
به گزارش ایکنا؛ ایران در هفتهای که گذشت خود را برای سفر زیارتی اربعین مهیا کرده است. با توجه به اینکه امسال پیشبینی شده است، بیش از 5 میلیون نفر از سراسر جهان و حدود 2 میلیون نفر از کشورمان در ایام اربعین حسینی به زیارت حرم حضرت سیدالشهدا(ع) مشرف میشوند، از این رو دولت سیزدهم برای تسهیل سفر زیارتی اربعین اقدامات متعددی را در دستور کار خود قرار داده و اجرایی میکند.
محسن نایبی، معاون امنیتی انتظامی استاندار و جانشین ستاد اربعین استان تهران درباره آخرین اقدامات استانداری تهران به عنوان استان معین یکی از مرزهای کشورمان با عراق گفت: زائران میتوانند برای دریافت گذرنامههای زیارتی پنج ساله یا دفترچههای زیارتی در درگاههای رسمی مثل پلیس من ثبتنام کرده و پس از تأیید احراز هویت؛ دفترچه خود را از طریق پست دریافت کنند.
همچنین سازمان وظیفه عمومی فراجا در اطلاعیهای اعلام کرد؛ مشمولان متولد سال ۱۳۸۴ نیز که مشتاق به شرکت در مراسم اربعین حسینی هستند، در ماههای محرم و صفر یعنی از ابتدای مرداد تا ۲۵ شهریور میتوانند بدون نیاز به دریافت مجوز خروج از کشور از وظیفه عمومی، در این مراسم معنوی شرکت کنند. این دسته از افراد برای دریافت گذرنامه باید به یکی از دفاتر خدمات الکترونیکی انتظامی (پلیس+۱۰) مراجعه کنند.
بررسی فرآیند عاشورا از نگاه تاریخی و جامعهشناسی با حضور سیدمحمود نجاتی حسینی، دینپژوه و مدیر گروه دین انجمن انسانشناسی ایران به مناسبت ماه محرم در قالب سلسله درس گفتارهایی آغاز شده بود، در دومین هفته متوالی به پایان رسید. این درسگفتارها طی ۱۰ شماره به صورت روزانه منتشر شدند که متن این درسگفتارها همراه با ویدئو در خروجی ایکنا قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید؛
همچنین سرویس اجتماعی ایکنا طی دومین هفته متوالی سلسله یادداشتهایی با سرتیتر «به عشق حسین(ع)» را منتشر کرد که به مکارم اخلاقی که به ویژه در سیره و سنت امام حسین (ع) تبلور داشته، اما گاهی در زندگی روزمره خود از آن غافل میشویم و حال همزمان با عزاداری برای سید و سالار شهیدان باید به تقویت این فضائل نیز بپردازیم، پرداخته است و در هفتهای گذشت، یادداشتهایی درباره خوشقولی، همسایهداری، کمک به دیگران، صلهرحم و ... منتشر شد.
جهاددانشگاهی از دید مسئولان و کارشناسان
شانزدهم مرداد، سالروز تأسیس جهاد دانشگاهی است که طی هفته گذشته تعدادی از مسئولان در گفتوگو با ایکنا به بیان دیدگاههای خود درباره بیش از چهار دهه فعالیت این نهاد انقلابی پرداختند. در همین راستا حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره جهاددانشگاهی و دستاوردهای این نهاد به ایکنا گفت: ویژگی برجسته این نهاد، نخبگانی و به تعبیری غیردولتی بودن است، ولو مشمول حمایتهای دولت است، اما توانسته است از نخبگانی که در سراسر کشور حضور دارند، استفاده کرده و بین علم و صنعت و نیازهای جامعه پیوند برقرار کند.
چرا دانشگاهها به حل مسائل کشور نمیاندیشند
سیدمجید امامی، دبیر شورای فرهنگی عمومی کشور نیز در رابطه شاخصههای جهاددانشگاهی و نقش آن در زیستبوم علمی و فرهنگی کشور اظهار کرد: جهاددانشگاهی همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند، نقطه ترکیب و نه تفکیک علم و عمل و جهاد است. به عبارت دقیقتر اینکه جهاددانشگاهی انقلابیگری خود را در بستری از علمگرایی جهانیاندیشی، مردمباوری و تخصصگرایی نشان داده و نشاندهنده آن است که این مسئله هسته یا سلول بنیادی جهاد در دهه ۶۰ بوده است.
وی افزود: جهاددانشگاهی خیلی بر روی سلولهای بنیادی کار کرده است، اما شاید از این مسئله غافل بودهایم که سلول بنیادی جهاد چه بوده و چرا امروز در دانشگاهها برای مثال میل به مهاجرت وجود دارد، اما میل به حل مسائل و موفقیت در حل مسائل کمتر شده است.
