کد خبر: 4146707
تاریخ انتشار : ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۲

آشنایی با نخستین مدیر مهد قرآن استان تهران در «حکایت جاوادنگی» + صوت

برنامه حکایت جاودانگی رادیو قرآن به معرفی شهید محسن چینی‌فروشان، اولین مدیر مهد قرآن استان تهران از زبان همسر، فرزند و دوستان این شهید پرداخت.

حکایت جاوادنگی

به گزارش ایکنا، حکایت جاوادنگی، عنوان برنامه تولیدی شبکه رادیویی قرآن است که عصرهای پنج‌شنبه با محوریت بزرگداشت مقام شهدا به روی آنتن می‌رود.

این برنامه که کاری از گروه اطلاع‌رسانی و محافل رادیو قرآن است در برنامه اخیر خود به مستندی از شهید «محسن چینی‌فروشان» پرداخت و مخاطبان با خصوصیات، سیره، عمل و خط مشی ایشان از زبان همسر، فرزند دوستان و همکاران بیشتر آشنا شدند.

شهید «محسن چینی‌فروشان» در دهه نخست تأسیس مؤسسه کشوری مهد قرآن به عنوان اولین مدیر مهد قرآن استان تهران در سنگر تحقیق و تعلم قرآن کریم، پژوهش و تألیفات قرآنی و همچنین پرورش و شکوفایی حافظان نقش‌آفرین بود.

فرشته انصاری، همسر شهید چینی‌فروشان گفت: رفتار، عمل، برخورد و منش ایشان برگرفته از آموزه‌های قرآنی بود. ایشان با وجود اینکه حرفه اصلی‌شان، آزاد و در بازار بود اما علاقه‌مند به فعالیت‌های فرهنگی بود و همیشه از اولویت‌های انجام فعالیت‌های فرهنگی ـ قرآنی بود. از سال 75 که با ایشان ازدواج کردم، همیشه در انجام فعالیت‌های قرآنی بود.

وی با تأکید بر اینکه شهید چینی‌فروشان قرآن را در تمامی شئون خود به کار می‌بست، ادامه داد: این شهید در اواخر عمر در بسیاری از مناطق محروم زابل خدمت‌رسانی می‌کرد و از خدمت‌رسانی به بسیاری از هموطنان که دچار حوادث و بلایای طبیعی شدند، دریغ نمی‌کرد.

انصاری اضافه کرد: با وجود شرایط مطلوب مالی، علاقه‌ای به زندگی تجملاتی نداشت و همیشه به قرائت قرآن با صدای بلند در خانه تأکید داشت تا سایر اعضای خانواده نیز صدای تلاوت قرآن را بشنوند. ایشان بر روی فراگیری مفاهیم قرآن تأکید داشتند و می‌گفتند «هر چه از آیات قرآن می‌خوانید، حتی کم، اما مفاهیم آن را به کار بندید تا سایرین نیز ببیند شما قرآنیان عمل و رفتارتان منطبق با کلام خدا است».

وی با اشاره به اینکه همسر شهیدیش اهل تذکر لسانی به سایرین با زبانی نرم و لین بود، اظهار کرد: رفتار و برخورد ایشان به نحوی بود که فردی مکدّر نمی‌شد و برگرفته از مفاهیم قرآنی بود. چرا که سعی می‌کرد به عنوان الگو، خود در عمل نیز به آموزه‌های قرآن عمل کند.

در ادامه این برنامه رادیویی محمدمهدی چینی‌فروشان، پسر بزرگ این شهید و فارغ‌التحصیل مهندسی مواد از دانشگاه شریف به بیان ویژگی‌های پدر پرداخت. وی بر تأکید پدر بر فراگیری مفاهیم قرآن اشاره کرد و گفت: به طوری که از دوم ابتدایی کتاب مفاهیم قرآن 9 جلدی مهد قرآن را برایم تهیه کرده بودند و تا کلاس چهارم دبستان توانستم تا جلد چهارم مفاهیم قرآن را بخوانم.

فرزند این شهید بر رابطه دوستانه به جای پدر و پسری تأکید کرد و افزود: من با پدرم مثل دو دوست صمیمی بودیم و همیشه در تمامی مراحل از نظرتان ایشان بهره‌مند می‌شدم و با ایشان مشورت می‌کردم. پدرم به عنوان بسیجی داوطلب از مسجد سلمان محله خراسان به جبهه اعزام شد. در تمام این سال‌ها اقدامی جهت ثبت‌نام در بنیاد شهید نکرد و تمامی هزینه‌های درمان و معاش زندگی را بدون دریافت تسهیلات مربوط به خانواده جانبازان پیش بردند.

کد

بیان خاطرات و خصلت‌های این شهید از زبان دوستان و همکاران چون سیدمحمود چاوشی، مدیر مؤسسه مهد قرآن، محمود کریمی، معاون آموزش مؤسسه، زهرا نادری، مسئول کانون ۱۴ معصوم(ع) تهران وابسته به مؤسسه کشوری مهد قرآن، رحمت‌الله سلمان ماهینی، معاونت امور استان‌های مهد قرآن و مدیر اطلاع‌رسانی مؤسسه، ندا جعفری و...  از دیگر بخش‌های این برنامه بود.

 رسیدگی بسیار به کانون‌های قرآن وابسته به مهد قرآن در زمان مسئولیت، اخلاص بی‌وقفه در کار و کمک‌رسانی بی‌حد و حصر، شکوهمندترین دوره مهد قرآن در دوره تصدی ایشان، راه‌اندازی کانون‌های قرآن بسیار در مساجد و مدارس، برگزاری دوره‌‌های تربیت مدرس به صورت مستمر و منظم، علاقه‌مند به انجام فعالیت‌های پژوهشی و تألیفی قرآنی در تمامی مراحل زندگی، کمک به محرومان و مناطقی که دچار حادثه و بلایای طبیعی شدند از جمله ویژگی‌هایی بود که همکاران از شهید «محسن چینی فروشان» یاد می‌کنند.

از دیگر منش و خصلت‌های این شهید می‌توان به نظم مثال‌زدنی در کارها، ذهن خلاق، ابتکار و نوآوری‌ در کارها، از جمله جوانانی که در 15 سالگی احساس تکلیف کرد و به جبهه رفت (با وجود اینکه زمینه‌های تحصیلی او فراهم بود اما حضور در جنگ را ترجیح داد) و ... اشاره کرد.

شهید محسن چینی‌فروشان، یادگار حماسه دفاع مقدس از رزمندگان بسیجی گردان عمار لشکر سپاه محمد رسول الله(ص) تهران بود. ایشان در یکی از عملیات‌ها شیمیایی شد و پس از سال‌ها تحمل درد و رنج ناشی از مشکل بیماری تنفسی و کلیوی در پنجشنبه، 19 خرداد 1401 به یاران شهیدش پیوست. 

یادآور می‌شود، برنامه حکایت جاودانگی رادیو قرآن به تهیه‌كنندگی سمیرا قنبری، عصرهای پنجشنبه، حوالی ساعت 17:30 به مدت 20 دقیقه از شبکه رادیویی قرآن موج FM رديف ۱۰۰ مگاهرتز تقدیم مخاطبان می‌شود.

انتهای پیام
captcha