کد خبر: 4227882
تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۱
غلامرضا شاه‌میوه بیان کرد:

شباهت‌های مسابقات قرآن روسیه با ایران و مالزی + صوت

داور بین‌المللی کشورمان با اشاره به اینکه مسابقات بین‌المللی قرآن کشور روسیه طی روزهای آینده با حضور داور و قاری ایرانی آغاز می‌شود، به بررسی شباهت‌های این رویداد با رقابت‌های ایران و مالزی پرداخته است.

شباهت‌های مسابقات قرآن روسیه با ایران و مالزی

بیست و دومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم کشور روسیه از روز دوم مردادماه در شهر کازان آغاز می‌شود. در این دوره از مسابقات علاوه امید حسینی‌نژاد، که در رشته قرائت تحقیق حضور دارد، غلامرضا شاه‌میوه، نیز برای حضور در ترکیب هیئت داوران معرفی شده است. 

این داور بین‌المللی در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا در مورد فرایند معرفی داوران گفت: به طور کلی برخی مسابقات مستقیماً از اشخاص برای حضور در گروه داوری دعوت می‌کنند و این مورد به ندرت برای دعوت از داوران ایرانی اتفاق می‌افتد. یکی از مواردی که به ندرت اتفاق افتاد مربوط به مسابقات بین‌المللی قرآن اعتاب مقدسه بود و سال گذشته بر اساس دعوت شخصی در آن حضور یافتم.

وی افزود: در مسابقاتی همچون مالزی، روسیه و ... که مسابقات رسمی کشورها بوده و از سوی دولت‌ها برگزار می‌شود، معمولاً دعوت‌ها از طریق ارسال نامه رسمی به نهاد متولی صورت می‌گیرد، در مورد مسابقات روسیه نیز وضعیت به این صورت بوده است. در نهایت نیز سازمان اوقاف و کمیته اعزام گزینه‌های مختلف را مورد بررسی قرار داده و در نهایت معرفی کرده‌اند. 

شاه‌میوه درباره سابقه حضور داوران ایرانی در مسابقات قرآن روسیه و نیز تجربه شخصی خود از حضور در مسابقات بین‌المللی دیگر کشورها تصریح کرد: در سال‌های قبل استاد محمدحسین سعیدیان، در گروه داوری مسابقات روسیه حضور داشته است و اطلاعی درباره ادوار قبل ندارم. 

این پیشکسوت قرآنی کشورمان با اشاره به اینکه سال 1385 در گروه داوری مسابقات بین‌المللی قرآن کشور تونس حضور داشته است، گفت: در مسابقات دیگری که به صورت دعوت شخصی بوده نیز حضور داشته‌ام که از جمله آنها می‌توان به مسابقات بین‌المللی قرآن اعتاب مقدسه اشاره کرد.

داور مسابقات بین‌المللی قرآن کشور روسیه بیان کرد: در دهه 70 رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشور سوریه مسابقاتی را برگزار کرد، همزمان با برگزاری همراه با یک گروه تواشیح در سوریه حضور داشتم، آنجا از من برای حضور در گروه داوری دعوت شد. مسابقه دیگری که در گروه داوری آن حضور داشته‌ام، مسابقات کشورهای اروپایی به همت مرکز اسلامی هامبورگ بود. در آن سال برای تدریس به کشور آلمان رفته بودم، همانجا مسئولان مسابقات، که اولین دوره آن بود، از من خواستند، در آیین‌نامه آنها را همراهی کنم، علاوه بر نگارش آیین‌نامه مسئولیت هیئت داوران را نیز به عهده داشت. 

این داور بین‌المللی مسابقات قرآن در مورد تعاملات صورت گرفته با برگزارکنندگان مسابقات روسیه گفت: پس از معرفی، دعوتنامه رسمی ارسال شد و در گروه داوران مسابقات که در فضای مجازی تشکیل شده است، عضو شدم. تا جایی که اطلاع دارم در مسابقات قرآن روسیه علاوه بر داورانی از ایران و روسیه، اساتیدی از کشورهایی همچون مصر، بنگلادش، لیبی، امارات و ... حضور دارند. 

شاه‌میوه در مورد نحوه نمره‌دهی داوران بیان کرد: فرم‌های داوری مسابقات را دیده‌ام، در این فرم‌ها برای تجوید و وقف و ابتدا 50 نمره در نظر گرفته شده است. 50 نمره هم به صوت و لحن اختصاص دارد. در بخش صوت و لحن بحث استفاده از هفت مقام اصلی، توجه به معنا، بحث تسلط در اجرا که آنها با عنوان تسلط بر نَفَس می‌شناسند، در نظر گرفته شده است. یک سری آیتم‌های دیگر هم در نظر گرفته شده که خیلی دور از ذهن نیست و می‌توان با همین آیتم‌ها ارزیابی داشت. 

وی در مورد نزدیکی داوری مسابقات روسیه با مسابقات ایران اظهار کرد: برخی اصول هر دور رقابت با هم مشترک است، به عنوان مثال در مسابقات ایران به قدرت تنغیم اشاره شده و در مسابقات روسیه هم همین مورد با نام التحکم بالنفس آمده است. در بحث القای معانی هم نقطه اشتراک وجود دارد. همچنین در مسابقات روسیه به بحث استفاده از القای معانی، اجرای مقامات و ردیف‌هایی مقامات اشاره شده و در مسابقات ایران هم بحث تنوع مقامات مطرح است. 

این پیشکسوت قرآنی کشورمان در مورد نحوه عملکرد نماینده کشورمان در این مسابقات بیان کرد: در دوره هجدهم این مسابقات امیر لعل اول، رتبه نخست را دریافت کرد. قبل از اعزام صحبت‌هایی با ایشان داشتم و سپس سیستم تلاوت ایشان مقداری کلاسیک‌تر شد. مسابقات روسیه هم مانند مسابقات مالزی بیشتر قاریانی که نزدیک به سبک مصطفی اسماعیل تلاوت کنند، یا سیستم مقام قرار و جواب و جوابِ جواب را اجرا کنند، مورد پسند قرار می‌گیرد، چون احساس می‌کنم در بسیاری از موارد، آیین‌نامه مسابقات خودشان را از مالزی گرفته‌اند.

وی در پایان اظهار کرد: امیر لعل اول در دوره هجدهم بر اساس شیوه مصطفی اسماعیل پیش رفت و موفق به دریافت رتبه اول شد. در نهایت آرزوی موفقیت برای نماینده کشورمان دارم.

کد
انتهای پیام
captcha