به گزارش ایکنا، مسعود پزشکیان، رئیسجمهور، صبح امروز، 27 مردادماه با حضور در مجلس شورای اسلامی به تشریح برنامههای دولت چهاردهم و معرفی وزرای پیشنهادی خود پرداخت.
وی در ابتدا ضمن گرامیداشت یاد امام راحل و درود بر شهیدان سربلند انقلاب و دفاع مقدس از جمله شهیدان رجایی و باهنر و سرباز وطن شهید سلیمانی و میهمان شهید اسماعیل هنیه، گفت: سوگندی که یاد کردم، فرصتی است که به شرایط خطیر و دشوار موجود درباره زندگی مردم آگاه شویم. این فرصتی برای شنیدن تمام صدای آحاد ملت و خواست آنها برای تحول و تغییر و فرصت خلق امید و وفاق برای عبور از تنگناهاست؛ فرصت اصلاح برخوردهای ناپسند قدرتمندان جهان با مردم دلاور ایران.
پزشکیان با تأکید بر اینکه فرصت برآمده از انتخابات میدان همکاری ملی در درون حکومت است، گفت: دولتی که امروز به مجلس معرفی شده، دولت وفاق ملی است. همانطور که در روز تحلیف نیز گفتم، این دولتی است که خود را دولت همه مردم ایران میداند.
رئیسجمهور اضافه کرد: این دولت موظف به تأمین حقوق شهروندی تمام مردم ایران است. التزام به قانون اساسی، اهداف سند چشمانداز، سیاستهای کلی مصوب مقام معظم رهبری و تحقق برنامه هفتم توسعه، محور همگرایی میان دولت و سایر قوا وارکان نظام است. امروز عرصه آزمون این همگرایی است.
پزشکیان بیان کرد: رهبر معظم انقلاب به صراحت فرمودند که توفیق دولت، موفقیت نظام است. چاره کار فهم مشترک این وضعیت و اقدام مشترک و همدلی تمام قوا برای پاسخگویی به خواستههای مردم است اگر صداهای مردم به طور درست شنیده نشود حاصل آن زوال امید و افول سرمایههاست. کشور در شرایط خطیر و مردم در وضعیت سخت اقتصادی هستند، بیعدالتی و ناترازی، بخشهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و آموزشی را در برگرفته است و تدابیر و رویههای جاری قائل به حل مسائل نیست. مردم احساس نارضایتی دارند و ما را پاسخگوی نیاز و خواسته خود نمیبینند.
پزشکیان با تأکید بر اینکه بیمیلی مردم برای حضور پرشور در انتخابات حکایت از این خواستههاست، افزود: اما اگر مردم احساس کنند رویههای اثربخشی به کار گرفته میشود، همچنان به کشور و انقلابشان علاقهمند هستند. بحثهایی که امروز مطرح میکنم در قالب ساختاری متشکل از چشمانداز رسالت، ارزشها، وضعیت فرصتها و تهدیدها و نقاط قوت و ضعف و نهایتا راهبردهای مدنظر است.
نهمین رئیسجمهور کشورمان اظهار کرد: چشماندازی که وجود دارد و مقام معظم رهبری آن را ترسیم کرده و من هم در تمام صحبتها و برنامهها آن را دنبال میکنم، کشور توسعه یافته با جایگاه اول علمی در سطح منطقه و جهان است. ایرانی با هویت انقلابی و اسلامی الهامبخش در جهان اسلام. همه میدانیم این هدف تحقق پیدا نمیکند مگر اینکه به این چشمانداز با تمام وجود باور داشته باشیم. این چشمانداز میتواند فهم یکسان و مشترکی را میان ارکان حکومت، دولت و جامعه مدنی ایجاد کند. رسالت دولت چهاردهم تأمین آموزش، سلامت عادلانه و با کیفیت برای همه مردم صرف نظر از قومیتها و جنسیتها، توسعه زیرساختها، تنظیمگری، تأمین امنیت و تقویت اقتدار ملی، مبارزه با دشمنان، حفظ عزت و اقتدار کشور، آبادانی و عمرانی سرزمین و ایجاد محیط مساعد برای رشد فضیلتهاست.
