به گزارش ایکنا، در حالی که مسئولان مرتبط با موضوع حج و زیارت در حال تدارک از سرگیری اعزام زائران ایرانی به عمره مفرده هستند و نشستهای متعددی بین مسئولان سازمان حج و زیارت با مسئولان وزارت حج عربستان، مسئولان بانک مرکزی، وزارت ارشاد، شورای عالی حج و ... برگزار میشود، مسئله و سؤال اصلی که دارندگان فیشهای عمره مفرده دارند این است که هزینه اعزام آنها به عمره مفرده چه قدر خواهد شد.
این سؤال از نگرانی دارندگان فیش عمره نشئت گرفته است، چراکه آخرین دورهای که زائران ایرانی به عمره مفرده اعزام شدند حدود 9 سال پیش بود و با توجه به افزایش قابل توجه قیمت ارز و متعاقب آن قیمت سایر ملزومات اعزام به عمره، پیشبینیهای کلی نشان دهنده افزایش قیمت قابل توجه هزینه عمره است.
در تعیین قیمت عمره مفرده چند عامل تأثیر دارد. مسئله اول هزینه بلیط هواپیما است که طی سالهای اخیر افزایش زیادی داشته است. شنیدهها حاکی است قیمتی حدود 15 تا 18 میلیون برای بلیت هواپیمای عمرهگزاران پیشنهاد شده است. در کنار این هزینه زائران باید هزینه 10 روز اقامت در هتلهای دو شهر مکه و مدینه را پرداختند کنند.
هزینه غذای زائران نیز با توجه به اینکه غذای زائران در آشپرخانههای ایرانی در عربستان پخته میشود نیز به این هزینهها اضافه میشود. در کنار این هزینهها، هزینه حمل و نقل بین شهری از مدینه به مکه (با توقف در مسجد شجره و محرم شدن زائران و سپس حرکت به سمت شهر مکه)، هزینه تردد بین شهری در مدینه منوره برای انجام زیارت دوره که شامل حضور در مسجد قبا، مسجد ذوقبلتین، مزار حضرت حمزه سید الشهدا (ع)، شهدای احد در منطقه کوه احد و اماکن تاریخی و مذهبی دیگر است، همچنین زیارت دوره در شهر مکه که شامل حضور در قبرستان ابوطالب(محل دفن حضرت ابوطالب و حضرت خدیجه و سایر شهدای صدر اسلام)، غار ثور (جبل الثور)،سرزمین عرفات، مشعر و منی(جبل الرحمه)، مسجد خیف (مزدلفه) و غار حرا(جبل النور) است را نیز باید به هزینههای عمره اضافه کرد.
هزینه بیمه و سایر خدماتی که زائران دریافت میکنند از جمله خدمات درمانی، برنامههای فرهنگی و ... نیز وجود دارد که به طور کلی همه این هزینهها نیز نسبت به سالهای گذشته افزایش داشته است.
در کنار همه این عوامل، دولت عربستان سیاستگذاریهای جدیدی در حوزه سفر عمره داشته و با مطرح کردن سیاست گردشگری زیارت، کیفیت و کمیت خدمات ارائه شده به زائران عمره و متعاقب آن هزینه دریافتی در قبال هر زائر را افزایش داده است بر همین اساس میتوان انتظار افزایش قابل توجه هزینه عمره مفرده را داشت.
هزینه حج تمتع سال جاری ۱۰۹ تا ۱۳۹ میلیون تومان شد. البته مدت زمان حضور زائران حج تمتع در عربستان حدود 30 روز است ولی زائران عمره 10 روز در عربستان خواهند بود. با در نظر گرفتن همین مسئله میتوان پیشبینی کرد که هزینه عمره مفرده زائران ایرانی در سال جاری حداقل در حدود 40 تا 45 میلیون خواهد بود؛ هزینهای که به نظر میرسد بیش از انتظار ودیعهگزاران عمره مفرده است که سالهاست منتظر تشرف به سرزمین وحی هستند.
زهرا ایرجی
انتهای پیام