کد خبر: 4140989
تاریخ انتشار : ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰

بررسی «ارتباطات شبکه‌ای در فضای مجازی»

نخستین همایش «رویکرد‌های انتقادی به فرصت‌ها و چالش‌های ارتباطات شبکه‌ای در فضای مجازی» به همت دانشگاه علامه طباطبایی و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برگزار می‌شود.

برگزاری همایش رویکردهای انتقادی به چالش‌های ارتباطات شبکه‌ای در فضای مجازیبه گزارش ایکنا؛ نخستین همایش «رویکرد‌های انتقادی به فرصت‌ها و چالش‌های ارتباطات شبکه‌ای در فضای مجازی» به منظور ارزیابی تأثیرات فضای مجازی در ابعاد گوناگون زندگی و استفاده از شیوه‌های بهینه با بهره‌گیری از آراء نخبگان و اندیشمندان به همت نهاد‌های ملی و حمایت دانشگاه علامه طباطبایی و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برگزار می‌شود. 

رویکرد‌های انتقادی و پژوهشی به فضای مجازی، آینده‌پژوهی فضای مجازی، فضای مجازی و هویت و فضای مجازی و حکمرانی از محورهای مهم این همایش است و علاقه‌مندان مقالات خود را در این محورها ارائه کرده‌اند.

در حوزه رویکرد انتقادی، نقش علوم ارتباطات در مدیریت فرصت‌ها و چالش‌های فضای مجازی، معرفی و بازخوانی رویکرد‌های انتقادی به زیست‌بوم فضای مجازی کشور، نقش رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی در بازتولید آسیب‌های اجتماعی، جایگاه شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها در مدیریت زیست کنشگری کاربران و  کارکرد مطالعات میان‌رشته‌ای در مواجهه با آسیب‌ها و چالش‌های فضای مجازی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

تفاوت‌های نسلی بومیان دیجیتال و مهاجران دیجیتال در فضای مجازی، الگو‌های رفتاری فرصت‌زا و آسیب‌زای نسل جدید در زیست‌بوم فضای مجازی، نقش مبانی اندیشه‌ای جهانی شدن و جهانی‌سازی در چالش‌ها و فرصت‌ها، آسیب‌های زبان کاربران فارسی در فضای مجازی، گونه‌شناسی چالش‌های فضای مجازی با رویکرد مخاطب‌پژوهی (اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی و ...) و  تأثیر رسانه در تغییر کارکرد‌های خانواده موضوعات پیشنهادی در محور فضای مجازی و هویت است.

در محور فضای مجازی و حکمرانی نیز الگو‌های آسیب‌زای حکمرانی در فضای مجازی کشور، بازتولید و ایجاد الگو‌های حکمرانی مطابق با بوم کشور، خوانش الگو‌های حکمرانی فضای مجازی در جهان، چالش‌های احکام نوین فقهی در مواجهه با مسائل نوظهور فضای مجازی، آسیب‌شناسی کارکردی نهاد‌های رسمی متولی فضای مجازی، نقش سازمان‌های مردم‌نهاد در الگو‌های حکمرانی فضای مجازی، تأثیر هوش مصنوعی در الگو‌های ارتباطات شبکه‌ای و بررسی رویکرد‌های تنظیم‌گر و رگولاتور تولیدکننده چالش در فضای مجازی مورد توجه قرار می‌گیرد.

ترسیم آینده‌پژوهانه نقش رسانه‌های نوین و فناوری‌های نوظهور فضای مجازی(متاورس، اینترنت ماهواره ای، بازی‌های تعاملی و ...) در خلق فرصت‌ها و چالش‌ها، جایگاه علوم ارتباطات با رویکرد پیشگیری از وقوع آسیب‌های نوظهور فضای مجازی و دانشگاه‌­ها و مدارس در دهه پنجم انقلاب اسلامی برمبنای تحولات فضای مجازی از موضوعاتی است که در محور  آینده‌پژوهی فضای مجازی بررسی خواهد شد.

نخستین همایش «رویکرد‌های انتقادی به فرصت‌ها و چالش‌های ارتباطات شبکه‌ای در فضای مجازی» 31 اردیبهشت با حضور پژوهشگران و محققان حوزه فناوری برگزار می‌شود.

انتهای پیام
captcha