آثار تربیتی عزاداری بر کودکان
ضرورت حضور کودکان در عزاداریهای امام حسین(ع) مسئلهای است که امسال برجستهتر شد و برخی بر عدم حضور کودکان در این مراسمها تأکید داشتند و معتقد بودند آنها نباید در فضای حزنانگیز قرار گیرند. هانی چیتچیان، عضو هیئت علمی مدرسه دانشجویی قرآن و عترت دانشگاه تهران در این زمنیه به ایکنا گفت: اساساً یکی از نکات تربیتی در کودکان ایجاد زمینه انس و معرفت با اهل بیت، قرآن و خوبیهاست. شرکت در مجلس عزاداری اهل بیت (ع) نیز از همین دسته است و به دلیل شور و حماسهای که دارد، از نظر تربیتی اثرگذاری بسیاری دارد.
وی افزود: خانوادهها و متولیان برگزاری مجالس عزا از جمله مدیحهسرایان و ذاکران اهل بیت باید نسبت به نکات تربیتی مربوط به کودکان در این ایام حساس باشند. به این معنا که یکسری از نکات را باید جامعه مداحان مورد توجه قرار دهند و یکسری از موارد نیز از سوی والدین مورد توجه باشد. مداحان باید توجه کنند که بخشهایی که روضه مکشوف محسوب میشود، اصلاً برای کودکان خوب نیست و مجلسی که حضور کودکان را پذیرفته است، باید به این مسائل توجه کند و نسبت به این مسائل تقوا و کنترل داشته باشد.
متن کامل مصاحبه را
اینجا بخوانید.
سوگواره آیینی محرم شهر
همزمان با فرارسیدن دهه سوم ماه محرم، نخستین سوگواره آیینی شهر تهران با عنوان «محرم شهر» به همت اداره کل فرهنگی شهرداری تهران با همکاری منطقه ۹ برگزار میشود. این رویداد آیینی با هدف ایجاد شور و شعور حسینی در شهر تهران و ارتباط معنایی شهروندان با سیره حضرت اباعبداللهالحسین (ع) از ۲۰ محرم آغاز شده و تا ۵ صفر (۱۶ الی ۳۱ مرداد) و از ساعت ۱۸ تا ۲۳ با برگزاری برنامههای مختلف فرهنگی در میدان آزادی پذیرای عموم خواهد شد.
سوگواره «محرم شهر» از بخشهای مختلفی تشکیل شده است که از آن جمله میتوان به برپایی حسینیه کودک، برنامههای عزاداری امام حسین(ع) ویژه کودکان و نوجوانان، نمایشگاه فروش ملزومات اربعینی، اجرای برنامههای آیینی نظیر شعرخوانی، مداحی، نقالی و تعزیه، موکبهای پذیرایی و... اشاره کرد.
ارائه خدمات شبانهروزی به آسیبدیدگان اجتماعی
در نیمه مرداد کشورمان گرمای بیسابقهای را تجربه کرد، احمد احمدی صدر، مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران در این راستا گفته است: ۲۰ مددسرای شهر تهران با ظرفیت دو هزار نفر به شکل ۲۴ ساعته پذیرای تمامی آسیبدیدگان اجتماعی پایتخت هستند.
وی افزود: با افزایش شدید دمای هوا، کارکنان مددسراهای پایتخت ارائه خدمات به شکل ویژه را در دستور کار قرار دادهاند و سیستمهای سرمایشی و خنک کننده و همچنین، سه وعده غذا در تمامی مددسراها برای مددجویان مهیا است.
احمدی صدر ادامه داد: تأمین آب برای استحمام در این مراکز فراهم شده تا در روزهای گرم تابستان، آسیبدیدگان اجتماعی بتوانند از این خدمات بهرهمند شوند.
سلامت زبان نقد خبرنگار در گرو دوری از قدرت
گروه اجتماعی ایکنا، به مناسبت روز خبرنگار با عباس اسدی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی(ره) درباره رسالتهای خبرنگار به ویژه در حوزه روزنامهنگاری سایبر گفتوگو کرده است. وی در این زمینه معتقد است؛ خبرنگاران وقتی به قدرت نزدیک میشوند زبان انتقادی خود را از دست میدهند و اگر فردا روزی فسادی در آن حوزه رخ داد نمیتوانند آن را نقد، افشا و مطرح کنند؛ بنابراین خبرنگاران باید به هرشکل ممکن از صاحبان قدرت و ثروت دوری بجویند و زبان نقد خود را بگشایند و تلاش کنند تا هرجا که مفسدهای وجود دارد آن را مطرح کنند.
متن کامل این مصاحبه را
اینجا بخوانید.
جهاد تبیین بانوان در هیئتها
مراسم اختتامیه دومین دوره «مهرواره هوای نو» با هدف تجلیل از برگزیدگان سال هیئت و تشکلهای دینی کشور با حضور حجتالاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و دیگر مسئولان کشور و مداحان و مسئولان هیئتها ۱۶ مرداد در تالار وحدت تهران برگزار شد.
