کد خبر: 4183655
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۴
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری گیلان:

مرمت بقعه متبرکه سرتربت املش آغاز شد

مرمت بقعه متبرکه سرتربت املش آغاز شد ولی جهانی از مرمت بقعه تاریخی و زیارتی سرتربت شهرستان املش خبر داد و گفت: مرمت بقعه متبرکه سرتربت شهرستان املش با مبلغ بیش از ۹۲ میلیون تومان اعتبار، توسط خیرین با نظارت اداره‌کل میراث‌فرهنگی آغاز شده و در حال انجام است.

بقعه سرتربت املش

ولی جهانی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان در گفت‌وگو با ایکنا، از مرمت  بقعه متبرکه سرتربت شهرستان املش خبر داد و اظهار کرد: سرتربت یکی از بناهای ارزشمند تاریخی و زیارتی متعلق به دوره تیموری یعنی دوره‌ای همزمان با حکومت سادات آل کیا در گیلان، در شهرستان املش است که مدفن دو تن از سادات کیایی بوده و قدمت آن به قبل از صفویه و سال ۸۸۳ هجری قمری برمی‌گردد.

وی با بیان اینکه این بقعه در دوم بهمن‌ماه سال 1382 به شماره ۱۰۷۲۴ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، افزود: مرمت بقعه متبرکه سرتربت شهرستان املش با مبلغ بیش از ۹۲ میلیون تومان اعتبار، توسط خیرین با نظارت اداره‌کل میراث‌فرهنگی آغاز شده و در حال انجام است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان گفت: مرمت این بقعه تاریخی شامل آسیب‌شناسی، پاکسازی، مرمت، بندکشی، دفع و هدایت آب‌های سطحی، استحکام بخشی پی است که زیر نظر کارشناسان اداره‌کل میراث فرهنگی استان در حال انجام است.

وی ادامه داد: سادات کیایی که با 20 واسطه با امام سجاد(ع) نسبت دارند و از نوادگان امام چهارم(ع) هستند از سال 763 هجری تا سال 1000 هجری در 12 منطقه از شرق گیلان حکمرانی داشتند و 14 نفر از این خانواده به‌عنوان روحانی علوی به سلطنت رسیدند.

جهانی تصریح کرد: مرکز حکومت سادات کیایی در لاهیجان بوده و دارای قصر ییلاقی برای خویش در روستای شهرسمام واقع در منطقه ییلاقی بخش رانکوه از شهرستان املش بودند که اکنون سرتربت در نزدیکی و مقابل آن قرار دارد. بقعه متبرکه سرتربت 555 سال قبل توسط سلطان سید میرزاعلی کیا روی قبر پدرش سلطان سیدمحمدکیا فرزند سیدناصر کیای حسینی که در 17 آبان سال 883 هجری فوت کرد، بنا شده و فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: 29 سال بعد از فوت سید محمدکیا، پسرش سید میرزاعلی پس از اینکه به شهادت رسید و 17 ماه دفن در مسجد رانکوه، پیکرش به بقعه سرتربت انتقال داده و زیر پای قبر پدرش به خاک سپرده شد و پیکر حسنی همسر سلطان سیدمحمدکیا و دخترش پری سلطان نیز در بالای سر وی دفن شد. بر اساس تحقیق و بررسی انجام شده، دو قبر فاقد سنگ قبر واقع در زیر پای سیدمیرزا علی کیا مدفن سیداحمدخان اول و سیدعلی کیا یازدهمین سلطان کیایی است.

آغاز مرمت بقعه متبرکه سرتربت املش

آغاز مرمت بقعه متبرکه سرتربت املش

 

انتهای پیام
captcha