به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی سازمان انتقال خون، بشیر حاجیبیگی، سخنگوی سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه طی دو ماه اول سال 1403 شاخص اهدای خون کشور بیش از 12 درصد رشد داشت و در کل کشور بیش از 435 هزار واحد خون اهدا شد، گفت: طی دو ماه گذشته استان تهران با بیش از 17 درصد بیشترین مشارکت را در تامین خون کشور داشته است و پایتخت نشینان بیش از 74 هزار و 600 واحد خون اهدا کردهاند. پس از آن استان خراسان رضوی و استان فارس با نزدیک به هفت درصد بیشترین سهم را در تامین خون کشور عهده دار شدند.
حاجی بیگی افزود: طی مدت یاد شده استان کهگیلویه و بویراحمد با رشد نزدیک به 52 درصدی بیشترین افزایش را در آمار اهدای خون به خود اختصاص داد و استان سیستان و بلوچستان با بیش از 32 درصد رشد و استان مرکزی با بیش از 28 درصد رشد اهدای خون در رتبه های دوم و سوم ایستادند.
وی افزود: طی دو ماه گذشته شاخص اهدای مستمر در کشور بیش از 55 درصد بود که استان سمنان با بیش از 66 درصد در این شاخص از سایر استانها پیشی گرفت. همچنین استانهای یزد با بیش از 65 درصد و قم با نزدیک به 65 درصد رتبههای بعدی را به دست آوردند.
وی تاکید کرد: در دو ماه اول سال تعداد 19 هزار و 28 واحد خون توسط بانوان کشور به بیماران اهدا شد و این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از 16 درصد افزایش داشته است.
سخنگوی سازمان انتقال خون افزود: میزان اهدای خون بانوان در استان کهگیلویه و بویر احمد طی این مدت نسبت به مدت مشابه سال قبل 127 درصد رشد داشته و آمار اهدای بانوان در این استان از 101 واحد در دو ماهه سال 1402 به 229 واحد در دو ماهه سال جاری رسیده است.
همچنین استان یزد با رشد نزدیک به 97 درصد در این شاخص توانست 431 واحد اهدای خون را به ثبت رساند و پس از آن استان کرمانشاه با بیش از 86 درصد افزایش آمار اهدای خون بانوان طی دو ماه گذشته 740 بانوی اهدا کننده داشت.
حاجیبیگی اظهار کرد: هنوز برای رسیدن به شاخصی که در خور بانوان کشورمان باشد، فاصله زیادی داریم ولی افزایش این شاخص نشان میدهد که تلاشها و فرهنگسازیهایی که انجام شده مسیر را به درستی طی میکند و امیدواریم در آینده نزدیک شاهد نقشآفرینی بیشتر بانوان در عرصه اهدای خون باشیم.
انتهای پیام