به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری دهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت، امروز شنبه، چهارم آذرماه در پژوهشکده زخم و ترمیم بافت جهاددانشگاهی برگزار شد.
مسعود حبیبی، رئیس دهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت در این نشست بیان کرد: زخمهای مزمن و حاد از مهمترین مسائل جهان است به طوری که 8 دهم جمعیت جهان دچار این عارضه میشوند و علت آن بیماریهای مزمن به ویژه بیماریهای غیر واگیر مانند دیابت، بیماریهای عروقی، کمتحرکی، سوختگیها، تصادفات، سرطانها و... میتواند باشد.
وی ادامه داد: اهمیت زخمهای مزمن و حاد به گونهای است که مرگ و میر آن طی پنج سال، دو برابر سرطان پستان، سرطان پروستات و لنفاوی بوده است. این موضوع نشان میدهد که این بیماری بار اقتصادی زیادی برای جامعه به همراه دارد. یکی از مهمترین علتهای این بیماری دیابت است.
حبیبی با بیان اینکه آمار دقیقی از تعداد بیماران دیابتی در کشور وجود ندارد اظهار کرد: طبق آمار رسمیای که وزارت بهداشت اعلام کرده است اکنون تعداد هفت میلیون نفر دیابتی در کشور و ۱۲ میلیون نفر پریدیابتیک وجود دارند. 15 درصد از افرادی که دچار دیابت هستند دچار زخمهای پای دیابتی میشوند. این ارقام نشان دهنده اهمیت پرداختن به این موضوع را آشکار میکند. طبق پیشبینیها انسانهای دیابتی در سال ۲۰۴۰ پرجمعیتترین کشور جهان خواهند بود.
حبیبی اضافه کرد: تمام تلاش ما در کنگره این است که در خصوص این بیماری نشر دانش کنیم و به تبادل نظر بپردازیم و دستاوردهای علمی را به اشتراک گذاریم تا پزشکان و محققان در درمان این بیماری بهره ببرند و فرصتی باشد برای اینکه محققان نسبت به آخرین دستاوردهای علمی آشنا شوند و فرصتی برای همکاری بین بخشی و بین دانشگاهی در کشور فراهم شود تا بتوان برای شناخت راههای درمان بهتر این بیماری تمرکز کنیم.
وی با بیان اینکه امسال در کنگره ظرفیت دیگری ایجاد شده است که در 9 دوره قبل وجود نداشت، افزود: دومین ایده بازار سلامت همزمان با این کنگره برگزار خواهد شد که فرصت ارزشمندی برای گروههای استارتاپی و دانشبنیان خواهد بود. بیش از صد ایده در این ایده بازار ارائه شده است که این ظرفیتی است تا بتوانیم به گروههایی که در این زمینه فعالیت میکنند، کمک و ایدههای برتر را معرفی کنیم. امیدوارم که کنگره دهم فرصتی برای ارتقای علم در حوزه درمان زخم و ترمیم بافت باشد.
پروین منصوری، دبیر علمی بخش علوم بالینی دهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت در این نشست بیان کرد: ۱۵ پنل طی سه روز در این برنامه علمی اجرا شود و 75 سخنران داخلی و بینالمللی از کشورهای کانادا، آمریکا، مالزی، اسکاتلند، عراق حضور مییابند و آخرین اطلاعات در رابطه با زخم و ترمیم بافت را به اطلاع حضار خواهند رساند.
وی «زخم و جهان، راهکارها برای بازگشت به سلامتی» را شعار دهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت اعلام کرد و ادامه داد: تخمین زده شده که در سال 2040 پرجمعیتترین کشور دنیا، کشور دیابتیها خواهد بود. ما تأکید ویژه داریم تا هر سال در کنگره در رابطه با تازهها و یافتههای جدید درمان زخم پای دیابتی پنلی داشته باشیم. همچنین مراقبتهای پرستاری زخم پای دیابتی در پنل دیگری ارائه خواهد شد.
منصوری در رابطه با عناوین دیگر پنلهای دهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت گفت: سلامت روان در ترمیم زخم، تکنولوژیهای نوین در ترمیم زخم، نانو تکنولوژی، درمانهای سلولی و محصولات سلولی، نقش نور و ترمیم بافت، داروهای گیاهی و فارماسوتیکال، کنترل و درمان زخمهای حاد سوختگی و تصادفات، مهندسی بافت، توانبخشی یا بازسازی در ترمیم زخم، چگونگی کنترل و درمان سرطانهای متعدد پوستی از عناوین پنلهای این دوره از کنگره است. محققان دانشآموزی در حوزه زخم از مدرسه فرزانگان اسفراین در دهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت حضور خواهند یافت و تجربیات خود را در این زمینه ارائه خواهند کرد.
منصور جمالی زواره، دبیر علمی دهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت در این نشست بیان کرد: برخی از افراد طی سالهای اولیه برگزاری این کنگره به حالت اعتراضی میگفتند که این چه کنگرهای است و چه معنایی دارد؟ اما خوشبختانه به جایی رسیدهایم که اهمیت برگزاری این کنگره مشخص شده و افزایش تعداد مقالات ارسالی و گرایش گروههای پزشکی نشان دهنده اهمیت این موضوع است.