حجتالاسلام قمی در این مراسم گفت: وقتی قرار است هیئت پایگاه جهاد تبیین باشد، حتماً هیئتها بیش از پیش بخش بانوان هیئتها را باید جدی بگیرند. در جهاد تبیین که سر سلسله آن حضرت زینب (س) است، بیشترین توقعات از بانوان میرود که در هیئتها بیشترین فعالیت برای جهاد تبیین را داشته باشند.
جهاددانشگاهی بازوی مشورتی دولت
جواد پورکریمی، رئیس سازمان جهاددانشگاهی استان تهران در نشست خبری چهل و سومین سالگرد تأسیس جهاد دانشگاهی درباره چگونگی استفاده دولت از ظرفیتهای این نهاد انقلابی گفت: اینکه دولتها چه میزان از ظرفیت جهاددانشگاهی استفاده میکنند فراز و نشیب متعددی داشته است، ولی به صورت میانگین به نظر میرسد که ظرفیت خالیای که دولتها میتوانند از جهاددانشگاهی استفاده کنند هنوز بسیار زیاد است. جهاددانشگاهی در حوزههای مختلف میتواند به دولت کمک کند و بازوی مشورتی، پژوهشی، آموزشی، فرهنگی برای دولتها باشد.
حمایت از ۳۰۰ واحد فناور
مهدیه رضایی، معاون فناوری مرکز رشد رویش درباره فعالیتهای شاخص این مرکز گفت: از سال ۸۲ تاکنون از ۳۰۰ واحد فناور (استارتاپ) حمایت کردهایم، چه واحدهایی که به صورت شرکت ثبت شدهاند و چه واحدهایی که شرکتهای خود را ثبت نکردهاند و به اصطلاح، هستههای فناور هستند. در این راستا خدماتی از قبیل مشاوره، آموزش، منتورینگ، صدور معرفینامه، کمکهزینه تبلیغات، تسهیلات اعتباری و گرنتهایی که از سازمانهای خارج از مرکز رشد دریافت میکنیم، برای توسعه محصولات و تجاریسازی به گروهها ارائه میدهیم.
همکاری جهاددانشگاهی در تولید اتوبوسهای برقی
مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران، در یکصد و شصت و هفتمین جلسه شورای ششم، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و قبولی عزاداریهای همه شیعیان جهان در ایام شهادت سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبداللهالحسین(ع)، با یادآوری رویدادهای مهم تاریخ ایران به ۱۴ مرداد سالروز صدور فرمان مشروطیت در سال ۱۲۸۵ هجری قمری اشاره کرد و گفت: امیدواریم با همکاری جهاددانشگاهی و مپنا بتوانیم اتوبوسهای برقی را وارد ناوگان کرده و از آن استفاده کنیم.
زائران اربعین با خودروهای شخصی سفر کنند
با توجه به کمبود وسایل نقلیه عمومی به ویژه اتوبوس، ستاد مرکزی اربعین از زائران اربعین حسینی خواسته است با اتومبیلهای شخصی خود تا مرزهای کشور بروند. در همین راستا و باتوجه به اینکه براساس آمار بیشتر اتومبیلهای شخصی زائران اربعین در سالهای گذشته یک یا دو سرنشین داشتهاند، از زائران خواسته شده در مسیر تردد به سمت مرزهای خروجی، نذر مسافر کرده و سایر زائران را نیز تا مرز همراه خود ببرند.
ستاد مرکزی اربعین برای ارائه خدمات بهتر به زائرانی که با اتومبیل شخصی خود تا مرزها میروند، پارکینگهایی با ظرفیت بالا تدارک دیده و هر سال نیز امکانات و شرایط این پارکینگها بهبود پیدا میکند. امسال نیز در تمامی مرزهای خروجی کشور پارکینگ برای ماشینهای زائران وجود دارد و براساس اعلام ستاد مرکزی اربعین تعرفه هر شبانهروز پارک خودرو در پارکینگهای مرزهای کشور برای اربعین حسینی ۲۵ هزار تومان تعیین شده است.
هزینه پارکینگهای مرزی وابسته به شهرداریها در اربعین سال گذشته به ازای هر ۲۴ ساعت، پنج هزار تومان و در بخش خصوصی ۱۰ هزار تومان بود.
مسابقه سراسری کتابخوانی نماز
چهارمین مسابقه سراسری کتابخوانی نماز با عنوان «نماز در سیره و سخن امام رضا (ع)» همزمان با آغاز دهه فرهنگی ترویج معارف نماز و مسجد به صورت سراسری از ۲۱ مردادماه تا ۲۱ مهرماه سال جاری در تمامی استانهای کشور برگزار خواهد شد و علاقهمندان گروه سنی ۱۵ سال و بالاتر میتوانند در این مسابقه شرکت کنند.
