به گزارش ایکنا، در مستند «ضیاءالدین»، شاهد روایت روند مبارزاتی آیتالله خامنهای علیه رژیم ستمشاهی نیز بودیم. مبارزاتی که ریشه و منشأ همه آنها بیدارگری است که معظمله جرقه آنها را در جلسات قرآن مسجد و از رهگذر تفاسیر قرآن زده بود.
در این بخش از مستند، به بخشهایی از حضور ایشان در کمیته ضد خرابکاری ساواک(موزه عبرت) پرداخته میشود که شرح وقایع دلخراشی است که در این کمیته، مأموران ساواک بر زندانیان سیاسی و آنهایی که ضد رژیم طاغوت فعالیت میکردند، روا داشته است.
آیتالله خامنهای در سالهای زندان و تبعید به مناطق دورافتاده و محروم همچنان انس و قرابت خود را با قرآن حفظ کرده و در شرایطی که محیط زندان و سلولهای آن مملو از فغان و فریاد زندانیان زیر شکنجه مأموران شکنجهگر با تلاوت قرآن با صوت و لحنی زیبا سعی در سکنای دل خود و دیگر زندانیان دارد. آرامشی که به وقت خواندن آیات قرآن بر روح و جان او جاری میشد، مصائب روزگار زندان را برایش تا حد زیادی آسان میکرد.
رهبر انقلاب پس از مراجعت از تبعید، مجدد فعالیتهای خود را در مسجد کرامت از سر میگیرد و درست در همین روزهاست که تلاش ایشان بر وجه عملی آموزههای قرآنی که طی چند سال آنها را برای نمازگزاران در قالب تفسیر آیات بازگو میکرد، متمرکز میشود یعنی مبارزه آشکار و علنی با رژیم ستمشاهی که فساد و ظلم آن، بیّن و محرز بود، به نحوی که ستاد فعالیتهای انقلابی در مشهد به مرکزیت مسجد کرامت شکل میگیرد.
با پیروزی انقلاب اسلامی، سلسله فعالیتهایی که اشخاصی همچون آیتالله خامنهای در عرصه تبلیغ، ترویج، آموزش و تفسیر قرآن کریم کردند، این موضوع را به اثبات رساند که برای انجام یک اقدام بزرگ متکی بر یک ایدئولوژی خاص و مقدس بر پایه مضامین و معارف دینی، هیچ مرجع و منبعی بالاتر از قرآن نیست. کتابی که راهکاری مشخص ارائه میدهد و همچون نقشه راهی، مسیر مطمئن تا رسیدن به هدف را نمایان میسازد.
در بخش دیگر مستند «ضیاءالدین» افرادی همچون حسین فتاحی، سیدجواد ساداتفاطمی و عباس سلیمی نظرات و تحلیلهای خود پیرامون وقایع منتهی به انقلاب و نقش شخصیتهایی همچون آیتالله خامنهای در به ثمر رسیدن آن را ارائه میکنند.
انتهای پیام