به گزارش ایکنا به نقل از تی ار تی عربی، تاشکند، پایتخت ازبکستان، دیروز شنبه، 4 آذر میزبان نشست علمای اسلامی اتحادیه کشورهای ترکزبان بود.
علی ارباش، رئیس سازمان دیانت ترکیه نیز به نمایندگی از ترکیه در این نشست حضور داشت. وی در این نشست از پیشینه حضور علمای مشهور جهان اسلام در منطقه ماوراءالنهر یاد و تأکید کرد: تمدن اسلامی تمدن دانش، علم و حکمت است و در دورههایی که مسلمانان زندگی و جامعه را بر اساس قرآن و سنت ساختند، جهان از نظر صلح و امنیت برای همه مردم وضعیت بهتری داشت.
به گفته ارباش فاصله گرفتن مسلمانان از پیامها و اصولی که اسلام در چند قرن گذشته به ارمغان آورده است، یکی از دلایل اصلی وضعیت بدی است که مسلمانان در این دوران تجربه میکنند.
به گفته رئیس سازمان دیانت ترکیه، بالا گرفتن اختلافات مذهبی، فرهنگی و منطقهای سالها است که کشورهای اسلامی را به جنگها و اختلافات پوچ علیه همدیگر سوق داد.
علی ارباش در ادامه افزود: این وضعیت جهان اسلام را در معرض سیاستهای استعمار و امپریالیسم جهانی قرار داد و جهان اسلام در دوران جنگ و اشغال دوران سخت و پرتلاطمی را پشت سر گذاشت.
وی همچنین تأکید کرد که مسلمانان بیگانه از ریشه و ارزشهای تمدنی خود در طول قرنها ضعیف شده و هدف حملات وحشیانه و کشتارهای هولناک قرار گرفتهاند.
در این زمینه، رئیس امور دینی ترکیه از مسلمانان خواست تا از خود انتقاد و وضعیت کنونی خود را با دقت تحلیل کنند.
وی با بیان اینکه نباید تسلیم ناامیدی و بدبینی شویم، گفت: الحمدالله امروز دارای عزم، ایمان و تمدن هستیم که همه مشکلات خود را حل کنیم.
رئیس سازمان دیانت ترکیه تأکید کرد: نور قرآن و سنت نبوی برای حل مشکلات بزرگ پیش روی بشریت و بهویژه جهان اسلام کافی است.
وی ادامه داد: وظیفه علما، فرهیختگان و نهادهای دینی این است که با توجه به قرآن، سنت و دستاوردهای تمدنی، دانشی را ایجاد کنند که مشکلات جهان را حل کرده و به سود انسانیت باشد.
مفتی اعظم ازبکستان، رئیس اداره مسلمانان آذربایجان ـ قفقاز، رئیس اداره مسلمانان قزاقستان، رئیس اداره شورای علمای مسلمان قرقیزستان و مفتی اعظم ترکمنستان از دیگر علمای دینی حاضر در این نشست بودند.
انتهای پیام