احمد انارکیمحمدی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با ایکنا درباره توصیههای مقام معظم رهبری در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس و شنیده شدن یک حرف و صدا از دولت و مجلس، گفت: در این جلسه ضمن حضور نمایندگان مجلس، رئیسجمهور منتخب که پیش از آن به مجلس دوازدهم راه یافته بود نیز حضور داشت و شاید برخی از مطالبی که معظمله بیان فرمودند، برای نخستین بار بوده است.
نماینده مردم رفسنجان با تأکید بر اینکه مجلس صرفاً نباید مطالبهگر باشد بلکه باید از خود مجلس نیز مطالبه کرد، ادامه داد: بحث نظارت بر عملکرد نمایندگان و تقویت آن لازم و ضروری است و گوشزدی به نمایندگان مجلس بود تا بدانیم از ما مطالبه خواهد شد.
انارکیمحمدی اظهار کرد: شاید نمایندگان مجلس مستقیماً با مردم در ارتباط هستند و مردم مطالبات خود را به ما میگویند اما خوب است که عملکرد نمایندگان نیز تحت نظر باشد و میزان عملکرد ما نیز با ارزیابی شاخصهایی ارائه شود.
وی در پاسخ به این سؤال که چه ساز و کارهایی میتواند بهبود عملکرد هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان را در پی داشته باشد؟ ادامه داد: عملکرد نمایندگان قطعاً باید با آییننامه کاملتری و تعریفهایی که میتواند براساس آن به عملکرد واقعی نمایندگان برسد، ارزیابی شود.
انارکیمحمدی با تأکید بر اینکه بررسی عملکرد نمایندگان، اعتمادساز است و هزینهای ندارد، افزود: همانطور که رهبر انقلاب فرمودند باید تمامی نمایندگان رفتار، عملکرد، نطقها و مواضع خود را به گونهای تنظیم کنند که پاسخگو باشند، لذا هنگامی که نمایندگان بدانند بر عملکرد آنها نظارت میشود از سیاهنماییها پرهیز میکنند و در حوزه قانونگذاری بهتر عمل خواهند کرد.
وی با اشاره به ضرورت درنظر گرفتن مصادیق برای نظارت بر رفتار نمایندگان، تأکید کرد: هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان باید با عدالت رفتار کند و یک دادگاه یا داوری عادل و نظارتی با زمینه عدالت داشته باشد؛ تفاوت نمیکند اعضای این هیئت از کدام جناح، گروه و حزب هستند اما مهم این است که آن گروه به صورت مستقل عمل کند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه از دیگر توصیههای معظمله تعامل سازنده دولت و مجلس است، اظهار کرد: فرمایش مقام معظم رهبری این بود که همراهی و همدلی مجلس با دولت میتواند بسیاری از مشکلات مردم را حل کند. قطعاً مجلس باید پای کار دولت باشد و ارتباط خوبی نیز در ادامه روند همکاری با یکدیگر و هم در رأی به وزرا داشته باشند.
انارکیمحمدی تصریح کرد: قطعاً رئیسجمهور منتخب به دنبال این است که وزرای خوبی را برای اخذ رأی اعتماد به مجلس معرفی کند. قطعً ایشان نیز به دنبال معرفی وزرای دارای تخصص، تعهد، تجربه و دارای تعامل خوب با مجلس و بدنه دولت و ملت است.
وی تأکید کرد: محور اصلی و اساسی صحبتهای معظمله در دیدار 31 تیرماه بر تعامل مجلس با دولت برای رفع مشکلات مردم بود که باید آن را نصبالعین خود قرار دهیم و از طرح مطالب و مسائلی که به این تعامل ضربه میزند، پرهیز کنیم. البته این به معنای عدم نظارت عملکرد دولت نیست اما اگر نظارت به صورت صحیح و منطقی انجام گیرد و برای مچگیری و تخریب نباشد، هیچگاه منجر به منازعه و کشمکش میان قوا از جمله دولت و مجلس نمیشود.
نماینده مجلس دوازدهم بر توصیه رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه مجلس باید حافظ امنیت روانی مردم، وحدتبخش، آرامشآفرین و دلگرمکننده ملت باشد، اشاره و اظهار کرد: برای تحقق این امر باید در مسیر تعامل سازنده دولت و مجلس، پرهیز از حاشیهسازی و بیتوجهی به مسائل غیر ضروری گام برداریم.
انارکیمحمدی در پایان بر اینکه مباحث روانی در جامعه بر محور پرداختن به حاشیهها ایجاد میشود، گفت: بعضاً نیز رسانهها بدون دانستن منشأ موضوع، این مباحث را به جامعه پمپاژ میکنند و مردم نیز به ویژه با توجه به شرایط اقتصادی آمادگی دریافت این اخبار و مطالب را دارند؛ لذا مجلس و دولت باید با همفکری و مشارکت با یکدیگر مشکلات را حل و فصل کرده و چشمانداز روشن و پرامیدی برای مردم ترسیم کنند.
گفتوگو از سمیرا انصاری
انتهای پیام