به گزارش ایکنا، کتاب «مبانی روانشناختی انتخاب همسر دلآرام و ازدواج ماندگار» نوشته غلامعلی افروز به همت دفتر نشر فرهنگ اسلامی منتشر شد.
در بخش سخن نویسنده آمده است؛ ازدواج، نیاز فطری انسان و ضرورت اجتماعی است. با عقد ازدواج، خانواده به معنای دقیق آن تأسیس میشود. خانوادهای که میتواند با وجود همسران دلآرام کانون آرامش ماندگار باشد؛ چراکه غایت ازدواج نیل به آرامش است و بس. آرامش یعنی تجربه خوشبختی حقیقی و احساس تعالی وجود و لازمه برخورداری همه همسران، به ویژه زوجهای جوان از بیشترین احساس آرامش، آرامشگری و آرامشآفرینی بیمنت و بیتوقع متقابل است.
نویسنده با حدود بیش از نیم قرن مطالعه و پژوهشهای بین فرهنگی در قلمرو ازدواج و خانواده و تجارب مشاوره ازدواج و رابط شدن برای ازدواج چندهزار داوطلب، با نگاه تأسیس خانواده استوار و ازدواج آرامشآفرین ماندگار، سعی کرده است، کتابی را به عنوان راهنمای غنی برای داوطلبان ازدواج ماندگار به نگارش درآورد؛ چرا که انتخاب همسر دلآرام و آرامش آفرین مهمترین، خطیرترین و سرنوشتسازترین انتخاب انسان در گستره حیات است. همین است که این انتخاب، سرمایه عقلانی و فرهنگی مهمی را میطلبد؛ از جمله دانش کاربردی در روانشناسی ازدواج ماندگار، بصیرت فرهنگی و اجتماعی، بهرهگیری از تجارب جهان شمول، خبرگان حوزه ازدواج و خانواده، آشنایی با راز و رمزهای زندگی زوجهای دلآرام و امیدآفرین و تحلیل ریشههای همسرگریزی در زوجهای مضطرب و ناآرام.
این کتاب که شامل بخشهایی با عناوین «مبانی روانشناختی انتخاب همسر دلآرام و ازدواج ماندگار»، «اصول عقلانی پنجگانه جهانشمول همسانی در ازدواج ماندگار»، «چند نکته مهم در فرآیند آشنایی داوطلبان ازدواج»، «ملاحظاتی در مباحث مهریه، جهیزیه و درخواست حق طلاق» است، برای مطالعه جوانان داوطلب ازدواج، والدین دارای فرزندان آماده ازدواج، اساتید دانشگاهها، معلمان، روانشناسان، و همه زوجهای جوان مناسب و کاربردی است.
در بخشی از کتاب با عنوان «حق طلاق یا حق زندگی» میخوانیم؛ حق آن است که شایسته و بایسته و سزاوار انسان است. حق برای شکوفایی وجود و کمال انسان است. حقمداری نشانی از وارستگی و تعالی شخصیت انسان است. آری، آنچه شایسته وجود انسان است، حق است و نه باطل. انسان آزاد و دلآرام لایق زندگی است و نه پریشانی و طلاق! آنچه حق است، نور و روشنایی است و نه تاریکی و ظلمت. جنگ و نزاع حق نیست، صلح و صفا حق است. آلودگی حق نیست، پاکی و طراوت حق است. اسارت حق نیست، آزادی حق است، ناامنی و لجامگسیختگی حق نیست، دلآرامی و تقید به ارزشهای اخلاقی حق است. کسالت و بیماری حق نیست، نشاط و سلامتی حق است.
اینکه هنگام عقد ازدواج، شرطی به نام حق طلاق امضا شود و جمعی حاضر در مجلس هم آن را گواهی نمایند و عاقد مأمور، اما مسئول هم آن را در دفتر رسمی قوه قضایی ثبت کند، نمیتواند امری مطلوب و عاقلانه و جهانشمول باشد. انسان ازدواج میکند که با مودت و رحمت، حق آرامش و آرامشگری داشته باشد و خوشبختی حقیقی را تجربه کند و نه ناامنی روانی و احساس همسرگریزی را! حق طلاق، عموماً احساس ناامنی روانی را در روابط همسران حاکم مینماید.
در پایان کتاب مقیاس بومی و بینالمللی هماندیشی در همسرگزینی قرار داده شده است که داوطلبان ازدواج میتوانند به سؤالهای آن پاسخ داده و شاخص هماندیشی خود را در انتخاب همسر بسنجند که پرسشنامه شامل ۱۱۰ عبارت است. مقیاس رضامندی زوجیت افروز نیز مقیاس بومی و بینالمللی است و در ۱۰ حوزهمهم، میزان رضامندی متقابل همسران را میسنجد. این مقیاس به زبانهای آلمانی، انگلیسی، عربی و اردو ترجمه شده است و مورد استفاده پژوهشگران، روانشناسان، مشاوران، زوجهای علاقهمند و داوطلبان قرار میگیرد. همه گویهها و عبارتهای این مقیاس (۱۱۰ گویه) به گونهای است که در همه فرهنگها میتوان مورد استفاده باشد.
انتهای پیام