به گزارش ایکنا؛ ویژهنامه اینترنتی «روز دعا و نیایش» به مناسبت روز عرفه در فضای مجازی منتشر شد که محتوای پربار و متنوعی را به خود اختصاص داده است.
در مقدمه این ویژهنامه آمده است؛ ساز و کار نیایش، مانند ساز و کارهای تبادل امواج فیزیکی، تحت شرایطی قوت میگیرد. در مساجد، زیارت گاهها و در جهت قبله، میدانهای مغناطیسی مادی و معنوی برای تصعید امواج ذکر و نیایش، مناسبتر است. دعای عرفه امام حسین(ع) یکی از ادعیه عرفانی ناب است که هر فرازی از آن درسی از توحید است. دعا تبلور مددخواهی از سرچشمه فیض و پاسخ به یکی از اساسیترین نیازهای متعالی بشر است و هر انسانی فارغ از کیش و آیینی خاص و به فراخور شخصیت و رویکردهای فکری خود به آن تمسک میجوید.
«فضیلت شب و روز عرفه»، «عرفات، سرزمین شناخت و معرفت»، «اعمال شب و روز عرفه»، «شرح فرازهایی از دعای عرفه امام حسین»، «خداشناسی در دعای عرفه امام حسین(ع)»، «امام حسین(ع) و عرفات از زبان علامه جعفری»، «مجموعه اشعار نیایش با خداوند»، «رابطه انسان و خدا در دعای عرفه امام حسین و امام سجاد»، «دعای عرفه و سبک زندگی اعتقادی»، «نگاهی به مضامین اخلاقی دعای عرفه»، «دعای عرفه منشور جاویدان توحید»، «نگاهی بر سند دعای عرفه»، «آداب دعا و منتخبی از نیایشهای نغز عرفانی» و «آیین بندگی در نظام تربیت ناب حسینی مبتنی بر دعای عرفه» از جمله عناوین خواندنی در این ویژهنامه است.
در «فضیلت شب و روز عرفه» میخوانیم؛ عبادات و دعا رشته اتصال انسان با مبدأ هستی و قدرت لایزال الهی هستند؛ از این رو لذا نمیتوان گفت که دعا و عبادات، ویژه ایام خاص میباشند؛ اما زمانهایی وجود دارد که فرصت ویژهای برای ارتباط با خداوند از طریق دعا و راز و نیاز است؛ چرا که رحمت خاص خداوند در آنها از مبدأ اعلی به سوی بندگان سرازیر میشود و بنده باید تلاش کند خود را در معرض دریافت آن عنایات و رحمتهای ویژه الهی قرار دهد؛ چنانکه پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «اِنَّ لِرَبِّکُمْ فِی اَیّامِ دَهْرِکُمْ نَفَحاتٌ اَلا فَتَعَرَّضُوا لَها؛ به راستی برای پروردگار شما در روزهای روزگارتان عطایا و بخششهایی است، هوشیار باشید و خود را در معرض آنها قرار دهید.»
درباره «دعای عرفه امام سجاد» آمده است؛ به جز دعای مشهوری که مؤمنان در روز عرفه میخوانند، دعای شریف دیگری نیز از امام سجاد(ع) با همان مضامین نورانی روایت شده که چهل و هفتمین دعای صحیفه سجادیه است. بهترین راه تعالی انسان در توحید، مطالعه و درک اسماء و صفات الهی است. ازاین رو، یکی از توصیههای مرحوم ملکی تبریزی در مطالعه دعا و مناجاتهای شب و روز عرفه آن است که درباره اسماء و صفات و کارهای خداوند که در آن آمده، اندیشه کرد. (ملکی تبریزی: ۱۳۷۵، ۴۳۹) امام سجاد(ع) در این دعای شریف به مناسبتهای گوناگون، از برخی از اسمای الهی نام میبرد که برخی از آنها عبارت اند از: «الاَحد، المتفرِد، الفَرد، الکریم، المتَکرِّم، العَظیم، المتَعظِّم، الکبیر، المتکبّر، العلّی، الشّدید، المِحال، الرَّحمن، الرَّحیم، الحکیم، السَّمیع، البَصیر، القدیم، الخَبیر، الاَکرَم، الدّائم، الاَدوَم، الاَوَّل و الاخِر».
یکی از مباحث مهمی که در دعای عرفه امام سجاد(ع) مطرح شده، ویژگیهای امام است که برخی از آنها عبارتند از؛ برگزیدگان، خزانهداران علم الهی، حافظان دین، خلیفة الله، حجتهای الهی، عصمت و طهارت، وسیله نجات، پناهگاه مردم، پناهگاه اهل ایمان، حبل الله، مصداق جمال الهی.
ویژهنامه اینترنتی عرفه را اینجا بخوانید.
انتهای پیام