به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری چهل و چهارمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی امروز، ۱۴ مردادماه با حضور حسن مسلمینائینی، رئیس جهاددانشگاهی و معاونان در محل دفتر مرکزی جهاددانشگاهی برگزار شد.
در ابتدای این نشست، حسن فارسی، دبیر ستاد بزرگداشت سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی طی سخنانی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید جمهور و شهید اسماعیل هنیه و آرزوی توفیق برای دولت جدید اظهار کرد: نگاه و توجه شهید آیتالله رئیسی به همه سرمایههای مدیریتی نظام از نکات برجسته زندگی ایشان بود. عدم نگاه به جهاد به عنوان یک باشگاه سیاسی از نکات برجسته مدیریت جهاد در دوره جدید بود که با الهام از توصیههای شهید رئیسی انجام شد. در دوره مدیریت جدید جهاد ۳۲ مدیر از دوره پیشین ابقا شدند که نشان از همین نگاه در جهاددانشگاهی بود. لذا بهرهگیری از تمامی ظرفیتهای جهاد در دوره مدیریت جدید در دستور کار قرار داشت.
فارسی درباره سالگرد تأسیس جهاددانشگاهی نیز اظهار کرد: برنامههای ویژه این مراسم از سهشنبه آغاز خواهد شد و مراسم تجدید میثاق جهادگران در حرم مطهر امام(ره) سهشنبه، ۱۶ مردادماه ساعت ۹:۳۰ برگزار میشود. همچنین، برنامه ویژه سالگرد جهاددانشگاهی از ساعت ۱۶:۳۰ در ۱۶ مردادماه در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار خواهد شد. رونمایی از طرحهای شاخص جهاد در حوزههای مختلف فنی، مهندسی، کشاورزی، اجتماعی، هنر و علوم انسانی از دیگر برنامههای این مراسم است. همچنین، مراسم افتتاح کارخانه داروهای گیاهی در مجتمع شهدای جهاددانشگاهی و رونمایی از سامانه برخط اطلس فرهنگی جهاد نیز از دیگر برنامههایی است که در دستور کار مراسم سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی خواهد بود.
وی ادامه داد: نکته مهمی که در مراسم سالگرد رخ میدهد، معرفی جهادگران ممتاز و شایسته تقدیر است که امسال برای اولین بار اجرا میشود. در این مراسم ۴۱ نفر از حوزههای مختلف جهاد تقدیر خواهند شد. خلاقیت، روحیه مشارکت، توانایی رهبری، نظمپذیری و ... از شاخصهای تعیین جهادگران ممتاز است که پنج نفر به عنوان جهادگر ممتاز در قالب کارگروه ویژه انتخاب شدهاند.
در ادامه، حسن مسلمینائینی، رئیس جهاددانشگاهی، نیز طی سخنانی با محکوم کردن اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند که جهاددانشگاهی یک نهاد نیست، بلکه یک فرهنگ و سمتگیری است که همه باید در گسترش این فرهنگ کوشا باشند. رهبر انقلاب اسلامی در بیانات خود در مراسم تحلیف رئیسجمهور بیان کردند که با کارهای جهادی میتوان کوه مشکلات را جابهجا کرد. امروز جهادگران جهاددانشگاهی میتوانند با ایمان، علم و تلاش و بودجه اندک، کارهای بزرگی را انجام میدهند. کشور در شرایط ویژه خود نیازمند فرهنگ جهادی است.
مسلمینائینی ضمن عرض تبریک به رئیسجمهور تصریح کرد: جهاد منابع انسانی و امکانات فراوانی دارد که دولت میتواند از آنها استفاده کند. جهاددانشگاهی در تمام دوران حیات خود معین دولتها بوده و امروز نیز همه جهادگران جهاددانشگاهی در خدمت دولت هستند تا ظرفیتهای نهفته کشور را احصا و مشکلات را برطرف کنیم.
وی تصریح کرد: جهاددانشگاهی امروز بیش از ۶۴۰ نوع تولید علم دارد که دولتها میتوانند به خوبی از این علوم استفاده کرد و وزارتخانهها و نهادهای مختلف دولتی را موظف به خریداری محصولات جهاددانشگاهی کنند تا هم درآمدی برای جهاد ایجاد شود و هم از محصولات تولید داخل استفاده شود.
