کد خبر: 4161238
تاریخ انتشار : ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۵
آجرلو بیان کرد:

بحران مفرط داخلی؛ مانع اصلی فرصت‌سازی صهیونیست‌ها از قرآن‌سوزی‌های اخیر + صوت

کارشناس مسائل اسرائیل با اشاره به بحران شدید داخلی در اسرائیل در کنار فعال شدن مقاومت در داخل سرزمین‌های اشغالی و هماهنگی بالای گروه‌های مقاومت، گفت: مجموعه این اتفاقات موجب شده رژیم صهیونیستی نه قدرت صدور بحران را با ایجاد یک جنگ خارجی داشته باشد و نه بتواند از قرآن‌سوزی‌های اخیر برای خود به مثابه یک فرصت استفاده کند. ‌

حسین آجرلو، کارشناس مسائل غرب آسیا

حسین آجرلو، مدیر گروه غرب آسیا و شمال آفریقای مؤسسه بین‌المللی ابرار معاصر و کارشناس مسائل غرب آسیا، در گفت‌وگو با ایکنا، درباره ارتباط میان قرآن‌سوزی‌ها و هتک حرمت‌های اخیر نسبت به قرآن با رژیم صهیونیستی گفت: اتفاقاتی مانند قرآن‌سوزی، تمرکز جهان اسلام را از تقابل با رژیم صهیونیستی، خارج می‌کند و این کارکرد جدی ماجراهای اخیر علیه قرآن است. به عبارتی وقایع اخیر در جهان اسلام در درجه اول عاملی برای انحراف از مسئله فلسطین و در درجه دوم سرپوشی بر بحران داخلی رژیم صهیونیستی است.

وی افزود: الان مسائل داخلی رژیم صهیونیستی بسیار حساس شده و دوقطبی شدیدی در داخل این رژیم شکل گرفته که این رژیم را با یک فضای تهاجمی از داخل و خارج مواجه کرده است. به عبارتی بحران رژیم که قبلا درونی و زیر خاکستر بود اکنون کاملا نمایان شده و موجب صف‌بندی در داخل و خارج حتی در بین متحدان آن شده است و این یک بحران جدی برای رژیم صهیونیستی است.


بیشتر بخوانید:


آجرلو اظهار کرد: در کنار این بحران شدید، اکثر گروه‌‌های فلسطینی تقریبا به این اجماع نظر رسیده‌اند که فقط مقاومت در مقابل رژیم صهیونیستی جواب می‌دهد و لذا می‌بینیم که روند سازش کاملا تضعیف شده و مقاومت در حال نتیجه دادن است. مسئله دیگر نهادینه شدن مسئله مقاومت در میان گروه‌های مردمی است که نشانه آن برخی عملیات‌ها از سوی افرادی است که سابقه عضویت در گروه‌های مقاومت ندارند.

اسرائیل دچار یک بحران چندسطحی است

این کارشناس مسائل اسرائیل بیان کرد: مجموعه این اتفاقات بحران را برای رژیم صهیونیستی چندسطحی کرده است؛ یعنی علاوه بر مسائل داخلی که یک دوقطبی شدید ایجاد کرده، متحدان این رژیم نیز دو دسته شدند و اکنون از سوی آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها حمایت ویژه‌ای از نتانیاهو نمی‌شود به نحوی که نتانیاهو اعلام کرده آمریکایی‌ها در امور داخلی اسرائیل دخالت نکنند. البته این به معنای عدم حمایت از کلیت اسرائیل نیست بلکه عدم حمایت از دولت مستقر است. همچنین مقاومت هماهنگ گروه‌های فلسطینی و اقدامات آنها رژیم صهیونیستی را در یک تنگنا قرار داده و فعال شدن مقاومت گروه‌های مردمی در مناطق اشغالی حتی در مناطق 1948 این رژیم را در یک وضعیت وخیم بی‌سابقه قرار داده است.

قرآن‌سوزی و کاهش تمرکز جهان اسلام بر مسئله فلسطین 

مدیر گروه غرب آسیا و شمال آفریقای مؤسسه بین‌المللی ابرار معاصر ابراز کرد: در چنین وضعیتی رژیم صهیونیستی برای خروج از بحران یا کاهش بحران باید دو اقدام انجام دهد: اول اینکه خودش از طریق ایجاد یک جنگ خارجی اقدام به صدور بحران کند، کاری که این رژیم سال‌های سال هنگام وقوع بحران و مشکل داخلی با ایجاد درگیری امنیتی و نظامی در غزه و جنوب لبنان انجام می‌داد و مشکلات داخلی را با ایجاد یک اتحاد درونی مدیریت می‌کرد اما مبادرت به این اقدام در وضعیت فعلی برای رژیم صهیونیستی بسیار مشکل است زیرا سطح دوقطبی درونی این رژیم بسیار بالاست و مقامات دولت نتانیاهو می‌ترسند اگر وارد این فرآیند و جنگ خارجی شوند، این مسئله به ضد خودش تبدیل شده و به جای اتحاد داخلی، شکاف درونی به واسطه فعال شدن مقاومت در میان گروه‌های مردمی ساکن سرزمین‌های اشغالی تشدید شود. 