رئیسجمهور با اشاره به رسالت، چشمانداز و اصول ارزشها، بیان کرد: به دستور حضرت علی(ع) به مالک باز میگردم «دلیل اینکه حکومتی درست یا غلط است و وظیفه حاکمیت در مقابل مردمی که پشت این حکومت چه حرفی دارند و چه میگویند، عمل صالح است» که این اصل یعنی رضایت مردم. آنچه که باعث میشود هوای مردم را نداشته باشیم، تبعیت از هوای نفس است. همچنین انصاف را باید چه در مقابل حزب و هم جهتها با ما و چه در قبال جهتهای مقابل، مراعات کرد.
وی با تأکید بر اینکه امروز مردم از ما شاکی هستند که مقصر ما هستیم نه بیگانگان، گفت: لذا با تمام وجود باید به مردم عشق بورزیم و مهربان باشیم. همانطور که حضرت علی(ع) به مالک فرمودند «گاهی مردم پایشان میلغزد و خطا میکنند از آنها کوتاه بیا و بگذار همانطور که دوست داری خدا از تو بگذرد». لذا در مقابل نارضایتی مردم، وظیفه ما ایجاد آرامش در جامعه است. اگر مردم بدانند که ما با تمام وجود در پی حل مشکلات آنها هستیم و براساس عدالت بدون تبعیض نژادی، جنسی و قومی و سایر موارد با آنها برخورد میکنیم، محکم پشت این حکومت خواهند ماند. این کار جز با وفاق ملی ممکن نیست و با روند گذشته این امر اصلاح نمیشود.
پزشکیان با ابراز گلایه از انتظار اینکه صرفاً ما دستور دهیم و دیگران تبعیت کنند، تصریح کرد: اینگونه عمل کردن، قلب را سیاه و دین را سست میکند. ما به دنبال خدمت به مردم هستیم و این جزو اصول مسلم ارزشهایی است که به آن پایبند خواهیم بود. شاخص اولیه کار ما رضایت مردم خواهد بود. انعکاس صدای بیصدایان، محرومان و گوش دادن به فراموششدگان و افرادی که تریبونی برای خواستههای خود ندارند، سیاستگذاری مبتنی بر شواهد، محاسبات و اتخاذ رویکرد علمی به حل مسائل بر مبنای عقلانیت و خرد جمعی به جای اتکا به نظرات شخصی و سلایق و هیجانها، مهم است.
وی با تأکید بر اخذ تصمیم صحیح مبتنی بر مستندات علمی و نه تصمیمهای گروهی، افزود: باید براساس تجربههای موفق عمل کنیم. همچنین در این دولت با قدرت به جنگ فسادستیزی خواهیم رفت و به دنبال آزادی بیان و گفتوگو هستیم. به دنبال تشکیل دولت با رفع انحصارزدایی و مشارکت بخش خصوصی و عمومی و رفع تصدیگریها هستیم.
پزشکیان گفت: اوایل انقلاب تصور میکردیم سرمایهدار یعنی استثمارگر. حضرت علی(ع) در نامه به مالک اشتر میفرمایند، هیچ رکنی پایدار نیست مگر با کمک صاحبان صنعت. اگر ما مجلس و دولت داریم به برکت تاجران و تولیدکنندگان است. در نگاه ما کشور زمانی مستقل است که تاجران و صنعتگران به درستی کار و عمل کنند و بتوانند برای کشور ثروت ایجاد کنند؛ این نگاهی است که از نظر علمی و اعتقادی به آن پایبند خواهیم بود. این ارزشها در تمامی حوزههای اقتصادی، سیاست خارجی، ورزشی و سایر موارد جاری و ساری خواهد بود.
نهمین رئیسجمهور کشورمان اظهار کرد: برای خدمت به این ملت آمدهایم، نه برای حکومت بر آن. حکومت باید وسیلهای برای خدمت باشد اگر در غیر این صورت باشد به اندازه آب بینی بز بیارزش است. نقاط قوت ما در وهله اول، مقام معظم رهبری با رویکرد عدالتخواهانه و فسادستیزی، مسیر تحقق چشمانداز که مبنای مشترک همگان است را فراهم کرده و هموارهپشتیبان و حامی دولتها برای اجرای سیاستهای کلی است. نکته دوم هماهنگی ایجاد شده بین قواست که نقطه قوت بالایی محسوب میشود و طبیعتا به امید خدا این هماهنگی با مجلس عمیقتر، بهتر، برادرانه و دوستانه تر خواهد بود.
