به گزارش ایکنا از مرکزی، به نقل از روابط عمومی ادارهکل دامپزشکی استان مرکزی، محمد فتاحی، مدیرکل دامپزشکی استان، گفت: با عنایت به افزایش دمای محیط در روزها و ماههای پیش رو و به تبع آن افزایش فعالیت کنههای حیوانی که باعث ایجاد و انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) میشود، برای جلوگیری از انتقال این بیماری، لازم است از هرگونه کشتار غیرمجاز دام در معابر، منازل، باغات، مراسمات مختلف و ... جلوگیری به عمل آید.
فتاحی اضافه کرد: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از جمله بیماریهای ویروسی مشترک انسان و دام است که از طریق کنهها از بدن دام آلوده به سایر دامها منتقل میشود. تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در انسان ایجاد خونریزیهای گسترده زیرپوستی و کبودی در نقاط مختلف بدن میکند.
مدیرکل دامپزشکی استان افزود: تب کریمه کنگو از طریق گزش، له کردن کنه با دست، تماس با خون، ترشحات خونی و گوشت دام آلوده منتقل میشود.
وی ادامه داد: با توجه به آغاز فصل گرما و فعالیت کنهها نیازست برای پیشگیری از شیوع تب خونریزی دهنده کنگو اقداماتی از جمله سمپاشی اماکن دامی، تجهیز کشتارگاههای دام به سردخانه نگهداری گوشت، رعایت بهداشت فردی هنگام تماس با دام، در دستور قرار گیرد.
وی در ادامه عنوان کرد: هر ساله واحدهای دامداری و جایگاههای دام در سطح استان مورد سمپاشی قرار میگیرند که این عملیات در راستای مبارزه با انگلهای خارجی دام از جمله کنهها و پیشگیری از بیماریهای ناشی از این انگلها ازجمله خونریزی دهنده کریمه کنگو (cchf) صورت میگیرد.
مدیرکل دامپزشکی استان اظهار کرد: استفاده از دستکش، عینک و ماسک برای شهروندانی که اقدام به کشتار دام خارج از کشتارگاه میکنند ضروری است و برای جلوگیری از انتقال این بیماری از گوشت به انسان نیاز است گوشت دامها به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه نگهداری شود.
فتاحی از شهروندان خواست در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی و کشتار خارج از کشتارگاه مراتب را از طریق تماس با سامانه اطلاعرسانی ۱۵۱۲ به اداره کل دامپزشکی استان مرکزی اطلاع رسانی کنند.
انتهای پیام