به گزارش خبرنگار ایکنا، برنامه «روایت بانوان مسلمان اهل قلم»، با حضور انسیه خزعلی، معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده به همراه تقدیر و تشکر از ۱۴ بانوی نویسنده ایرانی و خارجی، امروز، جمعه ۲۹ اردیبهشت در سالن جلسات ساختمان تشریفات نمایشگاه کتاب در شبستان مصلی امام خمینی(ره) برگزار شد.
انسیه خزعلی در این نشست ضمن خیرمقدم به نویسندگان و اهالی قلم کشورهای دیگر و تشکر از بانوان نویسنده ایرانی، ابراز امیدواری کرد این نشستها و جلسات آغازی بر پیوند بیشتر و ارتباط افزونتر و توسعه حیطههای فرهنگی بین ملتها باشد.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده ضمن خوشامد به بانوان اهل قلم سوریه و افغانستان در این نشست، گفت: ما با این عزیزان پیوندهای ناگسستنی داریم، چه پیوندهای فرهنگی، فکری و ادبیاتی و چه پیوندهای مقاومتی و ساحتهایی که دست در دست هم جنگیدیم و برای یک هدف مشترک حرکت کردیم.
وی با اشاره به دغدغههای مطرح شده از طرف بانوان نویسنده حاضر در نشست، عنوان کرد: در حیطه مقاومت و ادبیات مشترکات زیادی داشتیم و زیاد نوشتیم و خواندیم؛ که این نوشتنها و خواندنها باعث ماندگاری و استمرار این حرکت، هدف و فرهنگ مقاومت شده است.
خزعلی ضمن یادآوری خاطره سفر به جنوب لبنان پس از جنگ سیوسه روزه برای شرکت در یک سمینار دانشگاهی، عنوان کرد: تعبیری که یکی از اساتید دانشگاه در تعریف وضعیت جنوب لبنان و علت ماندگاری و استمرار مقاومت در این منطقه داشت، این بود که مردم این منطقه با نوشتن و انتشار و زندهداشت شهدا و حرکت مقاومتشان باعث شدند روز به روز رویش مقاومت بیشتر شود؛ در حالی که در خیلی از مناطقی که شهدای بیشتری تقدیم کرده بودند، هیچ اثر مکتوب و مصوری از آن شهدا باقی نمانده بود و لذا روح مقاومت هم در آنجا مرده بود.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با تأکید بر اینکه فرهنگ با نوشتن، گفتن، تبیین و جهاد و حرکت زینبی استمرار پیدا میکند، اضافه کرد: این حرکت به جنگ و جهاد سخت که به دنبال آن جهاد نرم میآید، اختصاص ندارد. الان جهاد به صورت واضح و عینی در جهاد نرم خود را نشان میدهد. یعنی صحنه جنگ در خانوادههای ما، در گوشیهای همراه، در تضارب افکار و بلکه تهاجمی است که بیوقفه به افکار صورت میگیرد و ما نیاز داریم که آن را تبدیل به تضارب، مناظره و دفاع و بلکه تهاجم مقابل و خروج از انفعال کنیم.
خزعلی ادامه داد: یکی از مواردی که به تعبیر مقام معظم رهبری باید به طور جدی در عرصه فرهنگ -به ویژه در حوزه زنان- باشد، این است که ما مطالبهگر هستیم. ما بازگرداندن حقوق پایمال شده زن در نگاه غربی و بسیاری از کرامتهای پایمال شده، حقوق انسانی زن و شرایط و ویژگیهایی که باید برای زن در نظر گرفته شود را مطالبه میکنیم. این مطالبه با نشان دادن و عمل کردن به الگوی سوم قابل تحقق است.
وی افزود: بخشی از این وظیفه بر عهده زنان صاحب قلم است که باید توصیف، تشریح و تبیین کنید. بخشی هم به عهده مسئولان حکومتی است که باید اقدام و عملیات کنند و نشان دهند که جایگاه زنان چگونه است و زنان را در جایگاه واقعی خودشان قرار دهند.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده گفت: امیدوارم در این جنگ که سردمدار، نقطه هدف اصلی و خط مقدم آن زنان هستند، زنان با قلم، بیان و مجهز شدن به زبان و سلاح روز، مسلح شوند و بتوانند هویت جوانان و نوجوانان و هویت فرهنگی خودشان را در همه کشورهای اسلامی و ملتهایی که در مقابل دیگرانی که قصد تغییر فرهنگی آنان را دارند، میایستند، نشان دهند و این نهضت و فرهنگ جلو برود.
