به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی سازمان دارالقرآن، حجتالاسلام علی تقیزاده، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در دیدار با مجتبی همتیفر، رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، در رابطه با فعالیتهای قرآنی برای مخاطب کودک به گفتوگو و تبادل نظر پرداختند.
تقیزاده در ابتدای این دیدار سابقهای از فعالیتهای آموزشی سازمان دارالقرآن الکریم در حوزه کودک بیان کرد و افزود: در سطح کشور حدود ۴هزار مؤسسه و خانه قرآنی مردمی(حدود ۵۴ درصد تشکلهای قرآنی) طرح آشنایی و انس کودکان با قرآن کریم را اجرا میکنند.
وی با بیان لزوم تسهیل تطبیق مجوز پیشدبستانی برای مؤسسات و خانههای قرآنی برای مخاطبان زیر هفت سال و لزوم قرآنیماندن پیشدبستانیها و مهدهای قرآنی، به یکی از چالشهای میدان اشاره کرد گفت: یکی از مشکلاتی که در این حوزه برای مؤسسات قرآنی بهوجود آمده، این است که به خاطر نبود سند بالادستی محتوای قرآنی برای فعالیت این حوزه کودکان، مؤسسات قرآنی به خاطر رعایت استانداردها و چهارچوبهای آموزش پرورش دچار ضعف جدی در برنامههای قرآنی شدهاند.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم ادامه داد: لذا با توجه به ظرفیت سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک این امکان است که با همکاری دو سازمان به طرح مهدهای قرآنی برسیم که ضریب برنامههای قرآنی جدی شود.
وی با اشاره به ظرفیت تربیت مربی و تربیت مدرس طرح آشنایی و انس کودکان با قرآن در این سازمان گفت: با زیرساختی که سازمان دارالقرآن الکریم برای برگزاری دورههای آموزشی آفلاین دارد، میشود دورههایی برای آموزش و توانمندسازی قرآنی همه مربیان پیشدبستانی برگزار کرد.
همتیفر نیز در این دیدار بر رعایت اصول کار با کودک تاکید و به اهمیت فعالیتهای قرآنی برای کودکان اشاره کرد و گفت: ایجاد انس و علاقه به قرآن اصلیترین فعالیت برای کودکان است.
وی با اشاره به رویکرد سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک در توسعه زیستبوم، به خصوص در حوزههای دینی بیان کرد: سازمان ملی طبق اساسنامهاش، دو نوع مجوز صادر میکند. مجوز برای افراد حقیقی و مجموعههای حقوقی که آئیننامههایش آماده و ابلاغ شده است. لذا هم تک تک موسسات و خانههای قرآنی میتوانند به صورت شخصی و حقیقی برای دریافت مجوز پیشدبستانی اقدام کنند و هم شخصیت حقوقی سازمان دارالقرآن الکریم میتواند این اقدام را داشته باشد و یک مجوز حقوقی بگیرد.
رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک تصریح کرد: در این حالت مجموعههای مردمی میتوانند به عنوان شعب سازمان اقدام و مسیر هموارتری را برای اخذ مجوز طی کنند و بخشی از وظایف نظارتی بر دوش سازمان دارالقرآن الکریم خواهد آمد.
همتیفر با بیان اینکه بنای سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک بر همکاری با مجموعههای حقوقی و تسهیلگر است، افزود: ما در سازمان ملی به هیچ وجه بنا بر دوباره کاری نداریم و اگر در فرایند صدور مجوز موسسات و خانههای قرآنی مراحل گزینش و نظارت و ... قبلا به صورت رسمی انجام شده باشد، آنها را به رسمیت میشناسیم تا در روند صدور مجوزها تسهیل و تسریع شود.
وی با تأکید بر راهبرد سازمان ملی نسبت به ارتقای زیست بوم افزود: ما در سازوکارهای طراحی شده میخواهیم تولیدات متنوعی در حوزه کودک به خصوص محصولات قرآنی که توسط مجموعههای دیگر تولید شده است با رهیاری و منتوری ارتقا دهیم. مجموعههای مردمی زیادی هستند که در زمینه تدوین کتاب در حوزه کودک، فعالیتهای خوبی را رقم زدهاند و دغدغه ما حمایت و ارتقای آنان است. یکی از نگاههای ویژه سازمان ملی تعلیم تربیت کودک، حمایت ویژه از کودکستانهای موفق و تعریف امتیازات ویژه برای آنان است.
همتیفر با تأکید بر اهمیت مسائل قرآنی در حوزه کودک بیان کرد: باید در سازوکارها و چرخه تدوین و تولید محتوا بر روی محتواهای قرآنی تأکید بیشتری شود و اینجا سازمان دارالقرآن الکریم میتواند سند بالادستی محتوای قرآنی برای کودکان را تنظیم کند.
انتهای پیام