رئیس جهاددانشگاهی با اشاره به حذف کرسی جهاد در شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز بیان کرد: در حال پیگیری این مسئله هستیم و با گفتوگو با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی امیدواریم کرسی جهاد در شورا را دوباره به دست آوریم.
مسلمینائینی با اشاره به بودجه اندک جهاددانشگاهی اظهار کرد: جهاددانشگاهی در حوزه بودجهای در مضیقه قرار دارد و به همین دلیل به سمت بخش خصوصی و جذب سرمایهگذاران اقدام کرده است. طی یک سال و نیم گذشته مشارکت خوبی با سرمایهگذاران و بخش خصوصی داشتهایم که ثمرات آن در آینده نزدیک مشخص خواهد شد. امروز شرکتی با همکاری جهاددانشگاهی و بخش خصوصی با عنوان بینافارمد به تولید انبوه چهار داروی ویژه ترک اعتیاد، کبد چرب، آلزایمر و لاغری اقدام کرده که امیدواریم طی سال آتی بیش از یک میلیون دلار صادرات داشته باشیم.
در ادامه یعقوب فتحاللهی، معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی نیز گفت: اصحاب رسانه امروز اطلاعات کافی از معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی را در اختیار دارند. در سالگرد جهاددانشگاهی نیز امسال برخی طرحهای جدید رونمایی و افتتاح خواهند شد. در حوزه فنی، مهندسی، طرح دستیابی و تکمیل دانش فنی مته حفاری دندانهای رونمایی خواهد شد.
وی گفت: در حوزه علوم پزشکی نیز طرح بومیسازی تولید صنعتی کیت سنجش cdna از سوی پژوهشگاه رویان رونمایی خواهد شد. در بخش کشاورزی و منابع طبیعی نیز طرح تولید آزمایشگاهی جنین در تکثیر گاومیشها با ویژگیهای برتر ژنتیکی از سوی پژوهشگاه ابنسینا راهاندازی میشود. همچنین، طرح مکملهای ورزشی نیز از سوی جهاددانشگاهی خراسان رضوی اجرا شده و رونمایی خواهد شد. در حوزه علوم انسانی نیز موضوع مصادیق تعارض منافع و رصد سلامت اداری در دستگاههای اجرایی موضوع بسیار مهمی است. طرح رصد و سلامت اداری از سوی جهاددانشگاهی رونمایی و اجرا خواهد شد.
در ادامه، ابراهیمی، معاون تجاریسازی جهاددانشگاهی نیز بیان کرد: اطلسی از فناوریهای جهاددانشگاهی تشکیل شده که قابلیت جذب سرمایهگذاری را از بخشهای مختلف دولتی و خصوصی دارد که در ایام سالروز تشکیل جهاددانشگاهی رونمایی خواهد شد. همچنین، همزمان با تشکیل این اطلس، فعالیتهایی برای عرضه دانش فنی همراه با سرمایهگذاران انجام و قراردادهایی منعقد شده است؛ یکی از این موارد مربوط به گیاهان دارویی است که این دانش به بخش خصوصی عرضه و سرمایهگذاری بخش خصوصی انجام شد که خط تولید این شرکت طی دو روز آینده به صورت رسمی آغاز خواهد شد.
وی افزود: در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز قرارداد بزرگترین مرکز همآفرینی کشور در حوزه داروهای نوترکیب با مشارکت جهاددانشگاهی، معاونت علمی ریاست جمهوری و بخش خصوصی با تأمین مالی ۱۴۰۰ میلیارد تومانی منعقد شد و طی دو سال آینده مرکز تولید پروتئینهای نوترکیب تأسیس خواهد شد. در جمع حدود دو هزار ميليارد تومان قرارداد جذب منابع مالی از بخش خصوصی را در اختیار داریم و حدود دو هزار میلیارد تومان نیز در شرف نهایی شدن است. در حوزه کاتالیزهای خودرو نیز دانش فنی در جهاد کسب و ماشینآلات مربوطه وارد شده و طبق قراردادی که با اوقاف امضا شده، حدود ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار جذب خواهد شد.