پزشکیان گفت: برخورداری از حمایت نهادهای تحت فرمان مقام معظم رهبری که ایشان دستور دادند حتما به ما در جهت اهداف کمک کنند، ارزشمند است. ما کشوری هستیم که از لحاظ جغرافیا در مناسبتترین و حیاتیترین و یا بهترین نقطه ژئوپلیتیک کره زمین هستیم. داشتن مرزهای آبی و دسترسی به دریاهای آزاد یکی از این موارد است. داشتن نیروهای متخصص با سواد و با انگیزه از دیگر مزیتهای ماست. ما رتبه سوم در علوم مهندسی را در دنیا در اختیار داریم. دولت بالقوه ثروتمند است و داراییهای باارزشی چون نفت و گاز و سایر معادن را در اختیار دارد.
رئیس دولت چهاردهم به نقاط ضعف موجود اشاره و بیان کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی با همتهای انجام شده شاهد توسعه آموزش، سلامت، امنیت، رشد چشمگیر آبرسانی و گازرسانی به دورترین نقاط کشور، رشد نیروگاهها، صنعت پتروشیمی، کشاورزی و دامداری مدرن و سطح تحصیلات عمومی و دانشگاهی بودیم اما همچنان مسائل بنیادی و ریشهای ما حل نشده است و سطح رضایت عمومی ما پایین است. مهاجرت نیروهای کارآمد شتاب گرفته و امید به آینده روشن و الهامبخش کمرنگ شده و وضعیت فقر و محرومیت زیبنده جامعه ایرانی نیست.
وی اظهار کرد: در احقاق حقوق و استقرار عدالت سر ما بالا نیست و مشکل داریم، فسادها و رانتها رواج دارد. ناترازیهای بزرگ در بودجه و انرژی و مخاطرات عظیم در مقوله آب و محیط زیست و صندوقهای بازنشستگی را شاهد هستیم. چند دستگی و اختلاف بین معتمدین به انقلاب و اختلافات منطقهای و روابط نه چندان مطلوب با کشورهای همسایه، تحریمهای شدید آمریکا علیه ما و خروج ما از چرخه مالی به دلیل قرار گرفتن در لیست سیاه FATF از نقاط ضعف کشور است.
پزشکیان با اشاره به آیه «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا» یادآور شد: عدم وحدت و انسجام و التزام یعنی در لبه پرتگاه آتش قرار گرفتن. باید کاری کنیم که وحدت و انسجام در داخل افزایش یابد. مهمترین مسئله اختلافات و عدم هماهنگیها در داخل است. نظام اداری ما از مشکلاتی چون ناکارآمدی، تورمزایی، هزینهسازی برخوردار است. در وضعیت عمرانی با انبوهی از پروژههای نیمه تمام مواجه هستیم که نیازمند سالها کار و بودجههای بسیار است. شاهد تأخیر طولانی در تکمیل کریدورهای مهم کشور و نیازمند بازسازی و نوسازی حمل و نقل عمومی هستیم.
وی اظهار کرد: صنعت تولید در کشور ما با کیفیت پایین و هزینه بالا همراه است. کاهش سرمایه اجتماعی و عدم اجرای عدالت متناسب با منطقه، قومیت، جنسیت و مذهب را شاهد هستیم. مشکلات مالی، فسادهای موجود، رواج رشوه و فساد و رانت اطلاعاتی مجموعه مواردی است که نقاط قوت را به نقاط ضعف تبدیل کرده است.
پزشکیان بیان کرد: فرصتهای پیش رو را باید دریابیم. در خلال انتخابات فرصتی برای خلق امید در جامعه ایجاد شد که نگه داشتن این امید وظیفه عموم جامعه است. لذا باید در رفع تبعیضها و برآوردن انتظارات مردم تلاش کرد.
