به گزارش ایکنا، بازگشایی مدارس و حضور گسترده دانشآموزان در محل تحصیل با آغاز فصل شیوع آنفولانزا همزمان است. همین همزمانی به خصوص اکنون که در کنار ویروس آنفولانزای فصلی، ویروس کرونا نیز همچنان در جهان وجود دارد، ضرورت انجام اقدامات پیشگیرانه برای مراقبت از دانشآموزان را اجتنابناپذیر کرده است.
در همین راستا ضروری است والدین به فرزندان خود مراقبت در برابر آنفولانزا را بیاموزند. همچنین معلمان و مسئولان مدارس نیز باید آموزش خود مراقبتی در برابر آنفولانزا را با دانشآموزان در میان بگذارند تا بتوان بهترین پیشگیری را در برابر شیوع آنفولانزا داشت.
تقویت سیستم ایمنی بدن از اقدامت مهمی است که والدین باید انجام دهند. بسیار مهم است که دانشآموزان حتماً صبحانه مقوی بخورند و در رژیم غذایی آنها به اندازه کافی میوه و سبزیجات وجود داشته باشد. ورزش و خواب کافی نیز موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
بهترین راه پیشگیری از آنفولانزا تزریق واکسن به کودک و خانواده است و با توجه به اینکه دو هفته طول میکشد تا واکسن آنفولانزا اثر خود را بگذارد، بهتر است قبل از شروع فصل پاییز واکسن آنفولانزا را تزریق کنید؛ البته اوایل مهر نیز زمان خوبی برای تزریق واکسن است.
بسیار مهم است که کودکان بدانند در درجه اول خودشان باید مراقبت خودشان باشند. والدین باید به فرزندان خود آموزش دهند وسایل شخصی خودشان مثل لیوان، ظروف غذا و دستمال را با سایر دانشآموزان به اشتراک نگذارند.
همچنین علائم آنفولانزا مثل تب، عطسه، سرفه، سردرد، آبریزش بینی و ... باید به فرزندان آموزش داده شود تا در صورت ابتلای خود یا دیگران به آنفولانزا این بیماری را تشخیص و در اسرع وقت والدین و معلمان خود را مطلع کرده و از سایر کودکان فاصله بگیرند. دانشآموزان باید بدانند اگر صورت همکلاسی آنها برافروخته است و عطسه یا سرفه میکند نباید با او دست بدهند، روبوسی کنند و یا وسایل خود مثل مداد و پاک کن و ... را با او به اشتراک بگذارند.
برای آشنا کردن دانشآموزان مقاطع ابتدایی با علائم آنفولانزا و راههای پیشگیری از آن میتوان از تصاویر و اینفوگرافیهایی که در این خصوص تهیه شده استفاده کرد.
شستن دستها از کارهای مهمی است که باید به دانشآموزان آموزش داد؛ به خصوص باید دانشآموزان یاد بگیرند قبل از خوردن میوه یا غذای خود در مدارس حتماً دستها را با صابون بشویند. شستن دستها در هر زنگ تفریح میتواند اقدام بسیار خوب پیشگیرانه در برابر ابتلا به آنفولانزا باشد.
دانشآموزان باید نحوه پوشاندن دهان و بینای خودشان هنگام عطسه و سرفه و البته اجتناب از در معرض عطسه و سرفه دیگران قرار گرفتن را یاد بگیرند.
اگر کودک در مدرسه احساس بیماری میکند، باید والدین او در جریان این مسئله قرار بگیرند و به سرعت کودک به خانه برود و استراحت کند. البته بهتر است والدین قبل از فرستادن فرزندشان به مدرسه از سلامت او مطمئن شوند.
لزوم رعایت تهویه کامل کلاس در حین درس و جلوگیری از مسدود کردن طولانی مدت درب و پنجرههای کلاس از اقدامات مهمی است که مسئولان مدرسه باید انجام دهند. همچنین در صورتی که دانشآموزی مبتلا به آنفولانزا شده و این مسئله در مدرسه تشخیص داده شده است باید میز و صندلی آن دانشآموز ضد عفونی و مراتب به والدین دانشآموزانی که با فرد مبتلا در ارتباط بودند اطلاع داده شود.