کد خبر: 4139425
تاریخ انتشار : ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۴
حبیب‌الله آسوده خبر داد:‌

رشد پرداخت فطریه و حمایت از ایتام طی سال جاری

معاون مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) از رشد پرداخت فطریه و حمایت از ایتام طی سال جاری خبر داد و گفت: وجوه فطریه به محض جمع‌آوری به نیازمندان همان منطقه اهدا شد.

آسودهبه گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری حبیب‌الله آسوده، معاون مشارکت‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) امروز دوشنبه ۱۸ اردیبهشت‌ماه برگزار شد.

آسوده در این نشست خبری، از توافق با مدیرعامل فولاد هرمزگان به منظور تأمین سبد حمایتی برای ۲۰ هزار یتیم استان هرمزگان با سبد ماهیانه ۵۰ هزار تومان طی یک سال خبر داد و اظهار امیدواری کرد بخش‌های مختلف برای عمل به مسئولیت اجتماعی خود فعالیت کنند.

وی ادامه داد: امسال ماه رمضان متفاوتی داشتیم و نقش رسانه ملی بی‌بدیل بود. طی دهه سوم ماه مبارک در همه جشن‌های رمضان، محور اکرام ایتام ۹۱ درصد رشد مشارکت مردمی داشتیم و ۲۴ هزار حامی ثبت نام کردند.

آسوده در خصوص اطعام مهدوی نیز گفت: ترویج سنت حسنه اطعام با نام حضرت مهدی(عج) از اهداف این طرح بود که بیش از ۱۰ هزار آشپزخانه مردمی در این طرح فعالیت کردند و در ارزش ریالی ۹۰ درصد رشد داشتیم. در افطاری ساده و توزیع غذای گرم ۴۶ میلیون افطاری ساده و بیش از دو هزار بسته معیشتی توزیع شد. ما به هیچ‌وجه از اعتبارات دولتی برای اطعام هزینه نکردیم و مردم خودشان این فعالیت را انجام دادند که نتیجه آن ترویج سنت حسنه اطعام بود.

پرداخت فطریه و کفاره

معاون مشارکت‌های مردمی کمیته امداد در خصوص پرداخت فطریه و کفاره نیز گفت: ۶۱ درصد رشد پرداخت فطریه نسبت به سال‌های قبل به مددجویان کمیته امداد داشتیم که البته نقش اطلاع‌رسانی رسانه‌ها در اطعام، اکرام و فطریه بسیار زیاد بوده است. اعتقاد مردم ایران به کار خیر صد درصدی است و اگر اطلاع‌رسانی و شفاف‌سازی شود مردم در این خصوص علاقه‌مند به مشارکت هستند.

آسوده افزود: ارسال عدد یک به سرشماره ۳۰۰۰۳۳۳۳ برای اکرام ایتام و محسنین است که ۱۲۸ هزار نفر عدد یک را طی سال جاری ارسال کرده‌اند. ۳۷ درصد به عنوان حامی ثبت‌نام کردند که ۴۸ هزار نفر هستند. ۱۲ درصد درخواست راهنمایی داشتند. ۱۶ درصد اعلام کردند که پیامک اشتباه شده و یا انصراف دادند و ۲۲ درصد پاسخگو نبودند. که ثبت نام ۱۰۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. ۵۴ درصد حامیان نیز از بانوان بودند. ۲۲ درصد خانم‌های حامی خانه‌دار، ۱۲ درصد معلمان و ۱۰ درصد کارمندان بودند.

واریز مستقیم کمک حامیان به حساب مددجو

وی افزود: هر حامی به طور متوسط ۸۰ هزار تومان پرداختی داشته است و افراد خودشان تعیین می‌کنند که چقدر پرداخت کنند و محدودیتی در این خصوص وجود ندارد. البته همچنان هر فرد می‌تواند در طرح هر خانواده یک حامی با ارسال عدد یک شرکت کند که با آنها تماس گرفته می‌شود و پس از انتخاب فرزند، پول به حساب فرزند به صورت مستقیم صورت می‌گیرد و به هیچ وجه وارد حساب کمیته امداد نمی‌شود.

آسوده همچنین گفت: سقف سرانه حمایت برای خانواده یتیم که بیمار ندارند یک میلیون و ۲۰۰ و برای افرادی که بیمار دارند یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است که وقتی میزان حمایت به این سقف رسید، سایر مددجویان نیازمند به مردم معرفی می‌شوند.

