کد خبر: 4215334
تاریخ انتشار : ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۴
حجت‌الاسلام پیروزمند بیان کرد:

حج برائت؛ ظرفیتی برای افشای فضاحت درونی تمدن غرب + صوت

عضو هیئت علمی دانشگاه عالی دفاع ملی با تأکید بر اینکه اعلام برائت در حج به معنای جدی گرفتن صف‌بندی در مقابل جبهه شرک و کفر است، گفت: مصداق برائت در حج امسال به طور مشخص اتفاقات غزه و جنایات رژیم صهیونیستی است که ظرفیتی را برای افشای افتضاح درونی تمدن غرب با حمایت از جنایت رژیم صهیونیستی فراهم کرده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا پیروزمند، عضو هیئت علمى دانشگاه عالی دفاع ملی

حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا پیروزمند، عضو هیئت علمى دانشگاه عالی دفاع ملی و مسئول مرکز تحقیقات فرهنگستان علوم اسلامی قم، در گفت‌وگو با ایکنا، درباره اهمیت مسئله برائت در حج امسال با توجه به تأکید مقام معظم رهبری بر حج امسال به منزله «حج برائت» و نقش برائت در ایجاد صف‌بندی و غیریت‌سازی در ساخت تمدن اسلامی، گفت: طبیعتاً یکی از محورها در ساخت و ایجاد تمدن اسلامی، قدرت است. مهمترین عامل ایجاد قدرت نیز انسجام و پیوند اراده‌ها و نیروی انسانی است که بر محور فرهنگ اسلامی در مسیر تمدن‌سازی اسلامی قرار می‌گیرد. 

وی ادامه داد: بنابراین هر عاملی که انسجام داخلی و هماهنگی اراده‌ها را در جبهه‌ اسلامی به ارمغان آورد و بتواند جبهه رقیب را، که جبهه نفاق، شرک و کفر است، ناامیدتر، متزلزل‌تر و ضعیف‌تر کند، ما را در مسیر تمدن‌سازی اسلامی حرکت می‌دهد. 


بیشتر بخوانید: 


پیروزمند به جایگاه برائت در این معادله‌ اشاره و اضافه کرد: برائت یعنی تبری جستن از دشمنان خدا که به شکل‌های مختلف مقابل کلمه توحید صف‌آرایی کرده‌اند به طوری که مانع جریان ولایت الهی در عالم می‌شوند. برائت یعنی آیه شریفه «أَنَّ اللَّهَ بَرِي‌ءٌ مِنَ الْمُشْرِكِينَ وَ رَسُولُهُ» که خداوند جبهه شرک را در مقابل خود و رسول خود قرار داده است و از جبهه شرک تبری جسته است.

جبهه شرکت یعنی دخیل دانستن غیرخدا در اداره امور خود

وی ادامه داد: جبهه شرک یعنی آن جبهه‌ای که غیر خدا را در اداره امور خود، تأمین سعادت، رفاه و عدالت خود و سایر مؤلفه‌هایی که به عنوان آرمان در زندگی آنها مطرح است و یا واقعیت زندگی آنها را شکل می‌دهد و به آن دلخوش هستند، مؤثر می‌دانند.

عضو هیئت علمى دانشگاه عالی دفاع ملی بیان کرد: نبی مکرم اسلام(ص) و همه انبیاء(ع) برای این مبعوث شدند که به بشر بیاموزند به چه چیزی دل ببندند و از چه چیزی ابراز انزجار کنند اما از آن سو، شیطان و دستگاه‌های ابلیس نیز تلاش‌شان در طول تاریخ این بوده است که بری‌سازی کنند و انسان را دنیا و مظاهر آن دلخوش سازند و انسان را نسبت به تعالیم الهی، آخرت، معنویت، انجام اعمال حرام و دفاع از دین خدا و مجاهدت در راه او فاصله دهند.