وی گفت: در مرکز راهبردی انرژی جهان هستیم به طوری که بیش از 71 درصد ذخایر نفت و 69 درصد ذخایر گاز منطقه را در اختیار داریم. امکان دسترسی به ابزارهای صادراتی و امکانات ترانزیتی گسترده را داریم. در گروه بینالمللی بریکس و شانگهای و مجمع اقتصادی اوراسیا، عضو و از تفاهم بلندمدتی با چین و روسیه برخوردار هستیم. ذخایر غنی داریم و در مرکز راهبردی انرژی جهان هستیم. هفت درصد ذخایر معدنی را در اختیار داریم و جمهوری اسلامی ایران 60 میلیارد تن ذخایر معدنی دارد. نقش ایران در شبکه راههای ترانزیتی منطقه استثنایی است. دومین کشور با ذخایر اثبات شده گاز و سومین کشور با ذخایر اثبات شده نفت هستیم. با بیشتر از 15 کشور مرکزیت داریم و در کانون ارتباطی 25 کشور در جنوب غرب آسیا هستیم.
رئیسجمهور با اشاره به تهدیدها و در رأس آن وجود آمریکا و تحریمهای ظالمانه علیه ایران، اضافه کرد: اگر با هم متحد باشیم، قطعاً قادر خواهیم بود این تهدیدها را کاهش دهیم. از جمله نقاط ضعف تنش و خونریزی در منطقه، روابط ضعیف با همسایگان، کمی سرمایه اجتماعی، ضعف در انسجام داخلی و کاهش اعتبار دولت در مقابل ملت است. برای برونرفت از این وضعیت راهبردهایی لازم است اما مهمترین سؤال این است که چرا علیرغم کسب موفقیتهای بسیار در طول سالیان بسیار، مسائل مهمی از قبیل عدالت، انصاف، افزایش سطح رفاه اجتماعی، فقر، حل معضل بیکاری و اهداف امیدبخش و شوقآفرین چشمانداز هنوز محقق نشده است. چگونه میتوانیم به اهداف متعالی برسیم؟ تا نتوانیم به این سؤالات پاسخ دهیم و با همین روشی که بوده، ادامه دهیم، تصور اینکه به جایی خواهیم رسید، امکان ندارد «إنَّ اللهَ لاَ یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى یُغَیِّرُواْ مَا بِأَنْفُسِهِمْ ».
پزشکیان با تأکید بر اینکه حل این مسائل در پرتو حفظ امید اجتماعی و التزام به وفاق ملی و با اتکا به وحدت نظری و تجربی انجام میشود، گفت: حل این مسائل زمانی محقق میشود که فهم روشن از صورتبندی و ارکان حکمرانی بخش خصوصی و جامعه مدنی ایجاد شده باشد. ایران امروز برای برونرفت از بحرانها، نیازمند وفاق ملی، همبستگی ملی و مشارکت ملی است. رهبر انقلاب تمام قوا و نهادهای حاکمیتی را ملزم به این امر کردند و دولت وفاق ملی بر این اساس معرفی شده است. حال نوبت شما نمایندگان مجلس است که نقش تاریخی خود را در عمل به این تدبیر و افق روشن فراهم کنید چراکه اینک زمان مفاهمه است نه مقابله.
وی تصریح کرد: مشکلات جز در پرتو وفاق ملی حل نمیشود و این مفهوم یک رابطه دو طرفه است. تمام اصحاب و ارکان تصمیمگیر باید در کنار یکدیگر برای حل و فصل مسائل قرار گیرند. علت عدم حل مسائل، نرسیدن به فهم مشترک است بنابراین باید در اجرا همصدا باشیم. دولت من، دست تفاهم به سمت و سوی همه فعالان اقتصادی، فرهنگی و تمامی حوزهها بلند کرده است و میخواهد در پرتو بسیج همگانی عمل کند لذا مجلس به عنوان عصاره ملت در این رویکرد راهگشاست. ضرورت دیگر برای تغییر رویههای معیوب، داشتن نگرش نظاممند و پیوسته به تمام مسائل کشور است. دولت من به این پیوستگیها توجه دارد. اگر آموزش و پروش نتواند مأموریت خود را به درستی ایفا کند و یا دانشگاه نتواند از اهداف پیشرفت کشور حمایت کند، آن هنگام تدابیر، دیگر راهگشا نخواهد بود. ساختار اداری و اجرایی ما مبتنی بر اقدام و عمل شکل گرفته و از اهداف نهایی فاصله گرفته است.