نسخه فیزیکی کتاب با ۵۰ درصد تخفیف به قیمت ۲۰۰ هزار ریال از طریق سایت ستاد اقامه نماز به نشانی namaz.ir، نمایندگیها و عاملان فروش در استانها و خرید قطعی کتاب از سوی دستگاههای اجرایی از طریق انتشارات ستاد مرکزی در تهران قابل تهیه است.
توصیههای سردار سلامی به خبرنگاران
طی هفته گذشته، جهادگران تبیین بسیج رسانه سراسر کشور با عنوان «پیشرفت ایران قوی با خبرنگار امیدآفرین» طی ۱۵ مرداد گردهم آمدند. در این مراسم که به مناسبت روز خبرنگار و با حضور سردار سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برگزار شد، وی در این آیین تصریح کرد: خبرنگاران میتوانند یک لکه سیاه را در یک زمینه بزرگ کمرنگ کنند. مسئولیت خبرنگاران برای پاسداری از ارزشهای یک جامعه است. این توهین است که خبرنگار را بدون مسئولیت تنها یک نگارنده واقعیت بیان کنند. خبرنگاران دفاع کننده از ارزشها، هویت، مظلومیت و حقانیت هستند. البته دقت در ارائه خبر موضوع بسیار مهمی است که خبرنگاران باید رعایت کنند.

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم گفت: حوزه رسانه و خبرنگاری یک رکن مهم در حوزه حکمرانی کشور است. ما در سالهای مختلف به ویژه با تحولاتی که رخ داده، شاهد ارتقای نقش حوزه رسانه و اصحاب آن در فضای کلی و مدیریتی در داخل و خارج از کشور هستیم. باید بدانیم امروز اصول اخلاقی و حرفهای بدون تغییر مانده است. خبرنگاران و اصحاب رسانه و مدیران باید بدانند که کار ایشان هم سهل و هم ممتنع است. امروز با فضای جدیدی به نام جنگ روایتی مواجه هستیم. روایتها به عنوان فضای اثرگذار در نظام جهانی شکل گرفته است و رهبر معظم انقلاب اسلامی در برابر آن از جهاد تبیین نام میبرند.
حادثه در خلازیر
هفته گذشته بدون حادثه نگذشت و صبح ۱۵ مرداد در زمان اجرای تخریب یکی از واحدهای غیر ایمن در محله خلازیر (منطقه ۱۹ تهران) پنج ساختمان همجوار این ساختمان به یکباره فروریخت که چهار نفر از پرسنل انتظامی و دو نفر از پرسنل شهرداری در زیر آوار ساختمانی گرفتار شدند. در پی این حادثه نیروهای آتش نشانی و هلال احمر در منطقه حاضر شده و تلاش برای نجات افراد محبوس انجام شد.
تغییر عنوان روز خبرنگار
موضوع تغییر عنوان «روز خبرنگار» به «روز خبرنگار – سالروز شهادت شهید محمود صارمی» در آستانه ۱۷ مرداد و طی نامهای از سوی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی، پیشنهاد شد. بر اساس مصوبه کارگروه نامگذاری روزها و مناسبتهای خاص شورای فرهنگ عمومی، نامگذاری این روز با عنوان «روز خبرنگار – سالروز شهادت شهید محمود صارمی» به تأیید کارگروه یادشده رسید.
نکاتی برای زائران اربعین
محمد جلالمآب، رئیس کمیته مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه پیادهروی اربعین حسینی، چند نکته مهم را به موکبداران اربعین سال جاری متذکر شد، این نکات مهم از این قرار است؛
احترام به قوانین میزبان اصلی زائران اربعین حسینی یعنی مردم عزیز و دولت عراق، پایبندی موکبداران و زائران ایرانی به قوانین، آداب و رسوم و فرهنگ کشور عراق، پرهیز از ایجاد فضای رقابت منفی بین موکبهای ایرانی و عراقی، استقبال از زائران حسینی با تمام توان و رویگشاده، پرهیز از ممانعت ورود سایر زائران حتی زائران خارجی به موکبهای ایرانی، تشکیل موکبهای مشترک با برادران عراقی.
اینترنت خبرنگاری
بنابر اعلام وزیر ارتباطات در یک برنامه تلویزیونی، 200 گیگ اینترنت هدیه خبرنگاری مانند سالهای گذشته به خبرنگاران ارائه شد، اما تعدادی از خبرنگاران جا مانده بودند که عیسی زارع، گفت: خبرنگاران از ۱۷ مرداد به مدت یک ماه فرصت دارند تا از طریق پنجره ملی خدمات هوشمند برای دریافت اینترنت خبرنگاری اقدام کنند.