آجرلو اظهار کرد:‌ دومین اقدام رژیم صهیونیستی، بهره‌مندی از اخبار و اتفاقاتی است که تمرکز بین‌المللی را از روی آنها بردارد و این اتفاقات می‌تواند یا با انجام یک سری برنامه‌های امنیتی رخ دهد یا خودبخود بیفتد. قرآن‌سوزی و اهانت به این کتاب مقدس از جمله خطوط قرمز مسلمانان است و چون ملت‌های اسلامی در نقطه اصلی تقابل با رژیم صهیونیستی قرار دارند، چنین اتفاقی و تکرار آن، تمرکز جهان اسلام را بر رژیم صهیونیستی و قضیه فلسطین به شدت کم می‌کند و این یک فرصت مغتنم برای رژیم صهیونیستی حداقل در کوتاه‌مدت در جهت برداشتن فشارهای بین‌المللی است. حال اگر این اقدامات ساخته دست رژیم صهیونیستی باشد یک اقدام تاکتیکی است و اگر بدون دخالت آنها شکل گرفته باشد، قابلیت بهره‌برداری از آن برای صهیونیست‌ها یک نوع فرصت‌سازی است. 

چرا اسرائیل قادر به بهره‌برداری از قرآن‌سوزی‌های اخیر نیست

آجرلو درباره اثرگذاری و کارآمدی این اتفاقات برای رژیم صهیونیستی گفت: حجم تعارضات داخلی و سطح ناامنی  در رژیم صهیونیستی به قدری بالاست که نه فقط برخلاف سال‌ها و دهه‌های قبل، قدرت صدور بحران را از آنها گرفته بلکه امکان بهره‌مندی و فرصت‌سازی از اتفاقاتی مانند قرآن‌سوزی را هم از آنان سلب کرده است.

وی تصریح کرد: رژیم صهیونیستی دچار یک دوقطبی اجتماعی شده که هر روز در حال عمیق شدن است و تلاش برای انحراف اذهان عمومی با اقداماتی مانند قرآن‌سوزی چه در داخل و چه در عرصه بین‌المللی تا این بحران داخلی حل نشود، نتیجه‌بخش نخواهد بود.

عادی‌سازی روابط با عربستان در سایه تمرکز بر هتک حرمت به قرآن  

آجرلو در خصوص انتشار اخباری درباره عادی‌سازی روابط اسرائیل و عربستان سعودی زیر سایه قرآن‌سوزی‌های اخیر گفت: عادی‌سازی روابط اسرائیل و عربستان موانع زیادی دارد که یکی از آنها همین وضعیت داخلی رژیم صهیونیستی است و الان دولت بایدن به شدت برای عادی‌سازی این رابطه فشار وارد می‌کند تا برای انتخابات ریاست جمهوری امتیازی در پرونده سیاست خارجی خود داشته باشد. البته سعودی‌ها هم این مسئله را درک می‌کنند که الان به واسطه موقعیت ضعیف دولت نتاناهو فرصت مناسبی برای عادی‌سازی رابطه نیست با این وجود آمریکایی‌ها و حتی دولت نتانیاهو حاضر به دادن امکانات و مجوزهایی به عربستان در زمینه غنی‌سازی و تسلیحات نظامی شده‌اند که جزو شروط عربستان برای عادی‌سازی بوده است.

کد

این کارشناس مسائل غرب آسیا یادآور شد: این فضاسازی‌ها فارغ از اتفاقات اخیر در زمینه قرآن‌سوزی در جریان بوده اما به هر حال امکان دارد توالی اخبار قرآن‌سوزی به نوعی مربوط به این اتفاق باشد. هر چند باز هم تأکید می‌کنم رژیم صهیونیستی دچار یک چالش و ضعف مفرط است که قدرت تدوین و اجرای چنین تاکتیک‌ها و بهره‌مندی از آنها را ندارد.

گفت‌وگو از مهدی مخبری 

انتهای پیام
captcha