پزشکیان با اشاره به آیه «إِنَّ الَّذِينَ تَوَفَّاهُمُ الْمَلائِكَةُ ظالِمِي أَنْفُسِهِمْ قالُوا فِيمَ كُنْتُمْ قالُوا كُنَّا مُسْتَضْعَفِينَ فِي الْأَرْضِ قالُوا أَ لَمْ تَكُنْ أَرْضُ اللَّهِ واسِعَةً فَتُهاجِرُوا» ادامه داد: بنابر مفاد این آیه خداوند در روز قیامت هیچ توجیهی را از ما نمیپذیرد و با این وضع ما پاسخگوی خدا در قیامت نیستیم. برادران و خواهران اگر ما به عنوان یک مسلمان نتوانیم جواب مردم را بدهیم و مملکت را از این بحران بیرون بکشیم، در روز قیامت امکان ندارد که بتوانیم جواب خداوند را بدهیم لذا باید در کنار وفاق به اصلاح ساختار برنامه مدیریت و نظام اجرایی بپردازیم. برنامهریزی مبتنی بر عملکرد مدیریتها بر مبنای مشارطه، مراقبه و محاسبه و رواج پاسخگویی و ارزیابی مبتنی بر نتیجه و نگرش نظاممند، شایستهسالاری و مبتنی کردن تصمیمات بر حقایق و شرایط، رویکرد ماست.
رئیس دولت چهاردهم بیان کرد: ضرورت دیگر در مقابله مؤثر با فساد است. نیازمند عزم و اراده برای اجرای قانون هستیم. میتوانیم از ظرفیت پیوند دادن کد ملی، کد زمین و کدپستی برای شفافیت و مقابله با فساد استفاده کرد. مقام معظم رهبری در مراسم تنفیذ، اولویت نخست را بهبود وضعیت اقتصادی لحاظ فرمودند و طبق نظرسنجیهای مختلف نیز اولویت مردم حل مسائل اقتصادی است. لذا مهمترین محور در دولت چهاردهم، تحول در وضعیت اقتصادی است. اصلیترین شاخص کیفیت کشور در بُعد اقتصادی، توان تولید کشور است که تعیینکننده قدرت ملی است.
وی اظهار کرد: پایین بودن سطح رشد اقتصادی، بیثباتی و ناعادلانه بودن درآمدها از اصلیترین مشکلات است که تورم بالا و وابسته بودن به نفت نیز به آن افزوده میشود. پرسش اصلی این است که چرا هنوز پس از بیش از 45 سال از پیروزی انقلاب اسلامی، نتوانستیم مشکل اقتصادی را حل کنیم؟ چنانکه رهبری در بیانیه گام دوم نیز بر آن تصریح کردند.
رئیسجمهور کشورمان با تأکید بر اینکه عملکرد ضعیف، اقتصاد کشور را دچار چالش کرده است، اظهار کرد: چالشهای بیرونی، تحریمهای دشمن و چالشهای درونی همان عیوب ساختاری و ضعفهای مدیریتی است. همچنین در سالهای اخیر رهبر معظم انقلاب حل مشکلات اقتصادی را به عنوان شعار اصلی سال بیان کردند. من برای تدوین برنامههای اقتصادی دولت چهاردهم، برنامههای اقتصادی دورههای گذشته ریاست جمهوری را بررسی کردم.
پزشکیان با تأکید بر اینکه به نظر میرسد راهحلهای مشکلات اقتصادی را نمیشناسیم، یادآور شد: اختلاف نظرهایی بین کارشناسان وجود دارد اما میخواهم با صراحت بگویم، ریشه اصلی تداوم مشکلات اقتصادی، نبود سازوکارهای مناسب برای سیاستهای اقتصادی در امر داخلی و خارجی است که بدون اجماعسازی، قابل حل نیست. باید ریشه اختلافات را حل کنیم تا به اجرای برنامه اصلاح اقتصادی برسیم.