بینیازی از واردات تجهیزات فرودگاهی
حبیبالله اصغری، رئیس سازمان جهاددانشگاهی خواجه نصیرالدین طوسی درباره فعالیتهای شاخص این سازمان به ایکنا گفت: اغلب تجهیزات فرودگاهی و موتورهای الکتریکی وارد میشد، اما با اعتمادی که مدیران به جوانان ایرانی کردند، در حال حاضر فقط مواد اولیه وارد میشود و امیدوارم بتوانیم در حوزه موتورهای الکتریکی مترو هم ورود و کشور را از واردات بینیاز کنیم.
وی با اشاره به برنامه آینده این سازمان بیان کرد: سعی میکنیم هر آنچه مورد نیاز بخش نرمافزاری مورد نیاز اپراتورهای تلفن همراه است، بتوانیم پوشش دهیم و در حوزه سختافزاری نیز بتوانیم تمام قطعات یک بیتیاس کامل را توسعه دهیم.
خبرنگار جانش را در کف دست دارد
خبرنگار ایکنا، در راستای واکاوی ویژگیها و ابعاد مختلف حرفه خبرنگاری سراغ بهنام یزدانی، خبرنگار اعزامی صدا و سیما به افغانستان رفته و با وی گفتوگو کرده است. وی درباره فعالیتهایش گفت: هر سال از این پنج سال با سال دیگر تفاوت داشت. ۳۰ مرداد ۱۳۹۷ وارد افغانستان شدم. یعنی ابتدا در تهران کلید دفتر کابل را از همکار پیشین مستقر در افغانستان گرفتم و سوار هواپیما شدم و به فرودگاه کابل و سپس، به دفتر نمایندگی صدا و سیما در کابل رسیدم. هنوز در دفتر مستقر نشده بودم که همان منطقه موشکباران شد و مجبور شدم که دفتر را جابهجا کنم.

به یاد دارم یک سال در روز عید قربان کنار ارگ ریاست جمهوری افغانستان موشکباران شد و صدای آژیر خطر سفارت آمریکا به صدا درآمد و صحنه خاصی ایجاد شده بود. به هر حال سه سال اول حضور بنده در این کشور همزمان با جنگ آمریکا در افغانستان بود؛ یعنی صحنههای فراوانی همانند انفجار، انتحار و... را مشاهده کردیم. پس از آن در دو سال اخیر طالبان قدرت را در دست گرفت و افغانستان با فضای متفاوتی مواجه شده است. البته امروز صدای انفجارها و موشکباران کمتر شده است، اما هنوز حس ناامنی وجود دارد. امروز طالبان به دنبال ساخت و توسعه افغانستان و گزارشهای ما بیشتر در رابطه با مسائل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است. البته در زمان حضور آمریکاییها نیز چنین مسائلی وجود داشت، اما فرصت چندانی نبود که به دنبال این مسائل برویم و آنها را پیگیری کنیم.
این گفتوگوی خواندنی را
اینجا مطالعه کنید.
اهداف و برنامههای صندوق دانشجویان
افسانه بیات، رئیس صندوق قرضالحسنه دانشجویان نیز به ایکنا گفت: صندوق در برنامه جدید خود با جلب خیرین علاقهمند در حوزه دانشجویی و سرمایهگذاری ایشان به ارایه تسهیلات قرضالحسنه با اولویت تحکیم پایههای هویت ملی، بومی، خانواده و جمعیت و تبیین و ترویج الگوهای فرهنگ کار، ابتکار و تولید (ازدواج، اشتغال و تحقیقات) میپردازد.
وی افزود: از اهداف کوتاهمدت صندوق میتوان به ایجاد بستر مناسب برای جذب بیش از ۳۰ میلیارد تومان اعتبار و توزیع آن در قالب ۴۵۰۰ فقره تسهیلات قرضالحسنه طی دو سال آینده اشاره کرد. تبلیغات در راستای گسترش سنت پسندیده و توصیه شده قرضالحسنه با استفاده از دو رسانه ایسنا و ایکنا مد نظر است. ایجاد ارتباط نزدیک با معاونتهای دانشجویی دانشگاههای که شعبه صندوق دارند، توسعه ارتباط با کانونهای دانشجویی جهاد دانشگاهی، برقراری ارتباط با بدنه دولت، صندوقها و نهادهای مختلف خیریه، مجمع خیران کشور و سلامت از طریق خیران صندوق و دیگر راههای ارتباطی جزو برنامههای پیشرو است.
میزان ارز اختصاصی به زائران اربعین
سیدمجید میراحمدی، دبیر ستاد مرکزی اربعین حسینی در پایان صد و پانزدهمین نشست ستاد مرکزی اربعین حسینی در جمع خبرنگاران مصوبات این جلسه را تشریح کرد و درباره نحوه اختصاص ارز به زائران اربعین، گفت: همانطور که بانک مرکزی اعلام کرده ۲۰۰ هزار دینار عراقی به هر زائر پرداخت میشود. امروز نماینده بانک مرکزی در جلسه حضور نداشتند، ولی از مصوبات امروز ما این است که هرچه زودتر نحوه مراجعه و مبلغ ریالی ارز اختصاصی به زائران اربعین را بانک مرکزی اعلام کند تا تکلیف زائران مشخص شود.
