کد خبر: 4155185
تاریخ انتشار : ۲۴ تير ۱۴۰۲ - ۱۹:۰۰

ثبت 170 موقوفه برای کمک به طلاب و حوزه‌های علمیه در خراسان‌جنوبی

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان‌جنوبی بیان کرد: یکی از وقف‌هایی که در خراسان‌جنوبی از ابتدای انقلاب تاکنون دیده می‌شود وقف برای تحصیل طلاب و کمک به استمرار آموزش حوزه‌های علمیه بوده که در این راستا ۱۷۰ موقوفه برای کمک به طلاب و حوزه‌های علمیه و با این نیت در استان به ثبت رسیده است.

حجت‌الاسلام پرویز بخشی‌پور، مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان‌جنوبیدرباره ضرورت وقف در مورد حوزه‌های علمیه در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان‌جنوبی گفت: وقف سنت حسنه‌ای است که در هر زمانی مورد استفاده قرار گیرد، بخشی از نیازهای جامعه رفع می‌شود‌.
 
وی با بیان اینکه حوزه‌های علمیه نیز از مصادیق توجه وقف هستند که استمرار وقف در مورد این موضوع به رونق روند آموزشی در این فضاها کمک خواهد کرد، افزود: در خراسان‌جنوبی وقف با نیت تحصیل طلاب و حوزه‌های علمیه سابقه‌ای طولانی دارد‌ که هنوز هم نیازمند توجه است.
 
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان‌جنوبی با بیان اینکه وقف به ویژه در راستای توجه به نیازهای روز جامعه تاثیر بسزایی در روند رفع مشکلات اجتماعی دارد‌، تصریح کرد: ممکن است یک مسئله نیاز یک منطقه باشد که با کمک وقف می‌توان آن نیاز را برطرف کرد؛ البته باتوجه به افزایش قیمت‌ها ممکن است یک نفر نتواند این وقف را انجام دهد که در این صورت دریچه‌ای به نام وقف مشارکتی گشوده شده است‌‌.
 
بخشی‌پور ادامه داد: یکی از وقف‌هایی که در خراسان‌جنوبی از ابتدای انقلاب تاکنون دیده می‌شود وقف برای تحصیل طلاب و کمک به استمرار آموزش حوزه‌های علمیه است که در این راستا ۱۷۰ موقوفه برای کمک به طلاب و حوزه‌های علمیه و با این نیت در استان به ثبت رسیده است.
 
وی با بیان اینکه برخی از این موقوفات مربوط به خرید کتب علمی یا طلاب فقیر است، اظهار کرد: تحصیل و سکونت طلاب، حقوق طلاب، کمک به حقوق مدرسان و تعمیر و بازسازی حوزه‌های علمیه از نیات این وقف‌هاست که تعدادی از این موقوفات انتفاعی و فاقد درآمد هستند.
 
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان‌جنوبی بیان کرد: مدارس علمیه بودجه دولتی ندارند و برای اداره امور نیازمند کمک‌های واقفان هستند؛ در واقع خیریه و واقفان، وقفی بر تربیت طلاب انجام داده و از این طریق به رشد و تعالی اسلام در جامعه کمک می‌کنند.
 
بخشی‌پور یادآور شد: قدیمی‌ترین موقوفه در این حوزه، موقوفه مدرسه حبیبیه فردوس است که در سال ۹۱۱ هجری قمری برای گذران آموزش این مدرسه وقف شده و اولین موقوفه برای کمک به ادامه روند فعالیتی حوزه‌های علمیه در استان و نشانگر توجه مردم منطقه از زمان‌های دور به آموزش در این فضاهاست.
انتهای پیام
captcha