به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری مشترک حمید طریفیحسینی، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش و سیدمجتبی هاشمی، مدیرکل ارزیابی عملکرد وزارت آموزش و پرورش با موضوع «پروژه مهر» امروز دوشنبه، هشتم مردادماه در سالن جلسات ساختمان علاقهمندان برگزار شد.
حمید طریفیحسینی، معاون آموزش ابتدایی در این نشست درباره ثبتنام دانشآموزان بیان کرد: آمار پیشبینی برای ثبتنام پایه اول حدود یک میلیون و ۴۹۵ هزار نفر است که این تعداد براساس نرخ موالید، تعداد اتباع و مهاجرین و تکرار پایه پیشبینی شده است. امسال حدود ۱۱۰ هزار نفر نسبت به سال گذشته کاهش تعداد دانشآموزان در پایه اول خواهیم داشت که این روند از سال گذشته کاهش یافته است.
وی ادامه داد: تاکنون یک میلیون و ۱۶۸ هزار دانشآموز یعنی حدود هشتاد درصد از جامعه آماری در مقطع اول ابتدایی و حدود ۹ میلیون و ۱۹۹ هزار دانشآموز در مقطع ابتدایی ثبتنام کردهاند. ثبتنام باقی دانشآموزان طی روزهای باقی مانده در مردادماه انجام خواهد شد. تاکنون حدود ۹۰ درصد دانشآموزان مقطع ابتدایی کلاسبندی شدهاند. اکنون از ثبتنام دانشآموزان به سمت سازماندهی معلمان رفتهایم.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش افزود: بحث توانمندسازی معلمان در طول تابستان اولویت دوم است که معلمان ابتدایی طی تابستان در کلاسهای ضمن خدمت شرکت خواهند کرد تا توانمندیهای معلمان ارتقا یابد.
وی درباره «پروژه مهر» بیان کرد: این پروژه برای کیفیتبخشی در طول سال تحصیلی است و در تلاشیم تا اقداماتی که برای کیفیت بخشی تحصیلی دنبال میشود، همچون توانمندسازی معلمان، بهسازی و شادابسازی مدارس طی این پروژه رخ دهد. حدود ۶۰ ساعت آموزش ضمن خدمت برای معلمان پایه ابتدایی در نظر گرفته شده است و معلمان براساس سابقه کار و مدرک تحصیلی و سوابق شرکت در کلاسهای ضمن خدمت میتوانند در این دورهها شرکت کنند. کلاسهای توانمندسازی هوشمندانه و دقیق است و از هفته سوم مردادماه به صورت حضوری برگزار خواهد شد که بخشی از این دورهها ممکن است تا مهرماه ادامه یابد تا آورده خوبی برای دانشآموزان و معلمان داشته باشد.
طریفیحسینی با اشاره به نظام دوری بیان کرد: حدود 30 درصد معلمانی که در سال گذشته در پایه اول مشغول خدمت بودند امسال به پایه بالاتر هدایت میشوند و این چرخه تا سال سوم ابتدایی ادامه خواهد داشت و معلمان همراه دانشآموزان خواهند بود.
وی با اشاره به بهسازی و شادابسازی مدارس اظهار کرد: قرارگاه عدالت تربیتی و سازمان نوسازی، بهسازی و شادابسازی حدود ۱۱۰ هزار مدرسه را آغاز کردهاند که با کمک گروههای جهادی در حال انجام است.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: الگوی مدرسه تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش طراحی و به استانها ابلاغ شده است که قرار است در حدود 10 درصد از مدارس دولتی و 50 درصد از مدارس غیردولتی و خاص این الگو اجرا شود. مدارس منتخب باید برنامهریزی عملیاتی برای مدرسه خود داشته باشند و با ارزیابی وضعیت موجود طی یک سال تحصیلی در کنار راهبران سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، مفاد این الگوی تحولی را اجرا کنند. در تلاشیم تا مرحله به مرحله این مدارس تکثیر شوند تا الگویی برای سایر مدارس باشند. با توجه به اینکه اجرای این الگو نیازمند اعتبارات است، تمرکز ابتدایی اجرای آن بر مدارس غیردولتی است. در این الگو مدارس با یکدیگر مقایسه نمیشوند بلکه با توجه به ارزیابی ابتدایی و انتهایی مدرسه مورد ارزیابی عملکرد قرار میگیرند. امیدواریم که دانشآموزان سال تحصیلی متفاوتی را نسبت به سال گذشته داشته باشند.
طریفیحسینی با اشاره به کمبود معلم در مقطع ابتدایی بیان کرد: همیشه نیروهای حقالتدریس، بازنشسته و دانشجو معلمان سال پایانی در مدارس برای تکمیل نیروی انسانی استفاده میشود. همکاران ما در وزارت آموزش و پرورش در تلاش هستند که مبالغ معلمان حقالتدریسی را افزایش دهند و تا پایان مرداد ارزیابیها انجام و از شهریور کمبود نیروی انسانی مشخص خواهد شد؛ هنوز عدد مشخصی از تعداد کمبود معلم نداریم.
سیدمجتبی هاشمی، مدیرکل ارزیابی عملکرد با موضوع «پروژه مهر» در این نشست بیان کرد: مهرماه بزرگترین رویداد تحصیلی کشور است که هرساله با حضور حدود ۱۶ میلیون دانشآموز در کشور شکل میگیرد. با توجه به اینکه این برنامه هر ساله تکرار میشود تلاش کردیم تا کیفیت هرساله نسبت به سال قبل ارتقا یابد.
وی با اشاره به پروژه «مهر» بیان کرد: این پروژه به صورت راهبری و نظارتی است و اجرای آن در طول سال تحصیلی در کل کشور تداوم دارد و به بخشهای مختلف ثبتنام، نیروی انسانی، محیط مدرسه و... میپردازد. تاکنون بیش از 10 جلسه برای هماهنگیهای ملی و استانی انجام شده است. رویکرد تحولی، انسجام و هماهنگی از جمله رویکردهای پروژه مهر است. با توجه به اینکه این پروژه در کل کشور در حال اجراست باید منعطف باشد، زیرا شرایط و امکانات همه کشور یکسان نیست. فضای فیزیکی مدارس یکی از مهمترین رویکردهای پروژه مهر است که هزار و ۴۹۱ پروژه آموزشی و پرورشی شامل شش هزار و ۸۶۰ کلاس درس و یک میلیون و ۶۶ هزار و ۸۶۱ مترمربع به فضای آموزشی اضافه میشود.
هاشمی افزود: توانمندسازی و بهسازی نیروی انسانی از دیگر پروژههاست و ثبتنام و توزیع کتاب درسی نیز شامل این پروژه میشود. تاکنون بیش از ۷۵ درصد دانشآموزان برای کتب درسی ثبتنام کردهاند و دانشآموزان باقیمانده بعد از انجام فرایندهای لازم باید به ثبتنام کتاب اقدام کنند.
وی درباره مسائل مرتبط با ثبتنام دانشآموزان بیان کرد: هر ساله حدود ۱۶ میلیون دانشآموز در مقاطع مختلف تحصیلی ثبتنام میکنند و فرایند ثبتنام دانشآموزان در حال انجام است و بر روند ثبتنامها نظارت میکنیم.
هاشمی درباره کمبود معلمان در سال تحصیلی آینده بیان کرد: تا زمانی که فرایندها تکمیل و مدارس ساماندهی نشود نمیتوان از کمبود معلم و نیرو صحبت کرد.
انتهای پیام