به گزارش خبرنگار ایکنا، عباس علیآبادی، وزیر پیشنهادی صمت امروز 23 خرداد، در دفاع از برنامههای خود در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه جمهوری اسلامی آنقدر آزادی داده که همه افراد میتوانند درباره همه چیز سؤال بپرسند و حرف بزنند، گفت: من در اینجا باید بگویم آنچه که درباره مدارک تحصیلیام گفته میشود اشتباه است. من فارغالتحصیل کارشناسی دانشگاه شریف هستم و اسم من در کتاب سرآمدان دانشگاه شریف چاپ شده و کارشناسی ارشد خودم را از دانشگاه تهران گرفتم و دکتری خود را از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گرفتهام و سالهای سال است که به عنوان معلم تدریس میکنم و عضو شورای آموزش عالی هم هستنم و رئیس انجمن مهندسان مکانیک و برقآبی کشور هم هستم.
وی افزود: به بحث تعامل من با مجلس اشاره کردند؛ اگر کسی با مجلس تعامل نداشته باشد اصلاً نمیتواند ادامه دهد و من اگر انتخاب شوم ثابت میکنم که اهل تعامل هستم و آن وقت کسانی که گفتند من اهل تعامل نیستم شرمنده خواهند شد و از شرمندگی آنها ناراحت میشوم.
علیآبادی با بیان اینکه بیش از صد وزیر و نخست وزیر از مپنا بازدید و تقدیر کردهاند و تنها مقام معظم رهبری از مپنا تقدیر نکردهاند، اظهار کرد: مهمترین نقطه اتکای برنامه من تأکید بر توسعه صنعت صادرات محور است و هشت راهبرد را برای آن در نظر گرفتهام و فکر میکنم راهبردهای اساسی هستند.
وی افزود: بنده به دنبال ترسیم ساختار ژئواکونومیک برای وزارت صمت هستم و در این راستا باید با بازار کشورهای منطقه و فرامنطقه ارتباط مؤثر برقرار کنیم و معتقدم همه چیز از پس تعامل مشترک با دنیا رقم خواهم کرد.
وزیر پیشنهادی صمت با بیان اینکه به تسهیلگری، تنظیمگری و نظارت اعتقاد دارم و معتقدم دولت باید تصدیگریش را کاهش دهد، گفت: برای بازار خودرو این برنامه را دارم و تسهیلگری و تنظیمگری بهتر را در دستور کار خود قرار دادهام.
وزیر پیشنهادی صمت با اشاره به رویکردش نسبت به استفاده از فناوریهای روز و نوین گفت: ما در حال عبور از دوران چهارم فناوری به دوران پنجم هستیم و در این دوره هوش مصنوعی از اهمیت بسیاری برخوردار است و من هم به آن توجه دارم. باید بدانیم خودروهای آینده هوشمند هستند و به این موضوع اهمیت میدهم و به دنبال تأمین نیازهای مالی این مهم برخواهم آمد.
علیآبادی با بیان اینکه یکی از مشکلات جدی صنعت ما بحث تأمین مالی است، اظهار کرد: برخی پروژهها هستند که به دلیل عدم تأمین مالی نیمهکاره باقی ماندهاند. امروزه مدلهای تأمین مالی تغییر کرده و در کشورهای دنیا از طرق مختلف مانند بازار سرمایه تأمین مالی انجام میشود که من هم به دنبال شیوههای نوین تأمین مالی مانند انتشار اوراق صکوک و پذیرهنویسی در بازار سرمایه هستم.
وی به نادیده گرفته شدن بحث آمایش سرزمینی در تأسیس شرکتهای صنعتی اشاره کرد و افزود: شهرکهای صنعتی بسیاری تأسیس شدهاند ولی فعال نیستند و این موضوع به یک چالش برای اقتصاد ایران تبدیل شده است. باید شهرکها در جاهایی تأسیس شوند که با مزیت نسبی مناطق مطابقت داشته باشد و تحقق این در برنامههایم دیده شده است.