وی اظهار کرد: در حوزه سیاست خارجی، بخشی از مشکلات به پایین بودن نرخ رشد اقتصادی و پرنوسان بودن این عرصه باز میگردد که ریشه در تحریمهای اقتصادی ظالمانه دارد چون به صورت رسمی نمیتوانیم تجارت انجام دهیم و به دلیل تحریمها از برخورداری از حساب رسمی بینالمللی محروم هستیم. تولیدکنندگان و صادرکنندگان، گران میخرند اما ارزان میفروشند. جوانان بیش از نیمی از عمر خود را در تحریمهای ظالمانه گذراندهاند و جوانان با تحصیلات عالی و یا فاقد تحصیلات، معترض هستند و از بیکاری رنج میبرند. طبق آمارهای رسمی هر ساله شاهد کاهش رفاه مردم هستیم. این مسیر را باید تغییر داد. اختلافات درونی، فشارهای بیرونی و فضای سیاسی رفع مشکلات اقتصادی را محدود کرده است و هر سه قوه در این زمینه مسئول هستند.
رئیسجمهور تصریح کرد: برای حل مشکلات اقتصادی، نیازمند اجماعسازی در داخل هستیم. باید بر اولویت حق و عدالت توافق داشته باشیم؛ این نقطه شروع همگرایی خواهد بود. بر روی اینکه ایران برای همه ایرانیان است، توافق داریم بنابراین باید هدف همه ما تأمین منافع ملی، مردم و کشور و تلاش برای برون رفت از وضعیت کنونی باشد. نباید مصلحتهای بلندمدت مردم را فدای رضایتهای کوتاه مدت خود کنیم. تیم اقتصادی خود را موظف کردم تا به صورت پیوسته با عموم مردم، نمایندگان و نخبگان جهت رسیدن به اهداف و چشماندازها، اجرای سیاستهای کلی و قوانین صحبت کنند. همچنین درهای دولت، وزارتخانهها و مراکز تحت مدیریت به روی اندیشههای مختلف باز است.
وی با اشاره به اصول مدنظر برای حل مشکلات، گفت: تمرکز راهبردی دولت چهاردهم بر تقویت توان تولید رقابتپذیر، بهبود معیشت مردم، توسعه سرمایهگذاری، تأمین مالی قطب علمی، اقتصادی، فناوری، بهینهسازی مصرف انرژی، تبادل نیروی انسانی، همزمانی کارآمدسازی دولت در عین توانمندسازی، توسعه فقرزدایی و پیشگیری از فقر در روند توسعه جزو اصول مهم دولت چهاردهم خواهد بود.
رئیسجمهور با بیان اینکه توسعهای که شامل عدهای خاص شود، چپاول است افزود: اقتصاد، محور اصلی مسائل کشور است اما تفکیک اقتصاد از سایر حوزهها، خطای بزرگی است. امروز اصلاحات در روابط بینالمللی و داخلی تنها راه خروج از شرایط فعلی است که با نگاه یکپارچه به مسائل متعدد، درک مشترک از مسائل داخلی کشور و همکاری قوای سهگانه تحت حمایت مقام معظم رهبری قابل حل است.
پزشکیان گفت: چشمانداز، سیاستهای کلی، قانون برنامه و اجرای قانون اساسی است. ارزشها مردم هستند. ما به تمام جریانها و شخصیتها اعلام کردیم، افراد توانمند را برای کمک به دولت معرفی کنند. پروندههای متعدد در دهها هزار ساعت بررسی شد تا فهرست پیشنهادی وزرا تهیه شود و هیچ کدام از وزرا را از لحاظ عقیده سیاسی در لیست قرار ندادیم بلکه هدف چینش وزاری پیشنهادی براساس شعار وفاق و وحدت بود. به گفتههایمان پایبند بودیم و براساس آن عمل کردیم. فهرست پیشنهادی وزرا براساس نمادی از وفاق و همبستگی است.
وی تصریح کرد: این شما هستید که امروز به ما در اجرای این وفاق کمک میکنید تا صدای واحدی از ما و جامعه، هم در داخل کشور هم خارج از کشور شنیده شود. همه باید دست به دست هم دهیم. فهرست پیشنهادی وزرابراساس این نگاه معرفی شده است؛ ما را در این نگاه و رفتن به سمت وفاق یاری کنید. کاری کنید که دنیا بدانند ما یکصدا، پشت مقام معظم رهبری در جهت رسیدن به چشماندازها تلاش و کوشش میکنیم و اختلافات را کنار میگذاریم.