وی افزود: در ۹ دوره پیشین در رابطه با زخمهای نادیدنی صحبت کردم و امسال قرار است که در رابطه با اینکه چه کار کنیم تا زخم ایجاد نشود صحبت کنم، زیرا کارهایی انجام میشود که بیدلیل زخم در بدن ایجاد میکند و در تلاشیم تا راهکارهای عدم ایجاد زخم را ارائه دهیم. اثر زخم به خصوص زخمهای دیابتی چون طولانی مدت بوده و همراه مریض است علاوه بر مشکلات درمانی و هزینهای، بار روانی زیادی هم ایجاد میکند و علاوه بر فرد همه اطرافیان را نگران میکند.
جمالی زواره اظهار کرد: امسال ۲۲۴ مقاله به دست ما رسیده است که ۲۱ مقاله برای سخنرانی و ۱۱۱ مقاله برای پوستر پذیرفته شده است. همچنین از کشورهای پاکستان و عراق هم در این دوره شرکت کردهاند.
سید مهدی طبایی، دبیر دهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت در این نشست بیان کرد: زخمهای دیابتی با آگاهیبخشی، آموزش و تغییر سبک زندگی قابلیت پیشگیری دارد. همه زخمها معطوف به زخمهای مزمن نیست و آمار زیادی از زخمهای حاد را داریم و در این کنگره به هر دو حوزه پرداخته خواهد شد.
وی ادامه داد: طبق مطالعات و پیمایش پنج ساله مشخص شده شتاب شیوع زخمهای مزمن و صعبالعلاج در دنیا رو به افزایش است. پیشبینی میشد که در سال ۲۰۲۰ نیم میلیون نفر دچار زخم دیابتی باشند اما این آمار در 2021 هم از پیشبینیهای 9 ساله قبل بیشتر شد. طبق آخرین آمارها بیش از ۵۴۰ میلیون فرد دیابتی در جهان وجود دارد.
طبایی افزود: زخمهای دیابتی عود میکنند و بیماران بسیاری داریم که تحت درمان و مراقبت قرار میگیرند و زخمهای آنها بهبود پیدا میکند اما متأسفانه مجدداً دچار این عارضه میشوند. طبق آمارهای منتشر شده بین ۳ تا ۵ سال ۶۵ درصد بیماران دیابتی دچار عود زخم میشوند؛ بنابراین باید به این موضوع بیشتر بپردازیم.
وی در رابطه با جلوگیری از ایجاد زخم شرح داد: باید تا جایی که ممکن است از آسیب رسیدن به پوست پرهیز کرد، داشتن فعالیت بدنی مناسب برای هر فرد، مراقبتهای پوستی، رژیم مناسب غذایی، کاهش وزن و تناسب اندام، مراقبت از سلامت و انجام پایشهای عمومی برای شناخت بیماریهای نهفته، رعایت بهداشت و مراقبت از پوست، ترک سیگار، دخانیات و الکل از موارد مؤثر در جلوگیری از ایجاد زخم هستند. امسال خوشبختانه با حمایت و همکاری وزارت بهداشت امتیازاتی برای متخصصین شرکت کننده در این کنگره در نظر گرفته شده است. دهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت ۸ تا ۱۰ آذر در تالار ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار خواهد شد.
محسن فاتح، دبیر اجرایی دهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت در این نشست بیان کرد: بیش از یک پنجم از جمعیت کشور در معرض دیابت یا مبتلا به دیابت هستند و برای پیشگیری از بیماری و حداقل رساندن بار بیماری نیاز به اطلاعرسانی و آموزش همگانی داریم. مجموعه پژوهشکده زخم و ترمیم بافت یارا در راستای این هدف فعالیتهایی را در زمینه اصلاح شیوه زندگی افراد شروع کرده است اما طبیعتاً توسعه آن نیازمند استفاده از ظرفیتهای رسانهای است.
وی افزود: 30 شرکت فعال در حوزه داروسازی، تولید محصولات مراقبت از زخم و شرکتهای دانشبنیان امسال در این کنگره حضور خواهند داشت. سال گذشته بیش از هزار نفر در نهمین دوره این کنگره شرکت کرده بودند که پیشبینی میشود امسال شاهد استقبال بیشتری باشیم. نشانی سایت کنگره WTRC.IR است که علاقهمندان برای حضور میتوانند از این طریق ثبتنام خود را انجام دهند.
علیرضا عمومی، دبیر دومین رویداد ایده بازار سلامت در این نشست بیان کرد: هدف ما از برگزاری این رویداد در کنار دهمین کنگره بینالمللی زخم و ترمیم بافت تبدیل فناوری به نوآوری است و تلاش میکنیم تا گروهها، دانشجویان، فارغالتحصیلان و فعالان حوزه کسبوکار در حوزه سلامت را شناسایی کنیم تا ایدههای خود را در زمینه تولید محصول و ارائه خدمت بیان کنند و سهم کوچکی در تبدیل ایده به محصول و بازار داشته باشیم. کارگاههای آموزشی نیز برگزار میشود تا به استارتاپها آموزش داده شود که گونه محصولات خود را به سرمایهگذار معرفی کنند و برای محصول و ایده خود طرحهای توجیهی و کسبوکار طراحی کنند.
عمومی افزود: در دومین رویداد ایده بازار سلامت بیش از صد ایده را پذیرش کردیم که طی امروز و فردا مرحله پیشرویداد برگزار میشود و طبق شاخصها پس از بررسی این ایدهها وارد مرحله رویداد خواهند شد تا گروهها ایدههای خود را برای داوران بیان کنند و نتایج در آخرین روز اعلام خواهد شد. 10 ایده برتر انتخاب شده در این رویداد حمایت مادی و معنوی خواهند شد و به سه ایده برتر، جوایز اهدا میشود.
انتهای پیام