وزیر پیشنهاد صمت درباره قیمتگذاری دستوری هم عنوان کرد: قیمتگذاری دستوری یکی دیگر از چالشهای اقتصادی کشور است و باید با در نظر گرفتن پارامترهای مختلف و به صورت عقلانی با بازار و قیمتها تعامل داشت. ما باید بپذیریم یک سیستم هستیم و من هم نسبت به کار سیستمی و جمعی اعتقاد دارم و برای هماهنگی سیستم تمام تلاش خود را به کار خواهم گرفت. از سوی دیگر اصلاح ساختار را به صورت عادلانه و کارشناسی و با همکاری نزدیک با مجلس پیگیری خواهم کرد و در این زمینه از هرگونه رفتارهای عجولانه پرهیز میکنم.
علیآبادی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر این موضوع که زنجیره تولید تا مصرف بحث بسیار مهمی است که نسبت به آن تمرکز و اهتمام دارم، افزود: تفکر انقلاب اسلامی تفکر درستی است و با این تفکر توانستیم در خیلی از عرصهها موفق شویم و این پیروزی، رقابتی بوده نه رانتی و پیروزی در پروژههای مختلف کشورهای همسایه مانند عمان و عراق ماحصل این تفکر است.
وی درباره دیپلماسی اقتصادی هم گفت: به دیپلماسی اقتصادی اعتقاد دارم و با این نوع دیپلماسی میتوان زنجیره تولید را تقویت و انرژی و مواد خام مورد نیاز کشور را تأمین کرد.
وزیر پیشنهادی صمت درباره تقویت تجارت الکترونیک اظهار کرد: ما باید در این عرصه تسهیلگری کنیم و موانع را برداریم. تجارت الکترونیک تنها یک حلقه نیست بلکه مشتمل از حلقههایی است که اگر به هم متصل شوند میتواند کارکرد خوبی داشته باشد.
علیآبادی ادامه داد: با رقابتی شدن تولیدات میتوان کالاهایی را تولید کرد که ارزش تجارت خارجی را داشته باشند به عنوان مثال امروزه ایران در حوزه تولید توربینهای بادی و گازی به برند تبدیل شده و مشتریان خارجی بسیاری دارد و این به خاطر مزیت رقابتی بودن اقتصاد است.
وی به تعاملش با نمایندگان اشاره کرد و افزود: تعامل من با نمایندگان تلفنی نخواهد بود بلکه با هم خواهیم نشست و رودررو صحبت میکنیم.
وزیر پیشنهادی صمت بر اهتمامش به محرومیتزدایی اشاره و تأکید کرد: امام خمینی(ره) تأکید بسیاری بر محرومیتزدایی داشتهاند ولی باید دقت کرد به بهانه محرومیتزدایی شاید فساد به وجود آید پس باید مراقب باشیم و با نظارت مانع فساد هم شد. ایجاد اشتغال در مناطق محروم و مراقبت از محیط زیست و محیط زندگی افراد از برنامههای من است. به زودی طرح جامعی را به کمیسیونهای مجلس تقدیم خواهم کرد و طبق این طرح جامع نحوه محرومیتزدایی، تجارت با دنیا و افزایش تولید و رفع چالشهای تولید ارائه میشود.
علیآبادی گفت: بزرگترین سرمایه کشور نیروی انسانی متخصص است نه معادن و باید برای جذب نخبگان تلاش کنیم و مانع خروج اینها از کشور شد. بدون شک بر روی تدین تأکید دارم ولی در کنار آن هم بر روی تخصص افراد تمرکز خواهم کرد و ملاک انتخاب افراد را تخصص قرار خواهم داد. تمام اسناد بالادستی را تکتک مطالعه و مبتنی بر این اسناد الگو و نقشه راهی را طراحی کردهایم و به نظر من سند مقدماتی خوبی طراحی شده که به کمک نمایندگان مجلس کاملتر خواهد شد.
به گفته وی، افزایش بهرهوری بزرگترین چالش کشور است و در آن ناترازیهایی دیده میشود که باید تلاش کرد صنایع را از وضعیت موجود خارج سازیم.
انتهای پیام