به گزارش ایکنا؛ با توجه به گسترش خرید و فروشهای اینترنتی برخی از مجرمان از ناآگاهی افراد سوء استفاده و اقدام به کلاهبرداری از فروشندگان چه در فضای مجازی و چه در فضای حقیقی کرده است. در واقع این مجرمان با جستجو در فضای مجازی سراغ فروشگاههای اینترنتی دارای صفحات فعال در شبکههای اجتماعی رفته و پس از جلب اعتماد و سفارش کالا مبلغ خرید انجام شده را از طریق برنامه رسیدساز جعلی آماده و برای این فروشندگان ارسال میکنند و مالباخته پس از بررسی حساب بانکیاش متوجه میشود، هیچگونه وجهی به حساب بانکی واریز نشده و رسید ارائه شده جعلی بوده است.
البته برخی کانالهای تلگرامی مانند رسیدساز جعلی یا ساخت رسید فیک نیز وجود دارد که در آنها لینک رباتهایی قرار داده شده است و با ورود به آنها و زدن استارت پنلهایی مانند رسید پایا (شبا)، رسید موجودی کارت، رسید انتقال شارژ و ... دیده میشود که مخصوص حسابهای کاربری ویژه است.
از این رو این مسئله نیازمند آگاهی و هوشیاری شهروندان دارد.
پلیس فتا در این زمینه به شهروندان توصیه کرد:
در خرید و فروشها صرفاً به رسید ارائه شده از سوی خریدار اعتماد نکنید.
با بررسی حساب بانکی از واریز وجه اطمینان حاصل کنید.
کاربران نسبت به فعالسازی سامانه پیامکی حساب بانکی خود اقدام کنند تا در صورت واریز و برداشت وجه اطلاع پیدا کنند.
چک کردن موجودی حساب و تراکنشهای واریزی از طریق حساب اینترنتی نیز میتواند روش مطمئنی برای پیشگیری از کلاهبرداری از طریق ربانهای رسیدساز جعلی باشد.
یادآور میشود، عموم مردم میتوانند در صورت مواجهه با موارد مشکوک، موضوع را از طریق مرکز فوریتهای سایبری پلیس فتا به شماره ۰۹۶۳۸۰ یا نشانی اینترنتی به نشانی cyberpolice.ir بخش گزارشات مردمی با کارشناسان در میان بگذارند.
انتهای پیام