وی در پاسخ به این سوال که تصاویر بچه‌ها به مردم نشان داده می‌شود، آیا این کار درستی است، گفت: این تصاویر در منطقه زندگی بچه‌ها ارائه نمی‌شود اما مردم برای کمک با همین تصاویر حس می‌گیرند و ارتباط برقرار می‌کنند. ولی تصویر خانواده و سرپرست خانواده نیازمند به هیچ وجه نشان داده نمی‌شود.

برگزاری اجلاس زکات

آسوده با بیان اینکه بیست و نهمین اجلاس زکات ۲۰ اردیبهشت ماه در کرمانشاه برگزار می‌شود و همایشی علمی، ترویجی و تشویقی خواهد بود، گفت: برای مردمی‌سازی خیرات و عمل به وظیفه حکمرانی و راهبری کمیته امداد طرح تکریم مؤسسات خیریه که سابقه طولانی در کمک به مردم دارند را انجام خواهیم داد. البته به دنبال این نیستیم که این مؤسسات با ما در ارتباط بودند یا خیر بلکه به عنوان نهاد حاکمیتی از مؤسسات خیریه و خیرین تجلیل می‌کنیم که این مراسم در استان‌های مختلف برگزار خواهد شد.

وی در ادامه گفت: شورای زکات طی عید فطر امسال ۵۸۰ میلیارد تومان  جمع‌آوری کرده است.  این شورا ۱۱ عضو دارد که یکی از اعضا کمیته امداد است. هر نهادی بخواهد فطریه و کفاره جمع‌آوری کند باید از این شورا مجوز بگیرد. امسال ۵۰ هزار پایگاه از تمام نهادهایی که مجوز داشتند فطریه را جمع‌آوری کردند که ۶۹ میلیارد آن از سوی کمیته امداد جمع‌آوری و توزیع کرده است که ۱۲ درصد زکات جمع‌آوری شده را شامل می‌شود. رشد کلی شورای زکات ۶۱ درصد بوده اما رشد کمیته امداد در جمع‌آوری زکات ۹۵ درصد بوده است.

آسوده اعلام کرد: ما در همان روز اول بعد از عید فطر بخشی از وجوه فطریه را به دست نیازمندان رساندیم و با توجه به اینکه بعضا مردم با تأخیر فطریه را پرداخت می‌کردند، این وجوه به محض جمع‌آوری به نیازمندان همان منطقه اهدا شد. البته فطریه، کفاره و صدقه هر منطقه به دست نیازمندان همان منطقه رسانده می‌شود‌.

وی در خصوص پرداخت صدقات نیز گفت: سال گذشته در حوزه صدقات ۹۹ درصد برنامه‌ محقق و ۱۹ درصد رشد داشتیم که البته از مقدار مورد انتظار ما کمتر بود. دلیل نیز این بود که پول نقد در دست مردم کمتر است و روش‌های نوین هنوز در جامعه جا نیفتاده است اما روند روبه رشد است. دو سال است تلاش می‌کنیم که وزارت ارتباطات صدقه پیامکی را در راستای ترویج سنت حسنه صدقه باز کند و مجوز دهد که متأسفانه هنوز وزارت ارتباطات این مسئله را نپذیرفته است.
 
وی در پاسخ به این سوال که چه میزان از مشارکت‌های مردمی برای توانمندسازی مددجویان مصرف می‌شود؟ گفت: کمیته امداد گذاره‌های مختلفی دارد که مجموعه این فعالیت‌ها منجر به توانمندسازی می‌شود. یکی بحث مسکن است که اگر مسکن تأمین شود به بازگشت خانواده به شرایط مناسب کمک می‌شود. کمک به تحصیل، حمایت فرهنگی، حمایت از ازدواج، سلامت و کمک به درمان و ... از دیگر اقدامات است. در نهایت کمک به اشتغال هدف اقدامات است که سال گذشته ۹۰ درصد اقدامات اشتغال مؤثر بوده و بیشتر کمک‌ها برای توانمدسازی اشتغال توسط دولت پرداخت می‌شود که سال گذشته دولت ۲۵ هزار میلیارد به این امر اختصاص داده بوده و امسال ۳۵ هزار میلیارد برای خود اشتغالی است که برای افراد ۵ دهک پایین در قالب تسهیلات اشتغال پرداخت می‌شود و مشارکت‌های مردمی بیشتر برای تأمین اقلام و نیازهای ضروری مددجویان مصرف می‌شود.
انتهای پیام
captcha