارآمدی است که اگر حاصل شود امید به آینده در جامعه شکل میگیرد، اعتماد اجتماعی افزایش یافته و فاصله دولت و ملت کاهش مییابد که اینها در کنار هم تحول مدنظر را رقم میزنند.
وی افزود: البته این مسئله پیشنیازهایی همچون شجاعت همراه با عقلانیت در تصمیمگیریها را از سوی مسئولان دارد. در واقع یکی از ضرورتهای اصلی ایجاد تحول افزایش ریسکپذیری و شجاعت در مدیران است که این ویژگی هم از طریق قوانین و هم از طریق گفتوگو و همافق شدن قابل انتقال است در غیر این صورت در عمل معلوم نیست این تحول به نتیجه برسد.
مقدم با اشاره به اهمیت فهم تفاوت ماهیت تحول مدنظر بیگانگان با داخل گفت: تحولی که آنها از آن صحبت میکنند در واقع یک نوع ارتجاع، عقبگرد و وابستگی است که نمونه آن خواستههایی است که اپوزیسیون مطرح میکند که در واقع مسائلی است که مردم برای از بین بردن آن در 44 سال قبل انقلاب کردند.
این کارشناس مسائل سیاسی ابراز کرد: مهم این است که در امر تحول سیاستهای کلی و راهبردی جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی حفظ شود و تاکتیکها و روشها تغییر پیدا کند که همه این را میپذیرند و تا الان هم اینگونه بوده و اینطور نبوده که جمهوری اسلامی هیچگونه تغییر و تحولی را نپذیرد و در مقابل میل به تغییر، مقاومت صد در صدی داشته باشد.
مقدم درباره اهمیت نقطه قوتی مانند انسجام و بنیه قوی درونی ملت به منزله ابزار و فرصت مناسبی برای تحولآفرینی گفت: حتما این نکته طنز را شنیدهاید که بعضی مسئولان میخواهند انقلاب را براندازند اما مردم نمیگذارند. ما در بخشی از کارها و مسائل مربوط به اداره کشور با این مشکل مواجه هستیم و افرادی هستند که در عمل با سیاستها، روشها و تصمیماتشان کاری را که دشمن میخواهد، انجام میدهند و این یک واقعیت است که تنها به از بین بردن سرمایه اجتماعی میانجامد در حالی که مردم در مقابل در بزنگاهها و تحت شدیدترین فشارها انسجام درونی خود را حفظ کرده و نظام را به پیش بردهاند.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به بحث های زیاد درباره نفوذ، گفت: یک مدل نفوذ این است که افرادی برای اداره یک مجموعه و نهاد به کار گرفته شوند که اصلا صلاحیت این مسئولیتها را ندارند و به طور طبیعی این افراد با تصمیمات غلط خود بهترین زمینه را برای افزایش نارضایتی مردم بدون هزینه خاصی به نام جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی انجام میدهند.
وی یادآور شد: بنابراین کارگزاران و مسئولان در این مسئله سهم جدی دارند تا اعتماد مردم را به خود برگردانند و این امر هیچ ابزاری جز کارآمدی ندارد.
مقدم درباره برگزاری انتخابات در سال جاری و اهمیت توجه به این مسئله به منزله یک فرصت تحولآفرین و زمینهسازی برای مشارکت حداکثری در این انتخابات گفت: مشارکت حداکثری همیشه راهبرد اصلی نظام مردمسالاری دینی در انتخابات بوده اما در همه جای دنیا این مسئله محقق نمیشود و اضافه بر آن شرایط برای جمهوری اسلامی در تحقق مشارکت حداکثری سختتر از گذشته است که فعالیتهای تبلیغاتی جریانهای ضد انقلاب و برخی سوء مدیریتها و ناکارآمدیها از عوامل این سختی مضاعف است.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به ضرورت تبیین این مسائل گفت: کسانی که میخواهند نماینده مجلس شوند باید پاسخ این سؤالات و ابهامات را بدهند و با همه مردم و گروهها صحبت کنند و به میان آنها بروند. بنابراین راهبرد نظام در انتخابات تغییر نکرده و همان مشارکت حداکثری است و تمام تلاشهای مسئولان باید در این راستا باشد که در سیاستهای کلی انتخابات ابلاغی مقام معظم رهبری نیز ذکر شده است.
مقدم در پایان اظهار کرد: در این مسیر باید راههای تحقق این حضور و مشارکت بالا را پیدا کنیم که البته چندان هم پیچیده نیست و اگر مسئولان با مردم صادق باشند و شرایط اقتصادی بهتری را فراهم کنند مردم نیز آن را از چشم مسئولان میبینند و این اتفاقات مثبت با امیدآفرینی در جامعه میتواند منشأ حضور گسترده مردم در انتخابت شده و خود این حضور در مرحله بعد زمینهساز تحولات بعدی در کشور خواهد شد.
گفتوگو از مهدی مخبری
انتهای پیام