کد خبر: 4229807
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۹
هادی طحان‌نظیف:

دو ابهام شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب همچنان باقی است

سخنگوی شورای نگهبان در خصوص لایحه عفاف و حجاب از باقی ماندن دو ابهام شورا درباره این لایحه خبر داد.

هادی طحان نظیف

به گزارش خبرنگار ایکنا، هادی طحان‌نظیف، سخنگوی شورای نگهبان، صبح امروز، شنبه ۱۳ مرداد ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تسلیت ایام سوگواری امام حسین(ع) و شهادت اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس و محکومیت این اقدام تروریستی به آخرین مصوبات شورا اشاره کرد و گفت: نسبت به قانون کاهش ساعات اداری و افزایش تعداد روز‌های تعطیلی هفته ایراداتی داشتیم و از آنجا که این قانون مربوط به مجلس یازدهم است ولی در مجلس دوازدهم به آن ورود نشده است و هرگاه ایرادات شورای نگهبان لحاظ شد دوباره در دست بررسی قرار خواهد گرفت. یکی از ایرادات ما به این مصوبه مربوط به بحث روز‌ها و ایراد دوم هم مربوط به قرارداد‌های بخش خصوصی است.

وی درباره لایحه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب گفت: این مصوبه برای اواخر اردیبهشت ماه است و مصوبه جدیدی در این باره دریافت نکرده‌ایم و دو ابهام شورای نگهبان همچنان به قوت خود باقی است و اگر مجلس دوازدهم ابهامات را برطرف کند به آن ورود خواهیم کرد.

سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: همچنین طرح اصلاح تبصره یک ماده 38 قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفت ‌که از نظر اعضای شورای نگهبان این طرح خلاف قانون اساسی شناخته‌ شد.

طحان‌نظیف درباره احتمال خروج لایحه عفاف و حجاب از دستور کار شورای نگهبان گفت: این لایحه چندین بار میان مجلس و شورای نگهبان رفت و آمد داشت و فعلأ موضوع در اختیار مجلس است و نیازمند تدبیر نمایندگان مجلس است و از دستور کار خارج شدن آن در اختیار مجلس است.

وی با اشاره به اضافه شدن حقوقدانان خانم به جمع حقوقدانان شورای نگهبان اظهار کرد: این موضوع در اختیار مجلس و قوه قضاییه است و اگر اینها مشکلی نداشته باشند ما هم با این موضوع مشکلی نداریم.

سخنگوی شورای نگهبان درباره احتمال هفت ساله شدن دوره شورای شهر اظهار کرد: در این خصوص هیچ طرحی و لایحه‌ای ارائه نشده و اگر طرحی به مجلس ارائه شود و مجلس آن را تصویب کند قطعاً ما هم به آن ورود خواهیم کرد ولی فعلاً در حد حدس و گمان‌های رسانه‌ای است. 

طحان‌نظیف در ادامه این نشست خبری با بیان اینکه ۱۲ اساسنامه از سوی دولت سیزدهم دریافت کرده‌ایم، گفت: اساسنامه سازمان ملی زمین و مسکن، اساسنامه صندوق توسعه شهری و روستایی، اصلاح اساسنامه پست بانک و اساسنامه بنیاد فرهنگی و هنری رودکی مغایر با قوانین شرع و قانون اساسی شناخته نشدند. از سوی دیگر در این مدت ۲۸ استعلام دیوان عدالت اداری از سوی فقهای شورای نگهبان پاسخ داده شد.

وی درباره حمایت این شورا از دولت جدید گفت: ما سعی کردیم با همه دولت‌ها روابط تعاملی و مبتنی بر همکاری داشته باشیم. دولت مجری مصوباتی است که خودش به مجلس و شورای نگهبان ارائه می‌دهند و به همین دلیل در بررسی این مصوبات رویکرد تعاملی داریم و نهایت همکاری را با دولت خواهیم داشت. امیدوارم کابینه‌ای تشکیل شود که در راستای هم‌افزایی و تعامل میان قوا باشد.

سخنگوی شورای نگهبان درباره امکان برگزاری هم‌زمان انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی طی سال‌های آینده گفت: هم‌زمانی برگزاری این دو منع قانونی ندارد و فقط باید بررسی کارشناسی در این باره صورت پذیرد.

طحان‌نظیف درباره نظر شورای نگهبان پیرامون مؤلفه‌های رجل سیاسی عنوان کرد: درباره تعیین و تشخیص رجل سیاسی و مذهبی مبنای کار قانون اساسی و مصوبه شورای نگهبان است. اگر بررسی داشته باشیم مشخص می‌شود که در انتخابات اخیر این مؤلفه‌ها از جانب وزارت کشور به خوبی مدنظر قرار گرفت و روند تأیید صلاحیت به خوبی پیش رفت.

سخنگوی شورای نگهبان درباره اعلام دلایل رد صلاحیت کاندیداها در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم براساس تمایل افراد گفت: باید مجوز قانونی در این باره وجود داشته باشد.

وی در ادامه این نشست خبری به سازوکارهای موجود برای جلوگیری از ورود کاندیداهای پوششی به رقابت‌های انتخاباتی اظهار کرد: شورای نگهبان از نیات کاندیداها اطلاعی ندارد و فقط ما صلاحیت آنها را بررسی و تأیید و یا رد می‌کنیم. امکان دارد کاندیدایی تا آخر انتخابات بماند و یا به دلایل مختلف مانند عدم امکان رأی‌آوری‌شان انصراف دهند.

سخنگوی شورای نگهبان به این اقدامات این شورا در رابطه با تقویت احزاب و تحقق نظام حزبی اظهار کرد: در این باره در سیاست‌های کلی انتخابات اشاره شده؛ احزاب باید مسئولیت‌پذیر باشند و در برابر اختیاراتی که برعهده دارند پاسخ دهند ولی به طور کلی قانون انتخابات نیازمند اصلاح بوده و مجلس دوازدهم  به این موضوع ورود کرده که با اشکال هیئت عالی نظارت مواجه شد و این موضوع عملاً از دستور کار مجلس هم خارج شد. ولی باید در نظر داشت موضوع مهمی است و همه دستگاه‌ها باید در جهت اجرای سیاست‌های کلی حرکت کنند.

طحان نظیف در واکنش به انتقاداتی که به عملکرد شورای نگهبان در زمینه تأیید صلاحیت‌ها وارد شده است، گفت: در رسانه‌ها خواندم که برخی گفته‌اند ما زیر کولر نشسته‌ایم و تصمیم می‌گیریم ولی باید در نظر داشت چه زیر کولر تصمیم بگیریم چه کولر را خاموش کنیم، انتخابات مبتنی بر رقابت و مشارکت مردم است و لذا قرار نیست شورای نگهبان یار کمکی کسی باشد. ما مطابق قانون عمل می‌کنیم و هیچگاه تمجید و تحسین و سرزنش اثری بر کار شورای نگهبان ندارد.

انتهای پیام
captcha