دارالقرآن علی بن ابیطالب(ع) مشهد از جمله مؤسسات قرآنی دارای مجوز از سازمان تبلیغات اسلامی است که در مشهد مستقر بوده و در حوزه آموزش قرآن و ترویج مفاهیم کلام وحی فعال است. این دارالقرآن با گسترش کمی و کیفی برنامههای جاری خود توانسته است طیف بیشماری از قرآنآموزان در سطوح و سنین مختلف را تحت پوشش قرار دهد.
ابوالفضل یعقوبی، مدیر دارالقرآن علی بن ابیطالب(ع) در این باره به خبرنگار ایکنا گفت: در این دارالقرآن تمام سعی و تلاش خود را به عمل آوردهایم تا تمام آن چیزهایی که در مورد مباحث قرآنی لازم و ضروری است، آموزش دهیم؛ از حفظ قرآن گرفته تا تجوید و تفسیر که البته در مورد تفسیر، تمرکز ما بر روی سورههای خاصی همچون «حمد» است که در این راستا با استفاده از امکانی که در فضای مجازی و کانالهای اجتماعی در اختیار داریم، صوت برخی از این مباحث را نیز برای علاقهمندان و اعضای این دارالقرآن بارگذاری میکنیم.
اما از جمله برنامههای ویژه این دارالقرآن، اجرایی طرحی است به نام «اربعین قرآنی»؛ دورهای که با ماهیت تدبر در جزء سیام قرآن برگزار میشود و بنا به گفته مدیر این دارالقرآن از اعتبار خاصی برخوردار است و استقبال چشمگیری هم طی دو دورهای که برگزار شده، از آن صورت گرفته است.
یعقوبی در این مورد توضیح داد: تدبر در جزء سی قرآن که از آن به «اربعین قرآنی» یاد میشود از جمله طرحهای اجرایی موفق این دارالقرآن است؛ اقدامی که در کل کشور طراحی و اجرای آن بینظیر است و نکته جالب اینکه در این دوره علاوه بر عموم علاقهمندان با شرایط سنی بالای 12 سال، اغلب معلمان آموزش و پرورش نیز شرکت کردند که اذعان داشتند نکات تدبری مطرح شده در این دورهها بسیار برای ایشان در تدریس کلاسی و در مواجهه با محصلان مدارس مؤثر بوده است.
وی تأکید کرد: از این جهت نام این دوره را «اربعین قرآنی» قرار دادهایم، چرا که دو دوره چهل روزه را شامل میشود که طی آن، افراد شرکتکننده علاوه بر آگاهی و اشراف بر روی سورههای جزء سی، مباحث تفکری و تدبری آن را نیز فرامیگیرند؛ امری که از اهمیت بالایی برخوردار است و نگرش افراد را نسبت به آموزههای قرآن تغییر میدهد.
دارالقرآن علی بن ابیطالب(ع) در برگزاری این دوره از ضبط ویدئو و کلیپهای چنددقیقهای حاوی سخنان هانی چیتچیان؛ کارشناس و مربی قرآنی استفاده میکند و با اشتراک گذاشتن فیلم گفتههای وی حاوی نکات تدبری در فضای مجازی، افراد شرکتکننده در این طرح را با خود همراه میکند و البته به شرکتکنندگان پس از گذراندن دو دوره اربعین قرآنی گواهینامه پایاندوره از سوی این دارالقرآن اعطا میشود.
یعقوبی در ادامه و در توضیح تکمیلی پیرامون «اربعین قرآنی» گفت: ترمهای برگزار شده در دارالقرآن علی بن ابیطالب(ع) دوماهه است و تاکنون در دو ترم موفق به برگزاری دو دوره از «اربعین قرآنی» شدهایم و اکنون در شرف برگزاری دوره سوم این طرح در فصل پاییز هستیم که در صورت برگزاری موفق ترم پاییزه، شرکتکنندگان «اربعین قرآنی» در دو دوره متوالی آن، تمامی نکات برنامهریزی شده را فرا گرفتهاند که در صورت موفقیت در آزمون برگزار شده، به آنها گواهینامه داده خواهد شد.
این دارالقرآن برای کودکان هم برنامههای ویژه قرآنی دارد که توأم با شعر و بازی و بیان قصه هم به شکل حضوری و هم به شکل مجازی است و البته از جمله برنامههای شاخص آن تحت عنوان «سلام فرمانده» کودکان را با معصومین(ع) آشنا میکند.