دبیر ستاد مرکزی اربعین درباره گذرنامه زیارتی اربعین نیز گفت: توافق ما با وزارت کشور عراق این است که از اول محرم تا آخر صفر گذرنامههای زیارتی اربعین قابل استفاده است. اکنون هم زائران ما از همین گذرنامه استفاده میکنند. استقبال زائران از دریافت گذرنامه زیارتی نیز بالا بوده و تاکنون حدود ۱۵۰ هزار نفر گذرنامه زیارتی یا تحویل گرفتهاند و یا در شرف دریافت هستند.
104 هزار کلاس درس نامستحکم
حمیدرضا خانمحمدی، رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در نشست خبری با موضوع «نهضت بهسازی و شادابسازی مدارس مناطق کم برخوردار» گفت: یکی از نظام مسائلی که با آن مواجه بودیم مدارس نامستحکم بود؛ آنچه توسط مهندسان ارزیابی شده است ۸۱ در صد از کلاسهای ما مستحکم و ۱۹ درصد نامستحکم است. در حال حاضر ۱۰۴ هزار کلاس درس نامستحکم داریم که از این تعداد ۳۰ هزار کلاس درس نیاز به تخریب و ۷۰ هزار کلاس نیاز به مقاوم سازی و بهسازی دارند. باید توجه کرد که حدود سه میلیون دانشآموز در این نوع کلاسهای درس تحصیل میکنند بنابراین رسیدگی به این نوع کلاسهای نامستحکم از مواردی است که باید به آن توجه کرد و ما در تلاش هستیم تا به سرعت کلاسها ساخته شود.
محصولات حجاب ارزان میشود؟
مدتهاست که قیمت سرسامآور چادر مشکلی و محصولات عفیفانه موجب انتقاد مردم از مسئولان مربوطه شده است. این در حالی است که تولیدکنندگان محصولات عفاف و حجاب چند سال است که برای کاهش قیمت این محصولات از روشهای مختلف درخواست کردهاند پارچه چادر مشکی و مواد اولیه محصولات عفاف و حجاب در زمره محصولات فرهنگی قرار گرفته و با پرداخت ارز دولتی به پارچههای وارداتی مورد استفاده، قیمت محصولات عفیفانه کاهش پیدا کند.
خبرنگار گروه اجتماعی ایکنا در یادداشتی به این مسئله پرداخته است و متن کامل یادداشت را میتوانید
اینجا بخوانید.
ایده دروازه قرآن هنوز خام است
در هفتههای اخیر باز هم شاهد اهانت به کتاب مقدس قرآن کریم بودیم که در این راستا مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران که خبر از احداث دروازه قرآن در تهران داده بود، در نشست خبری هفته گذشته با بیان اینکه هنوز تصمیمی برای انتخاب مکان دروازه قرآن اتخاذ نشده است، افزود: فعلاً این ایده به صورت خام مطرح است و تصویب شده، ولی هنوز زمانبندی برای اجرای آن در نظر گرفته نشده است.
چمران همچنین به خبرنگار ایکنا درباره پیگیری بوی بد مسیر جاده فرودگاه بینالمللی امام خمینی (ره) و تهران ـ قم بیان کرد: هنوز نمیدانیم که منشأ این بوی بد چیست. در دوره شورای گذشته این مسئله مطرح شد و به شهرداری مسئولیت داده و تیمی برای آن تعیین شد، اما به نتیجهای دست نیافتند. نمیدانیم که این بو از کجا میآید؛ آیا برای پسماندها، گاوداریها و یا مرغداریها است؟ ممکن است که همه این موضوعات با هم باشند.
تصمیم ایران به ازسرگیری عمره مفرده
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی درباره سفر حج و از سرگیری سفرهای عمره مفرده گفتگو و رایزنی کرد. وزیر ارشاد در این دیدار که در محل بعثه مقام معظم رهبری در تهران برگزار شد، از آمادگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای برگزاری هر چه سریعتر شورای عالی حج و زیارت به ریاست رئیس جمهوربه منظور تصمیمگیری درباره از سرگیری سفرهای عمره مفرده ایرانیان به سرزمین وحی خبرداد.
بلیت 8 میلیون تومانی سفر به عراق
محمد محمدی، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری از تصویب قیمت بلیت هواپیما به مقصد عراق در ایام اربعین حسینی خبر داد و اعلام کرد: قیمت بلیت پروازهای رفت و برگشت اربعین از تهران به فرودگاههای عراق هشت میلیون تومان تعیین شده است.