خزعلی در ادامه ضمن اشاره به روایت پیشرفتی که یکی از بانوان نویسنده به آن پرداخته بود، عنوان کرد: امیدوارم این روایت توسعه پیدا کند. در کارهایی که ما میتوانیم پشتیبان، توسعهدهنده یا حلقه وصل باشیم و زنجیرهای از زنان اهل قلم در کشورهای همسایه و منطقه مقاومت تشکیل دهیم، آمادگی این را داریم تا آنجا که در حد توان ما است، همکاری کنیم.
وی با اشاره به برخی دغدغههای مطرح شده از طرف بانوان نویسنده و صاحب قلم حاضر در جمع، عنوان کرد: در حال حاضر شاهد هستیم که زبان برخی از کشورها و شعر و ادبیات آنان به شدت در حال رسوخ است و ما با داشتن زبان شیرینی که پر از ادبیات غنیِ حکمتآمیز است؛ هنوز آن جایگاهی که باید را پیدا نکردیم. بدون تعارف بخشی از این مربوط به ما خانمها است. البته حرکتهایی هم انجام شده اما کامل نیست. هنوز استعدادو توانمندیهای بسیاری داریم که باید شکوفا شود.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده ضمن اعلام اینکه آمادگی پشتیبانی از تربیت نیرو نسلهای جدید برای بخشهای فرهنگی، هنری و نویسندگی را داریم؛ افزود: باید آن حرکتی که در دهههای گذشته در این زمینه صورت گرفته و مقاومتی که در دفاع مقدس و مدافعان حرف و سلامت و دیگر زمینههای مقاومتی انجام شده را پاسداشت و موجب تقویت رزمندگان عرصههای مختلف دفاعی، مقاومتی و فرهنگی شد. اینها وظایفی است که ما باید دائماً به خودمان متذکر شویم و پای کار باشیم.
خزعلی ضمن اشاره به رونمایی از تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب «خاتون و قوماندان» نوشته امالبنین حسینی از نویسندگان افغانستانی در هفته گذشته، گفت: بسیار باعث مسرت است که خواهران افغانستانی ما هم در قلم و هم در صلاح در جبهههای مختلف با ما مشترک حرکت کردند و با هم همراه بودیم. ما یک فرهنگ، یک دین و یک دشمن مشترک داریم و به خوبی در کنار هم ایستادیم. با بسیاری از کشورهای دیگر مانند پاکستان، عراق، سوریه، روسیه و...هم ظرفیت این همگرایی و ارتباط را داریم.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده در پایان ضمن اشاره به مسائل انتشار کتابهای بانوان نویسنده ایرانی در کشورهای دیگر، گفت: ما به ویژه در حوزه زنان، کتابهایی که تحلیل مسائل روز و ادبیات زنان نوشته میشود همه گونه اعلام آمادگی میکنیم. خوشحال میشویم ظرفیتهای خوب را به ما معرفی کنید و به ما بپیوندید تا شبکههای خوبی از زنان نویسنده، شاع و هنرمند در عرصههای مختلف در معاونت زنان و خانوده تشکیل دهیم.
در پایان این مراسم، هانا خلیل نویسنده، نیسا جبر مترجم و رئیس دپارتمان زبان فارسی در دانشگاه دمشق و امینه صلاحالدین عثمان، مسئول انتشارات دارتموز از کشور سوریه، سیما اکبری، لیلا حسینی، خدیجه اکبری و ثریا ابراهیمی از کشور افغانستان و نعیمه اسلاملو، نویسنده و مدیرمسئول انتشارات تلاوت آرامش، فائضه غفارحدادی، نویسنده کتابهای خط مقدم، یک محسن عزیز و...، فاطمه شایان پویا نویسنده کتاب استاد، اکرم اسلامی، نویسنده کتاب «تنها گریه کن»، پریسا محسنپور، نویسنده کتاب «دلم پرواز میخواهد»، محبوبه معراجیپور نویسنده کتاب «عباس دست طلا» و فاطمه افشاریان، شاعر و مجری توسط معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده تقدیر و تجلیل شدند.
انتهای پیام