مهدی جعفری جوزانی، مسئول بخش نوجوان سیویکمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در گفتوگو با ایکنا درباره غرفه بخش نوجوان بیان کرد: بخش نوجوان با توجه به رویکرد جدید معاونت قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از بیستونهمین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم آغاز شد و امسال سومین دوره حضور این غرفه در نمایشگاه است. این غرفه با نگاه متفاوتی نسبت به مسئله نوجوان در رده سنی دهه هشتادیها و دهه نودیها راهاندازی شد.
وی ادامه داد: مبنای این مجموعه براساس آیه چهارم سوره ابراهیم(ع) است که میفرماید «ما هیچ پیامبری را مبعوث نکردیم مگر اینکه به زبان آن قوم مسلط باشد و بتواند با آنها صحبت کند»؛ زبان دهه هشتادیها و نودیها صنایع سرگرمی دیجیتال است. اگر میخواهیم با این نسل ارتباط برقرار کنیم لازم است که با ابزار دیجیتال به آنها صحبت کنیم و ابزار دیگری طبیعتاً مورد پذیرش آنها نخواهد بود. براساس آیه چهارم سوره مبارکه ابراهیم(ع) و نگاه امامین انقلاب به حوزه ارتباط با هر نسل با زبان خود، بخش نوجوان طراحی شد.
بخشهای مختلف بخش نوجوان سیویکمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم
وی درباره بخش نوجوان نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم بیان کرد: این غرفه بخشهای مختلفی دارد که میتوان به بخش «متاهیئت» اشاره کرد که ترکیبی از متاورس و هیئت است؛ مخاطبان در این بخش با استفاده از عینک واقعیت مجازی با انیمیشنهای واقعه عاشورا آشنا میشوند.
جعفری جوزانی ادامه داد: بخش فروشگاهی بخش دیگر است که در آن بازیهای برگزیده سال جشنواره فجر که موضوع آن تاریخ اسلام و مقاومت است با تخفیف در اختیار مردم قرار میگیرد؛ همچنین کتبی که مخاطب آن نوجوانان با محوریت زندگی شهدای مدافعان حرم است، بهعلاوه بازیهای بردگیم و فضاهایی که نوجوانان علاقهمند هستند، عرضه میشود.
وی افزود: بازیسرا بخش دیگر غرفه نوجوان است که همان «جام رمضان» است که در دهههای پیش برگزار میشد و به زبان امروز با استفاده از کنسولهای دوباره احیا شده است که بیشاز دو هزار نفر در بخش «جام رمضان» شرکت کردهاند. این برنامه سال گذشته بهصورت ملی برگزار شد و این دوره بهصورت بینالمللی برگزار میشود که از ۱۷ کشور مسلمان، دو نماینده از هر کشور در این جام حضور دارند و رقابت میکنند. بخش دیگر باشگاه قرآنی است که هر شب یک گروه سرود از گروههای سرود برتر کشور حضور پیدا کرده و اجرا میکنند.
جعفری جوزانی اظهار کرد: خیمهگاه حضرت قاسم ابن الحسن(ع) بخش دیگر غرفه نوجوان است که با استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی طراحیشده تا بتواند دستههای ۵۰ تا ۶۰ نفره را در خود جا دهد و مردم با استفاده از تکنولوژیهای روز، انیمیشنیهایی را مشاهده کنند که در این بخش نیز به موضوعات قرآنی و کربلا میپردازیم. بخش دیگر، اتاق فرار است که با توجه به موضوعات قرآنی طراحی شده است و موکبی با نام قاسم ابن الحسن(ع) نیز وجود دارد که توسط نوجوانان اداره میشود و از مردم در زمان افطار و بعد از افطار پذیرایی میکند.
وی با بیان اینکه استقبال نوجوانان از این بخش بسیار خوب بوده است، گفت: در سال اول که این غرفه اجرا شد متراژ غرفه یکسوم غرفه کنونی بود که در سال بعد دوبرابر و امسال نیز متراژ غرفه سه برابر شده است؛ واضح است که استقبال خوبی از بخش نوجوان شده و فضایی طراحی شده تا خانوادهها نیز بتوانند استراحت کنند تا نوجوانان به تفریحات و سرگرمی بپردازند.
تشکیل باشگاه نسل آرمانی
جعفری جوزانی در رابطه با هدف اصلی بخش نوجوان سیویکمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم گفت: اصل هدف این است که باشگاه نسل آرمانی تشکیل شود و نوجوانان قرآنی و اهلبیتی را دور هم جمع کنیم و انجمنی شکل دهیم؛ این اتفاق محقق نمیشود مگر اینکه به بهانه این موضوعات دور هم جمع شوند و اطلاعات آنها دریافت و شناسایی شود تا انشاءالله در سال چهارم نمایشگاه اعلام رسمی موجودیت انجمن نوجوانان قرآنی را تحت پرچم معاونت قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کنیم و فعالیتهای این انجمن بهصورت رسمیتر پیگیری شود تا بتوانیم نوجوانان قرآنی را سازماندهی کنیم و از تمام ظرفیتهای ممکن برای توسعه و ارتقای سطح توانمندیهای این نوجوانان و تعمیق آنها در مسائل قرآنی بهره کافی را ببریم.
وی در رابطه با بستری که نوجوانان دغدغهها و مسائل خود را بیان کنند، بیان کرد: سامانه «نوجوان مدیا» از امسال راهاندازی شد که در فضای مجازی وجود دارد و پل ارتباطی نوجوانان با ما است.
جعفری جوزانی در پایان گفت: از فردای پایان نمایشگاه جلسات اتاق فکر تشکیل خواهد شد تا پس از نقد و بررسی برای دوره بعدی نمایشگاه، طراحیهای جدید انجام شود. سال آینده طراحی کاملاً متفاوتی با سه سال گذشته خواهد داشت.
انتهای پیام