ابراهیمی اظهار کرد: بحث دیگر، الزام دولت به استفاده از توان فنی جهاددانشگاهی در داخل است که هنوز محقق نشده است. قانون تولید بار اول در کشور، اجازه واردات این دست از محصولات را به نهادها نمیدهد، اما متاسفانه این قانون اجرا نمیشود. ذیل قانون جهش دانشبنیان در حال کمک به مجموعههای دانشبنیان کشور هستیم که در پارکهای علمی، فناوری کشور مستقر شوند؛ در این زمینه اولین سند مالکیت اعیانی حدنگاری شده صادر شد. امروز آمادگی داریم به همه متقاضیان کشور که از فناوری قابل قبولی برخوردار باشند در پارکهای علم و فناوری البرز، کرمانشاه و علوم و فناوریهای نرم، زمینهای مناسب اعطا کنیم.
در ادامه، غفوریان، معاون آموزش و کارآفرینی جهاددانشگاهی، نیز در سخنانی اظهار کرد: حوزه کارآفرینی جهاددانشگاهی نسبت به سایر حوزههای این نهادهای انقلابی اندکی با تأخیر آغاز به کار کرد. در این راستا تلاش کردیم در حوزه آموزش و کارآفرینی با رویکرد رفع نیازها و مسائل کشور حرکت کنیم که اشتغال یکی از مهمترین این مسائل بوده است. ورود جهاددانشگاهی به حوزه اشتغال با سازمان همیاری اشتغال دانشآموختگان آغاز و بنا شد جهاددانشگاهی معین دولت باشد. دو فعالیت را در مجموعه جهاددانشگاهی پیگیری کردیم که فعالیتهای عام با هدف مهارتآموزی در کشور یکی از این برنامهها بود. حدود ۳۰۰ هزار نفر در سال فقط از دورههای آموزشی جهاددانشگاهی استفاده میکنند.
غفوریان با بیان اینکه بخش دیگر از فعالیتهای جهاددانشگاهی در تفاهم با نهادهای مختلف انجام میشود، تصریح کرد: جهاددانشگاهی در این زمینه برای مثال در طرح ملی توسعه مشاغل خرد و خانگی شرکت کرده و تعهد کرد تا ۵۴ هزار شغل در این زمینه ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی آمادگی دارد تا با همکاری دولت و سایر نهادها در زمینه اشتغالزایی همکاری کند، تصریح کرد: جهاددانشگاهی در تمامی این سالها تلاش کرده که معین دولتها باشد. در پنج سال گذشته دو زمینه فعالیت جدید در معاونت آموزشی جهاد تعریف شد که ایجاد کانونهای ارزیابی و توسعه شایستگی مدیران یکی از این فعالیتها بوده است. جهاددانشگاهی از سال ۹۷ کانون ارزیابی ایجاد کرده و ظرفیت ارزیابی را از حدود ۷۰۰ نفر در سال ۱۴۰۱ به حدود هشت هزار نفر در سال ۱۴۰۲ ارتقا یافت و تاکنون ۱۷ هزار نفر در این کانون ارزیابی شدهاند. همچنین، مرکز آزمون نیز در جهاددانشگاهی ایجاد شد که تاکنون بیش از ۷۵ آزمون استخدامی طی پنج سال گذشته در جهاددانشگاهی برگزار شده و بیش از 1.5 میلیون نفر در این آزمونها شرکت کردهاند.
در ادامه علیرضا کلانترمهرجردی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، نیز بیان کرد: در حوزه فرهنگی جهاددانشگاهی از دیرباز، با سایر نهادهای فرهنگی متمایز بوده است. سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان و خبرگزاری ایکنا، خبرگزاری دانشجویان ایسنا، مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران و ... از مراکز تخصصی حوزه فرهنگی جهاددانشگاهی هستند.
وی با بیان اینکه امروز یک شبکه فرهنگی منسجم در واحدهای مختلف جهاددانشگاهی در سراسر کشور ایجاد شده است، اظهار کرد: یکی از مشکلات عرصه فرهنگی امروز کشور، عدم اشراف و شناخت بازیگران حوزه فرهنگی از یکدیگر است. در این زمینه سامانه اطلس فعالیتهای فرهنگی جهاد مبتنی بر هوش مصنوعی در کشور ایجاد شده است. براساس رصدهای انجام شده، چنین اطلسی تا کنون در کشور وجود نداشته است.