برائت به مثابه یک شاقول

وی با تأکید بر اینکه شیطان و دستگاه ابلیس سعی می‌کنند تا تعالیم الهی را به عنوان کار سخت، دشوار و قابل طفره رفتن به تصویر بکشند، ادامه داد: بنابر این در این میان برائت به مثابه یک شاقول عمل می‌کند. شاقول وظیفه‌اش این است که صاف را از ناصاف و صراط مستقیم را از صراط انحرافی مشخص کند. بنابراین هنگامی که برائت را جدی می‌گیریم یعنی صف‌بندی در مقابل جبهه شرک و کفر را جدی می‌گیریم و خط فاصل مشخص خود را با آنان مشخص کرده و بر آن اصرار می‌ورزیم.

مسئول مرکز تحقیقات فرهنگستان علوم اسلامی قم تأکید کرد: به این ترتیب از بروز و ظهور خط نفاق پیشگیری می‌کنیم که می‌تواند با رفت و برگشت بین جبهه توحید و شرک، امر توحید را مشوش کند و  مظاهر شرک را به عنوان مظاهر توحید در دنیا به اهل عالم نشان دهد.

وی با تأکید بر اینکه ما در دنیای امروز با چنین پیچیدگی مواجه شده‌ایم، گفت: تمدن مادی که مظهر جبهه شرک است با اتکای به مظاهر قدرت خود از طریق علم، فناوری، شکل‌دهی به نظام رسانه، هنر و شیوه‌های حکمرانی، خودش را به گونه‌ای عرضه می‌کند که می‌تواند در خدمت بشریت با تمام فرهنگ‌ها، خواسته‌ها و تمایلات باشد. به این ترتیب روزنه نفوذی را برای خود در فرهنگ اسلامی ایجاد می‌کند. 

برائت؛ شناسایی مصادیق امتداد تفکر شرک‌آلود

پیروزمند تصریح کرد: هنگامی که از برائت صحبت می‌کنیم یعنی باید بتوانیم امتداد تفکر شرک‌آلود را در این مصادیق شناسایی کنیم و از مواردی که قابل بهره‌برداری است با هوشمندی و آگاهی استفاده کنیم. همچنین در مواردی که فرهنگ مادی در آنها تجلی کرده است و استفاده از آنها ما را به فرهنگ مادی وابسته می‌کند و رسوخ فرهنگ مادی را در جبهه اسلامی تقویت می‌کند، تبرّی بجوییم. 

وی ادامه داد: بنابراین هنگامی که می‌گوییم برائت، صرفا یک حرف و یا موضع‌گیری سیاسی نیست بلکه برائت، مفهوم وسیع و گسترده‌ای است که باید در عمل به آن ملتزم باشیم و هم شعاع مصادیقی را که اعلام برائت در آنها اتفاق می‌افتد؛ میدان‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و به ویژه فرهنگی، جست‌جو کرده و این برائت را امتداد دهیم.

قیامی که جز با اعلام برائت رخ نمی‌دهد

 عضو هیئت علمى دانشگاه عالی دفاع ملی گفت: اما در این میان با استناد به این آیه شریفه و اینکه خداوند حج را ظرف مهمی برای اعلام برائت و بیت‌الله الحرام و کعبه معلی را مکان مهم برای اعلام برائت قرار داده است، طبیعی است انتظار می‌رود دنیای اسلام این دستور قرآنی را جدی بگیرد و از ظرفیت کعبه که فرموده‌اند «جَعَلَ اللَّهُ الكَعبَةَ البَيتَ الحَرامَ قِيامًا لِلنّاسِ» استفاده کنند. این قیام جز با اعلام برائت رخ نخواهد داد.

وی با تأکید بر اینکه اعلام برائت در جبهه توحید، ایجاد انسجام و در جبهه مقابل، تزلزل ایجاد می‌کند، تصریح کرد: متأسفانه در شرایطی هستیم که حاکمیت عربستان به دلیل وابستگی سیاسی به غرب به ویژه آمریکا، مانع شده است تا از این خاستگاه و ظرفیت قدرت‌سازی که به صورت بی‌بدیل و بی‌نظیری در اختیار دنیای اسلام است و مهد آن کعبه و ایام حج است، استفاده کافی و لازم شود و مسلمانان از این پیام قرآنی «لِيَشْهَدُوا مَنَافِعَ لَهُمْ» بی‌بهره هستند. 