همچنین پیش فروش بلیت اتوبوس اربعین حسینی از هفته آینده آغاز میشود و امسال این پیش فروش به صورت اینترنتی است و فروش حضوری انجام نمیشود.
زائران اربعین حسینی از ۲۷ مرداد ماه مصادف با اول ماه صفر میتوانند پیادهروی خود را آغاز کنند. از سوی دیگر برای تردد زائران اربعین حسینی به خرمشهر قطارهای فوقالعاده در نظر گرفته شده و سفر زائران از خرمشهر تا مرز شلمچه رایگان انجام میشود.
انتظار رئیس جمهور از اهالی رسانه
حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران همزمان با روز خبرنگار در آیین اختتامیه جشنواره ملی رسانههای ایران که در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: قلم شما اهالی رسانه برای ایجاد امید بسیار مؤثر است، القای یأس کار پیچیدهای نیست و میتوان جوان را ناامید کرد، اما رسالت ما ایجاد امید است، هرکس با کار، تلاش، قلم و بیانش در دل مردم ایجاد امید کند، بداند که در راستای راهبرد جمهوری اسلامی حرکت کرده است و این خواست مردم و منفعت ملی است، اما هرکس بخواهد یا نخواهد، بداند و یا نداند در دل مردم یأس ایجاد کند، در جهت این راهبرد حرکت نکرده و همسو با دشمنان که در راستای ناامیدی جامعه میدمند، حرکت کرده است.
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد نیز در این مراسم گفت: آقای رئیس جمهور برای کسانی که عضو سامانه ایرسانه هستند، هدیه روز خبرنگار را پنج برابر افزایش دادند. همچنین برای افرادی که در حوزه خبرنگاری طبق قواعد مطبوعات فعال هستند، بیمه و سایر موضوعات مرتبط با آنان را تأمین میکنیم. در حوزه مسکن خبرنگاران نیز با هماهنگی بخشهای دولتی و مدیریت رئیس جمهور به همه خبرنگارانی که در طرح ملی مسکن ثبت نام و اقدام کردهاند، به موضوع مسکن آنها کمک خواهیم کرد.
نصیحت عادلانه
«نصیحتخواهی امام علی(ع) از مردمانش» عنوان یکی از یادداشتهایی است که در خروجی خبرگزاری ایکنا قرار گرفت. این یادداشت را میتوان هشداری برای خبرنگاران خواند که در بخشی از آن آمده است؛ رسانهها رکن چهارم دموکراسی و خبرنگاران در جایگاه زبان گویای مردم در ارتباط با مسئولان هستند بر همین اساس به نظر میرسد مخاطب این خطبه بیش از همه خبرنگاران هستند و ارتباط صحیح آنها با مسئولان ترسیم و تأکید شده است که مسئولان از خبرنگاران انتظار ستوده شدن نداشته باشند بلکه آنها را عادلانه نصیحت کنند.
وام سفر به اربعین
متقاضیان دریافت وام برای سفر به مراسم اربعین حسینی تا ۲۵ مرداد ماه فرصت دارند با مراجعه به شعب بانک ملی وام ۱۰ میلیون تومانی اربعین را دریافت کنند. برای دریافت وام «زائرین اربعین حسینی» متقاضیان باید حساب ویژه این طرح را افتتاح کنند و پس از تودیع دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در این حساب، ۱۰ میلیون تومان وام بگیرند.
نرخ سود این تسهیلات براساس نرخ مصوب و اعلامی شورای پول و اعتبار بوده و دوره بازپرداخت این وام شش ماهه است. همچنین مبلغ تودیع شده در حساب ویژه طرح باید تا زمان تسویه تسهیلات و بدهی در حساب باقی بماند. این مبلغ پس از تسویه کامل تسهیلات به وامگیرنده برگردانده میشود.
مهلت دریافت این وام تا ۲۰ مرداد ماه اعلام شده بود که تا ۲۵ مردادماه تمدید شد.
بایستههای خبرنگاری در دنیای امروز
حمید ضیاییپرور، کارشناس رسانه و ارتباطات پیرامون بایستههای خبرنگاری در دنیای امروز در گفتگو با ایکنا گفت: در تولید محتوا به فرمتهای مختلف محتوا باید توجه شود؛ دیگر دوران اینکه فقط متن تولید کنیم و آن هم خبر سخت و هرم وارونه باشد، گذشته است. امروز سبکهای مختلف خبری، فرمتها و قالبهای مختلف تولید محتوا اعم از گزارش، مقاله، یادداشت و فرمتهای دیگر نظیر فرمتهای گرافیکی، اینفوگرافی، موشنگرافی، فرمتهای چندرسانهای، صدا، پادکست و ... مواردی است که در تولید محتوا باید به آن توجه کرد؛ بنابراین امروز خبرنگاری در رسانههای مختلف دنیا از نظر تولید محتوا به سمت خبرنگاری کولهپشتی پیش میرود و مفهوم آن ژورنالیستی است که بتواند همه مهارتهای خبرنگاری و رسانهنگاری را با هم داشته باشد و وقتی یک خبرنگار از سوی آژانس خبری به صحنه یک رویداد اعزام میشود، همه کارها، اعم از خبر، مصاحبه، عکس، فیلم، بارگذاری محتوا، پادکست و همه کارهای دیگر حرفه خبرنگاری را انجام میدهد. آژانسهای بزرگ خبری در حال تربیت این شیوه از خبرنگاری در دنیا هستند.
