به گزارش ایکنا به نقل از پایگاه تخصصی تحلیلی جامعه و فرهنگ ملل، در سال ۲۰۱۶ در گوشهای از شهر کراچی حجتالاسلام سیدنسیم حیدر زیدی با همکاری آکادمی انوارالقرآن کتابخانهای را با عنوان جعفر طیار راهاندازی کرده است. شروع به کار این کتابخانه فقط با یک اتاق ساده و کوچک آغاز شد ولی در طول هفت سال به خاطر استقبال مراجعان و کمبود فضای مطالعه، سه مرتبه ساخت و ساز در کتابخانه صورت گرفت و در نهایت تبدیل به یک کتابخانه وسیع سه طبقهای شد.
امروزه کتابخانههای بزرگ شهر کراچی خالی از مراجعه کننده هستند و خیلی از کتابخانهها تعطیل و بسته شدهاند و اندک کتابخانههایی که هنوز موجود هستند هم با تعداد خیلی کمی از مراجعین مواجهاند و خصوصاً جوانها در کتابخانه دیده نمیشوند و فقط گاهی به خاطر امتحانات درسی مراجعه میکنند. به طور تقریبی میتوان گفت که ۷۰ درصد دانشآموزان در پاکستان فقط در مدرسهها کتابهای درسی را میخوانند و غیر از آن علاقهای به کتابخانه ندارند.
اما در گوشهای از شهر کراچی اتفاق دیگری به دست یکی از فارغالتحصیلان دانشگاه المصطفی رقم زده شده است. در سال ۲۰۱۶ حجتالاسلام سیدنسیم حیدر زیدی با همکاری آکادمی انوارالقرآن کتابخانهای را با عنوان جعفر طیار راهاندازی کرده است. شروع به کار این کتابخانه فقط با یک اتاق ساده و کوچک آغاز شد ولی در طول هفت سال به خاطر استقبال مراجعان و کمبود فضای مطالعه، سه مرتبه ساخت و ساز در کتابخانه صورت گرفت و در نهایت تبدیل به یک کتابخانه وسیع سه طبقهای شد و این در حالی است که موقع امتحانات، این سه طبقه هم پر از مراجعه کننده میشود.
در این عمارت زیبا و بزرگ افراد زیادی از غرب و شرق منطقه ملیر شهر کراچی حضور پیدا کرده و نوجوانان زیادی در آن ثبت نام کردهاند، تعداد آقایانی که در کتابخانه ثبت نام کردهاند بیش از ۲۰۰۰ نفر و تعداد ثبت نام کنندگان خانم بیش از ۱۴۰۰ نفر است. البته محل مطالعه خانمها یک ساختمان مجزاست.
یکی از اقدامات مسئولان کتابخانه، فراهم کردن ابزار ثبت نامهای آنلاین برای موضوعات مختلف است تا جوانان تحصیلکرده شیعه منطقه ملیر که معمولاً از وضعیت مالی خوبی برخوردار نیستند بتوانند بدون پرداخت هزینه برای شغلهای مناسب دولتی فرم استخدام پر کنند.
بعنوان مثال در یک مورد که مربوط به استخدام معلم برای مدارس دولتی بود، با ابتکار این مرکز بیش از دویست جوان شیعه برای معلمی در مدارس استخدام رسمی دولت شدند و تعداد دیگری هم در انتظار اعلام نتایج از سوی دولت ایالتی هستند. مسئولان کتابخانه برای آمادگی جوانان همایشی را تشکیل دادند و درباره آمادگی امتحانات استخدامی توضیحات مفصلی به مراجعین آموختند. در این برنامه تقریباً ۱۷۰ نفر از دانشآموزان منطقه ملیر شرکت کردند.
مسئولان کتابخانه جعفر طیار اقدامات متنوعی برای مخاطبان چند هزار نفری خود انجام میدهند که نمونههایی از آن در زیر آمده است:
برگزاری کنفرانس پیام نهج البلاغه
برگزاری همایش ذهن و هوش مصنوعی
برگزاری کارگاه سطح پیشرفته مایکرو سافت با حضور یکی از کارشناسان خبره این شرکت
برگزاری مراسمات رونمایی از کتابهای سودمند
برگزاری همایش مالیات اسلام و قوانین بانکی
برگزاری همایش دویست نفره دانشآموزی برای آمادگی امتحانات
فروش ارزان قیمت کتاب برگزیده در ماه مبارک رمضان با هفتاد درصد تخفیف
باز گذاشتن شبانه کتابخانه تا سحر در ماه مبارک رمضان برای مراجعین
ارائه نمونه سؤالات امتحانی معروفترین دانشکدهها و آموزشگاههای کراچی در سایت کتابخانه
آموزش کامپیوتر و زبان انگلیسی
برگزاری کارگاههای آموزشی برای خانوادهها
اهدای رایگان کتاب در موکب 10 روزه در ماه محرم
برگزاری نمایشگاه سالانه کتاب با ۲۰ تا۷۰ درصد تخفیف ویژه در دهه اول محرم
معرفی کتابهای داستانی در صفحه فیسبوک بصورت کلیپهای کوتاه ویدئویی برای مخاطبان
اقدام به جمعآوری و حفظ کتابهای مهم شاعران و نسخ خطی
برگزاری همایش کتابشناسی
برگزاری مسابقات عکاسی با موضوع غزه و فلسطین
ارائه فایل پی دی اف 3000 عنوان کتاب در گروه مجازی کتابخانه برای اعضاء
و اقدامات متنوع آموزشی، تربیتی، علمی و پژوهشی دیگر در راستای تقویت و ارتقاء جایگاه اجتماعی شیعیان.
کتابخانه جعفر طیار در یکی از جشنوارههای آرتس کونسل(شورای هنر پاکستان) جایزه یکی از فعالترین کتابخانههای شهر کراچی را نیز دریافت کرده است.
وبسایت کتابخانه به آدرس jtlibrary.org در اختیار علاقهمندان است.