ظرفیتی که در حج بلااستفاده باقی مانده است

پیروزمند با بیان اینکه یکی از منافع دنیای اسلام در سفر حج این است که حجاج با ظرفیت‌های یکدیگر آشنا می‌شوند و می‌توانند در این راستا هم‌افزایی کنند، گفت: حجاج با استفاده از این ظرفیت می‌توانند با دسیسه‌های دستگاه شیطان، در دنیای امروز با محوریت آمریکا آشنا شوند و این موضوعات را با یکدیگر مبادله کنند و طرح‌های روشن و اقدامات هماهنگ و فراگیر چه در لایه‌های نخبگانی و چه در لایه‌های عمومی، ارائه دهند؛ این ظرفیتی است که خداوند متعال در حج قرار داده که متأسفانه بدون استفاده باقی مانده است. 

وی به تحولات اخیر در غزه و اقدامات جنایتکارانه و نسل‌کشی رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: مصداق برائت در حج امسال  به صورت مشخص معطوف به اتفاقات غزه است. این اتفاقات به عنوان نوک پیکان مواجهه تمدن اسلام و غرب اتفاق افتاده که ظرفیت تاریخی را برای دنیای اسلام ایجاد کرده است تا بتواند رقیب تمدنی خود را، که تمدن مادی و غربی است، با سرعت افزون‌تری از صحنه خارج کند و از طریق افشاگری این افتضاح فرهنگی و اجتماعی و سکوت مرگبار دولتمردان غربی را به مثابه ثمره تمدن غرب، به گوش جهانیان برسانند.

خیزش دانشگاهیان اروپا و آمریکا؛ نوید آغاز فصل جدید

مسئول مرکز تحقیقات فرهنگستان علوم اسلامی قم تأکید کرد: این جریان مبدأیی برای خروش نسلی از جوانان در اروپا و آمریکا شده است که خون‌شان به جوش آمده و علیه این جنایات ضد انسانی، حرکتی را آغاز کرده که فراگیر شده است. حداقل حرکت این لایه دانشگاهی و دانشگاهیان اروپا و آمریکا، نوید سرفصل جدیدی را می‌دهد که امیدواریم این ادامه پیدا کند و این آگاهی و هوشیاری افزایش پیدا کند.

پیروزمند تصریح کرد: آنچه در اروپا و آمریکا شاهد هستیم، به میزانی بقا پیدا و با شدت بیشتری استقرار پیدا می‌کند که این صدا باید با طنین چند برابر در دنیای اسلام اتفاق بیفتد و از ظرفیت‌های اقتصادی و رسانه‌ای دنیای اسلام برای شعاع دادن به این جنایات دهشت‌بار رژیم صهیونیستی استفاده شود. اکنون هم هر یک از مسلمانان به صورت خودجوش در اقصی نقاط عالم به مانند یک رسانه عمل کرده‌ و توانسته‌اند از این طریق، محاصره تبلیغاتی و رسانه‌ای صهیونیست‌ها را بشکنند.

ایجاد رعشه در لایه‌های مختلف تمدن غرب با اعلام برائت

وی تأکید کرد: بنابراین به هر میزان که این سفاکی بازتاب داده شود، طبیعی است که انسان‌های آزاده به حرکت می‌افتند و واکنش نشان می‌دهند. پس ما در نقطه عطف تاریخی به سر می‌بریم که با استفاده از ظرفیت شجاعت، استقامت و شهادت‌طلبی مردم فلسطین و البته در ظرف بزرگتر، جبهه مقاومت با محوریت ایران اسلامی، می‌توانیم از این منبع قدرت در دنیای اسلام استفاده کنیم؛ 

کد

پیروزمند در پایان با تأکید بر اینکه اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی و حامیان آنها، منبع اقتدار بیشتر دنیای اسلام شده است، گفت: از طریق اعلام برائت و بیزاری، حتی به صورت زبانی، می‌توان ظرفیت اقتدار‌آفرینی را فعال کرد و بیش از پیش در لایه‌های مختلف تمدن غرب با محوریت اسرائیل و آمریکا رعشه و تزلزل ایجاد کرد.

گفت‌وگو از سمیرا انصاری 

انتهای پیام
captcha