متن کامل این مصاحبه را
اینجا بخوانید.
بازگشت به اصول
حجتالاسلام مجتبی ذوالنور، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در آیین گرامیداشت چهلوسومین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی که دوشنبه ۱۶ مرداد در پژوهشگاه رویان برگزار شد، گفت: هرجا که میدان مانور پارتیبازی، آقازاده بازی و رانتها نبوده و به جای آن باور و انگیزههای انقلابی بوده، تحیر خلق کردیم و امروز هم باید همین رویه را داشته باشیم. اگر بخواهیم یک امنیت پایدار داشته باشیم و زنجیرهای وابستگی را قطع کنیم، باید به همان اصول بازگردیم.
تجلیل از جهادگران جهاددانشگاهی
۳۰ نفر از جهادگران برتر جهاددانشگاهی همزمان با چهل و سومین سالگرد تأسیس جهادداشنگاهی با حضور حسن مسلمی نائینی، رئیس جهاددانشگاهی و جمعی از رؤسای واحدهای مختلف این نهاد معرفی و مورد تجلیل قرار گرفتند. در بخش خبرنگاری و فعالیت در رسانههای جهاددانشگاهی، طاهره بابایی، عکاس خبرگزاری بینالمللی قرآن کریم تجلیل شد.
روحالله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی و فناوری رئیسجمهور در این مراسم اظهار کرد: باورم بر این است که جهاددانشگاهی میتواند یک الگوی پیشروی پیشرفت برای کشور باشد. جهاددانشگاهی مملو از دانشمندان و فناوران و استادان بیادعای پرکار باسواد و باتجربه و مملو امید و انگیزه برای کارهای بزرگ است.
حسن مسلمی نائینی، رئیس جهاددانشگاهی نیز گفت: در حوزه تجاریسازی و هوش مصنوعی نیز در حال فعالیت هستیم و در آینده نزدیک رویداد بزرگی را در حوزه هوش مصنوعی برگزار میکنیم. در حوزه بانوان نیز امروز ۴۸ درصد نیروهای جهاددانشگاهی بانوان هستند. برنامهریزی جدی برای داراییهای فیزیکی و فکری راکد جهاددانشگاهی را نیز در دستور کار داریم که بتوانیم آن را با کمک بخش خصوصی فعال کنیم.
رونمایی از دستاوردهای جهاددانشگاهی
در روز مراسم سالگرد جهاددانشگاهی که ۱۶ مردادماه در محل پژوهشگاه رویان برگزار شد، از چهار عنوان طرح برگزیده و جدید که بخشی از نیازهای کشور را برطرف میکند، رونمایی شد. کیت تشخیص و پایش سرطان، طرح ویژه سلولهای بنیادی در رابطه با درمان ضایعات سلولی در بدن، بازیافت اسید از اسید سوخته در صنایع فولاد، ارتباط کاربران با شبکههای آیتی و تولید آنتنهای نسل پنجم، چهار طرح منتخب این مراسم بودند.
بیانیه نمایندگان مجلس در تجلیل از جهاددانشگاهی
همزمان با چهل و سومین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی بیش از ۱۴۰ نماینده مجلس شورای اسلامی به نمایندگی از ملت شریف ایران اسلامی در بیانیهای تلاشهای مستمر جهادگران جهاددانشگاهی را ارج نهاده و حمایت قاطع خود از توسعه فعالیتهای این نهاد انقلابی در دوره جدید فعالیت در مسیر تحقق اهداف گام دوم انقلاب اسلامی را اعلام کردند.
در بخشی از این متن آمده است؛ تولیدات و خدمات موفق فناورانه این نهاد مانند درمان ناباروری، سلولهای بنیادی و انجام سلول درمانی، درمان سرطان، تولید داروهای گیاهی مختلف، طراحی و ساخت فرستندههای رادیویی، تولید متههای حفاری نفت و گاز، طراحی و ساخت سیستم رانش واگنهای مترو، فعالیتهای فرهنگی و انجام مطالعات علوم انسانی و موارد متعدد دیگر که بخشی از آنها را در نمایشگاه اخیر برپا شده در مجلس شورای اسلامی شاهد بودیم، موید نوع فعالیت حرفهای این نهاد انقلابی است.
انتهای پیام