کلانتر مهرجردی بیان کرد: جهاددانشگاهی فعالیت مبتنی بر ارزش افزوده در حوزه فرهنگ دانشگاهی است. در این زمینه به تدوین شناسنامه فرهنگی جهاد مبادرت شده است که این برنامه نیز در سالگرد جهاددانشگاهی رونمایی خواهد شد. برای اولین بار کدهای ویژه برای طرحهای شاخص فرهنگی جهاددانشگاهی تدوین شده است.
وی بیان کرد: مقام معظم رهبری فرموند که جهاددانشگاهی در بوم فرهنگی نهادهای مختلف، نهاد قابل اتکا است. در حوزه فعالیتهای به دنبال جریان قالب در دانشگاهها نیستیم و بیشتر به دنبال تلاشهای فرهنگی اثرگذار در دانشگاهها هستیم. تعداد رویدادهای فرهنگی جهاددانشگاهی در کشور طی سال گذشته دو هزار و ۳۴۸ برنامه بوده است. تعداد اخبار ایسنا در سال گذشته بیش از ۱۰۳ هزار گزارش و خبر تولیدی و تعداد اخبار ایکنا نیز در این مدت بیش از ۴۶ هزار گزارش و مصاحبه و محتوای تولیدی بود. در حوزه چاپ و نشر نیز ۵۲۶ عنوان اثر تحویل جامعه علمی کشور شد. در سال گذشته همچنین، ۱۱۶ طرح فرهنگی در کشور اجرا شد.
وی اظهار کرد: مهمترین برنامههای حوزه فرهنگی جهاددانشگاهی در سال گذشته نیز شامل برگزاری بیست و یکمین جشنواره پایاننامه سال دانشجویی، برگزاری پنجمین دوره نکوداشت مفاخر ایرانی - اسلامی، اجرای نوزدهمین دوره طرح ایران مرز پرگهر با سه دریچه اردوهای راهبلد، اردوهای فن فرهنگ مبتنی بر جهاد تبیین، اردوهای مهربانان ویژه حضور در مناطق محروم، برگزاری دورههای دانشجو معلم قرآن، طرح ملی باشگاه مطالعات دانشجویان و ... بود.
در ادامه، نجمه یزدانفر، مشاور رئیس جهاددانشگاهی در امور بانوان، نیز طی سخنانی بیان کرد: اجرای بیش از ۱۰۰ طرح پژوهشی در زمینه ناباروری و نقشآفرینی جهاددانشگاهی در جوانی جمعیت، فعالیتهای فرهنگی ویژه بانوان و ... از جمله برنامههای مرکز امور بانوان جهاددانشگاهی بوده است.
وی با اشاره به ارتقای جایگاه مدیریت بانوان در جهاددانشگاهی نیز گفت: امروز ۱۲۰ نفر از بانوان به عنوان مدیر در بخشهای مختلف جهاددانشگاهی فعالیت میکنند. طرحهای پایش سلامت و غربالگری، اعطای تسهیلات فرزندآوری، برگزاری دومین کنگره بانوان تأثیرگذار جهاددانشگاهی و کسب رتبههای بانوان در مسابقات مختلف از جمله دستاوردهای بخش بانوان جهاددانشگاهی بوده است. امروز برخی از بانوان جهادی جزو یک درصد دانشمندان برتر جهان هستند.
در ادامه، علیرضا آزادخوانی، مشاور رئیس جهاددانشگاهی در حوزه ایثارگران، نیز در سخنانی گفت: ایثارگران به صورت مستقیم با رئیسجهاددانشگاهی ارتباط دارند. در مجموعه جهاددانشگاهی آزادگان، جانبازان و ایثارگران حضور دارند و به وجود ایشان افتخار میکنیم.
وی گفت: این امکان فراهم شده که تمامی قوانین مربوط به ایثارگران و جانبازان در جهاد به صورت کامل اجرا شود. همایش ویژه ایثارگران ممتاز جهاددانشگاهی نیز طی هفته دفاع مقدس برگزار خواهد شد. فارغالتحصیلان دانشگاهها میتوانند دورههای توانمندسازی را در جهاددانشگاهی طی کنند و وارد بازار کار شوند. همچنین، در تعامل با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نخبگان علمی کشور میتوانند در دورههای توانمندسازی جهاددانشگاهی شرکت کنند.
انتهای پیام