به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری جایزه قلم مقدس با حضور علیاکبر اشعری، دبیر دومین دوره جایزه قلم مقدس در معاونت امور رسانهای و تبلیغات برگزار شد.
اشعری در این نشست گفت: انتظار از معاونت امور رسانهای این بود که طی این سالها، شاخصهای تراز انقلاب اسلامی را معرفی کند، از این رو برای احصای این شاخصها و معرفی افرادی که همتراز با این شاخصها هستند، اقدام کرد تا افراد فعال در حوزه رسانه بتوانند کار خود را به لحاظ حرفهای و علمی به خوبی انجام دهند. البته افرادی هم که معرفی میشوند، به معنای قله در این عرصه نیستند، اما میتوانند الگو باشند.
وی به انتخاب شاخصها در این زمینه اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه اقدامات در این زمینه با تأخیر همراه بود، از این رو در مرحله نخست، سعی کردیم به یک متن ابتدایی برسیم تا جشنواره را برگزار کنیم و سال آینده کار عالمانه و دقیقتری انجام دهیم.
اشعری ادامه داد: در این راستا هیئتی تشکیل شد تا با نظر این هیئت به چهارچوبی برای انتخاب افراد برسیم و از صاحبنظران خواستیم افرادی را با شاخصهای برحسته و تراز معرفی کنند که از میان 40 نفر ۵ نفر انتخاب و معرفی میشوند. همچنین از خبرنگار غزه و خبرنگار شهید کرمان تجلیل خواهد شد.
وی تصریح کرد: برای اینکه هر فعالیتی اعم از جشنواره، جایزه و ... به بلوغ برسد، باید با مشارکت همه گروهها و فعالان آن عرصه انجام شود؛ از این رو معتقدم شاخصهایی که تعیین شده است، کامل نیست و باید تکمیلتر شود.
دبیر این دوره از جایزه قلم مقدس با اشاره به معیارهای اصلی انتخاب روزنامهنگار تراز انقلاب اسلامی گفت: خوشنامی در جامعه رسانه کشور، تلاش در راستای وحدت ملی حول محور ولایت فقیه، ترویج و تعمیق ارزشهای اسلام و انقلاب اسلامی، مقابله با انحصار رسانهای و جنگ نرم دشمنان با افزایش سواد رسانهای مخاطب، تشخیص اولویتها در اطلاع رسانی و ارائه اطلاعات صحیح و تحلیل مطابق با واقع در مورد حوادث و اتفاقات روز، ایجاد و تقویت روحیه خودباوری و امید و تلاش در جهت تحقق اهداف و آرمانهای انقلاب اسلامی، افشا و روشنگری منصفانه پلشتیها و جریانات رودرروی انقلاب اسلامی و در نهایت انعکاس مشکلات واقعی مردم در کنار ارائه راه حل از جمله این معیارهاست.
وی در ادامه درباره تأثیر حضور خبرنگاران دانشآموز و جوان در عرصههای خبری و چگونگی دستیابی به تراز انقلاب اسلامی بیان کرد: همه امیدها به گروههای جوان و دانشآموزی است و باید تلاش کنند با رمز و رازهای خبرنگاری، دانش علمی و مهارتهای حرفهای خود را ارتقا دهند و ما اکنون به کانون یا مرکزی مانند کانون روزنامهنگاران جوان نیاز داریم و کاش این کانون احیا میشد.
اشعری تصریح کرد: گاهی مشکل خودسانسوری داریم که یک بیماری در جامعه رسانهای است و شاید بتوان گفت، بیش از ۶۰ درصد از پروندههای فعالان عرصه رسانه، در هیئت منصفه رأی به برائت داده میشود، چون کار خبری دارای ظرافتهای زیادی است و هر روزنامهنگار و خبرنگار باید نسبت به چگونگی اطلاعرسانی و انعکاس خبر آگاه باشند، یعنی نه دچار خودسانسوری شوند و نه باعث خدشهدار شدن امنیت ملی کشورمان شوند.
وی درباره اتفاق ویژه در این جایزه گفت: هر سال قرار است اگر حادثه ویژهای رخ داد و یا خبرنگاری کار ویژهای انجام داد و یا خطراتی را در یک حادثه به جان خرید، از میان آنها معرفی شوند که امسال خبرنگار اعزامی به غزه و خبرنگار شهید حادثه تروریستی کرمان تجلیل میشود.
دبیر دومین دوره جایزه قلم مقدس در پایان به داوران این جایزه اشاره کرد و گفت: اکبر نصرالهی، حسن بشیر، محمدحسن زورق، ایرج سبقتی، علیرضا ملکیان و محمدمهدی محققی از داوران این جایزه بودند. اختتامیه نیز شنبه 14 بهمن در تالار رودکی برگزار خواهد شد.
انتهای پیام