به گزارش خبرنگار ایکنا؛ نشست خبری پنجاه سالگی خیریه کهریزک، ۱۱ اردیبهشتماه با حضور حمید قبادیدانا، مدیرعامل مؤسسه خیریه کهریزک، حسین نحوینژاد، مدیر آسایشگاه کهریزک تهران و افشین وجدانی روشن، مدیر آسایشگاه کهریزک البرز در مؤسسه خانه کتاب برگزار شد.
قبادیدانا در این نشست گفت: ۵۰ سال فعالیت آسایشگاه را پشت سر گذاشتیم و این مجموعه به مدد تعدادی از افراد برپا شده که پرچمدار آنها محمدرضا حکیمزاده بوده است و امروز با عزم جدی مردم ایران به توسعهیافتگی قابل توجه و بلوغ و میانسالی رسیده است.
وی افزود: در حال حاضر در بسیاری از کشورها با دو فرهنگ در موضوع نیکوکاری و نگهداری از سالمندان مواجه هستیم که در برخی موارد با هم هماهنگی داشته و در برخی موارد هم تعارض دارند و آن دو فرهنگ انجام کار خیر و حل مسئله است. فرهنگ انجام کار خیر مبتنی بر قلب و نیات افراد بوده و در تمام ادیان نیز مشاهده میشود و فرهنگ دوم که مبتنی بر مهارت است، با شیوههای نوین، بینیازی و افزایش مهارت در نگهداری را مورد هدف قرار داده است. در کشور ما در مجموعه کهریزک، نمونه موفق آمیختگی این دو فرهنگ را میتوان دید که برخی اعضای تیمهای ملی حوزههای معلولین و جانبازان، عضو مددجویان کهریزک هستند.
قبادیدانا با اشاره به استراتژی و راهبرد مجموعه خیریه کهریزک گفت: اولین مسئله تأکید بر حل مسئله و آموزش است و کارکنان و مددجویان آموزش را در تمام شئونات از تعاملات اجتماعی و مهارتهای زندگی گرفته تا آموزشهای حرفهای را میگذرانند. همچنین در دسترس بودن اطلاعات عملکرد مجموعه نیز مورد توجه بوده و تلاش کردهایم، این اطلاعات را در معرض دید عموم قرار دهیم.
جذب بخششهای هوشمندانه
وی استراتژی مهم دیگر را جذب بخششهای هوشمندانه دانست و بیان کرد: کهریزک هیچ وابستگی دولتی ندارد و مستقیماً با حمایتها و کمکهای مردمی پیش میرود و اگر پنجاه سال است که فعالیت میکند و در حال حاضر به ۳۰ هزار هکتار عرصه و عیان رسیده است، نتیجه بخششهای هوشمندانه مردمی است. همچنین دخالت دادن حامیان در مسئله مدیریت مجموعه کهریزک راهبرد دیگری است که اهمیت ویژهای دارد و امیدوارم مددجویان را به سمت توانمندی به ویژه کارآفرینی و کسب و کار سوق دهیم.
مدیرعامل مؤسسه خیریه کهریزک ادامه داد: شعار از مردم برای مردم را ویژه دوره جدید فعالیتها انتخاب کردهایم تا نشان دهیم کهریزک نه برای زنده ماندن بلکه برای زندگی کردن است.
وی با اشاره به نامگذاری هفته بزرگداشت ۵۰ سالگی مجموعه کهریزک گفت: «کهریزک، کرامت و توجه به سالمندان»؛ «کهریزک، خانه امن کودکان معلول ذهنی»؛ «کهریزک، رشد تعاملات اجتماعی کودکان طیف اوتیسم»؛ «کهریزک، توسعه و پیشرفت»؛ «کهریزک، توانمندسازی معلولان»؛ «کهریزک، از مردم برای مردم» و «کهریزک، یاور و مددرسان» از شنبه تا جمعه ۱۶ تا ۲۲ اردیبهشت نامگذاری شده است و هر روز برنامههای ویژهای همچون اجرای کنسرت، نشست هماندیشی درباره سالمندان، جشن ویژه هنرمندان و ورزشکاران، نمایشگاه آثار مددجویان و بازدید عمومی مردم انجام خواهد شد.
قبادیدانا تصریح کرد: جامعه به سمت سالمندی میرود و نرخ سالمندی در حال افزایش است. بنابراین میطلبد مؤسساتی مثل کهریزک ایجاد شود و جامعه در برابر سالمندی آماده و توانمند شوند و پیشبینی میشود تا ۱۰ سال آینده تعداد سالمندان دو برابر شود. به همین جهت، مجموعه کهریزک در تلاش است بر مراقبت در منزل تمرکز کند و مرکز «با یار» را با شماره تماس چهار رقمی راهاندازی کند.
ارائه خدمات به ۱۷۰۰ سالمند
حسین نحوینژاد، مدیر آسایشگاه کهریزک تهران در ادامه این نشست با ارائه گزارشی از این مرکز گفت: بسیار شنیدهاید که درباره چگونگی ارائه خدمات در یک کشور غربی صحبت میشود، شاید کهریزک الگوی خوبی برای ارائه خدمات و حس اعتماد به نفس باشد. خدمات و اقداماتی که در مؤسسه خیریه کهریزک انجام میشود، به لحاظ تنوع خدمات از نوزادی تا سالمندی به لحاظ حمایت، درمان، پیشگیری و ارتقای سلامت دشوار است.
وی افزود: آسایشگاه کهریزک تهران در حال حاضر، پذیرای هزار و 700 سالمند و عارضه اماس است و ۴۰۰ نفر نیز در منزل از خدمات کهریزک بهرهمند هستند.
راهاندازی چهارمین درمانگاه در کمالشهر
وجدانیروشن، مدیر آسایشگاه کهریزک البرز نیز با اشاره به فعالیت این آسایشگاه از سال ۱۳۸۶ گفت: این مجموعه مبتنی بر توانبخشی روز راهاندازی شده است و سه گروه اعم از کودکان معلول ذهنی زیر ۱۴ سال و اوتیسم، معلولان جسمی و حرکتی و بیماران اماس و سالمندان از خدمات مجموعه بهرهمند میشوند.
وی افزود: خدمت در منزل، دیویزیت، دیکر، خدمات شبانهروزی، خدمات موقت، خدمات تسکینی و تحتحاد از جمله خدماتی است که آسایشگاه کهریزک البرز ارائه میکند و چهارمین درمانگاه این مجموعه هفته آینده در کمالشهر افتتاح میشود.
انتهای پیام