مدیر دارالقرآن علی بن ابیطالب(ع) در این باره به ایکنا گفت: «سلام فرمانده» از جمله برنامههای دوره کودکانه این دارالقرآن است و آشنایی با پیامبر(ص) و 12 امام معصوم(ع) محتوای این برنامه است که البته بیشتر تمرکز ما بر روی شخصیت حضرت امام زمان(عج) است. در دوره کودکانه تمام تلاش ما آن است تا از حضور مربیانی استفاده کنیم که با استفاده از فضای شاد و مفرح ویژه خردسالان و کودکان، آنها را با مفاهیم و قصههای قرآنی آشنا کنند که خوشبختانه به جهت توان و تخصص مربیان، ارتباط خوبی میان آنها و نوآموزان قرآنی نیز به وجود آمده است.
وی ادامه داد: ما در هر ترم، هفتهای سهجلسه داریم که روزهای فرد برگزار میشود و در فصل پاییز با توجه به مشغله تحصیلی دانشآموزان، برنامهها معمولاً شبانه است که در پایان هر ترم هم مسابقهای برگزار میکنیم و جوایزی هم به برگزیدگان اهدا میشود که مثلاً شامل کمکهزینه سفر زیارتی یا اهدای قرآن نفیس است.
از جمله موارد دیگری که دارالقرآن علی بن ابیطالب(ع) در برگزاری آن اهتمام ویژهای دارد، دورههای حفظ قرآن است که بنا به گفته مدیر این مجموعه در قالبهای یکساله و ششساله برگزار میشود.
یعقوبی در این مورد گفت: دوره یکساله حفظ قرآن ویژه کودکان و نوجوانان است که شاید فرصت بیشتری برای این کار داشته باشند و دورههای ششساله هم ویژه شاغلان، بانوان خانهدار و اساساً قشر بزرگسال است که دغدغه و مشغله بیشتری دارند که البته بنا به تمایل خودشان، مشخص میشود که قصد حفظ چند جزء را دارند که کارشناس دارالقرآن براساس آن، برایشان برنامهریزی میکند و نکته جالب توجه اینکه جامعه پزشکی از این مسئله و حفظ قرآن استقبال خوبی تاکنون داشتهاند و خروجی خوبی هم در این رشته داشتیم و حفاظ این دارالقرآن در مسابقات بسیح حائز رتبه شدهاند که مورد تجلیل از سوی دارالقرآن نیز قرار گرفتهاند.
اما از جمله مسائل مبتلابه مؤسسات و سازمانهای قرآنی به ویژه آنهایی که به امر آموزش، نشر و ترویج مفاهیم قرآنی مبادرت میورزند، حمایت و پشتیبانی مالی است. دارالقرآن علی بن ابیطالب(ع) البته تا حد زیادی در این امر چشمداشتی به حمایتهای سازمانی نداشته و به عنوان مرکزی خوداتکا، مشغول به فعالیت است.
مدیر این دارالقرآن در این باره تصریح کرد: دارالقرآن علی بن ابیطالب(ع) یک مرکز مردمی است که اغلب با کمکهای مردمی و حمایتهای مالی قرآندوستان و قرآنآموزان و افرادی که در دورههای گوناگون آموزشی آن شرکت میکنند، امور خود را به پیش میبرد و ما در فضای مجازی افراد مشتاقی را حتی خارج از کشور داریم که وقتی در دورههای آنلاین ما شرکت میکنند، وجوهی را به عنوان حمایت مالی به حساب این مرکز واریز میکنند. اما نکته اینجاست که مؤسسات قرآنی و دارالقرآنها تنها نیاز مالی ندارند که اگر سازمانهای بالادستی این مساعدت را داشته باشند، با کمال میل پذیرای آنها هستیم، بلکه بیشتر در بُعد تبلیغی باید فضای جامعه را به سمت گرایش مردم به امور و فعالیتهای قرآنی پیش ببرند تا زمینه ترغیب مردم برای قرآنآموزی و اختصاص بخشی از اوقات خود به منظور فعالیتهای قرآنی فراهم آید که به این شکل کاملاً خودجوش و داوطلبانه مردم به سمت قرآن و فعالیتهای قرآنی گرایش پیدا خواهند کرد. نمونه بارز آن تولید و پخش برنامهای همچون محفل است که با پخش آن از رسانه ملی شاهد بودیم که درصد قابل توجهی از مردم گرایش به سمت قرآنآموزی، حفظ قرآن و فعالیتهای قرآنی پیدا کردند.
انتهای پیام