پزشکیان سخنان خود را با نامه حضرت علی(ع) به مالک «وَلْيَکُنْ أَبْعَدَ رَعِيَّتِکَ مِنْکَ وَأَشْنَأَهُمْ عِنْدَکَ، أَطْلَبُهُمْ لِمَعَائِبِ النَّاسِ؛ فَإِنَّ فِي النَّاسِ عُيُوباً الْوَالِي أَحَقُّ مَنْ سَتَرَهَا، فَلاَ تَکْشِفَنَّ عَمَّا غَابَ عَنْکَ مِنْهَا، فَإِنَّمَا عَلَيْکَ تَطْهِيرُ مَا ظَهَرَ لَکَ؛ دورترين افراد رعيت از تو و دشمنترين آنان در نزد تو، كسى باشد كه بيش از ديگران عيبجوى مردم است. زيرا در مردم عيبهايى است و والى از هر كس ديگر به پوشيدن آنها سزاوارتر است. از عيبهاى مردم آنچه از نظرت پنهان است، مخواه كه آشكار شود، زيرا آنچه بر عهده توست، پاكيزه ساختن چيزهايى است كه بر تو آشكار است»، پایان داد.
سخنان رئیس جمهور در جلسه بعداز ظهر:
مسعود پزشکیان بعداز ظهر امروز در بخش دوم سخنان خود در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در سخنانی به ادامه دفاع از وزرای پیشنهادی به مجلس پرداخت.
وی با بیان اینکه هر کس به طریقی دل ما میشکند، بیگانه جدا دوست جدا میشکند، بیگانه اگر میشکند حرفی نیست، من در عجبم دوست چرا میشکند، گفت: من تلاش نکردم عیبها را بزرگ کنم تا بیگانگان بتوانند از آن سواستفاده کنند.
وی افزود: امکان ندارد که دروغ گفته باشم، یا به حرفم پایبند نباشم. در طول دوران نمایندگی و زندگیام از بیعدالتی نگران بودم و از قومیتها دفاع کردهام. هنگامی که کسی جرئت نداشت، از این حرفها بزند، من از این حرفها زدم چرا که به آن باور داشتم.
رئیس جمهور تاکید کرد: در گفتوگوهای انتخاباتی تاکید کردم که به حق و عدالت باور دارم و برای حق و عدالت به اصلاحات معتقد هستم.
پزشکیان با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر برای این است که عدالت را زیر پا نگذاریم، اظهار کرد: بارها گفتهام که موظفیم حق و عدالت را در جامعه پیاده کنیم. معتقدم استراتژی و روش برون رفت از وضعیت موجود، بسیجی است که در هنگام حمله دشمن به خاک کشورمان ایجاد شد. بسیج همه، نه بسیج یک عده و یک گروه.
رئیسجمهور با بیان اینکه برادری میگوید که وزرا سلایق مختلف دارند، اظهار کرد: وقتی پایبند به قانون است، دیگر سلایق مختلف معنا ندارد. ما پایبند به چشمانداز قانون، اراده و اعلام و امضای رهبر انقلاب هستیم.
پزشکیان بیان کرد: ۲۰ سال است که براساس چشمانداز قرار بود که ما اول شویم، اما فقط با یکدیگر دعوا کردیم، فقط یکدیگر را نقد کردیم. رمز موفقیت این است که دست به دست یکدیگر دهیم، باید با هم در مقابل این تهاجمات بایستیم، چراغ راه و پیمان ما مسیری است که رهبر انقلاب مشخص کرده است، هر حرفی که زدم در عمل و در این مسیر امتحانم کنید.
وی تاکید کرد: در تمام مراحل انتخاب وزرای پیشنهادی مشورتهای لازم با افرادی که باید انجام میدادیم انجام شده است. مشورتها در سطح بالا انجام شده و بدون مشورت اینجا نیامدهایم.
رئیسجمهور گفت: با تمام وجود به رضایت مردم اعتقاد داریم و تلاش خواهیم کرد که این مردم راضی شوند.
پزشکیان با بیان اینکه من در زندگیام جز به محرومین فکر نکردهام و جز برای آنها کار نکردم، اظهار کرد: وقتی وزیر بودم به من گفتند، سهم بگیر یا در بیمارستان خصوصی کار کنیم. پاسخ دادم: من به بیمارستان خصوصی نمیروم. گفتند بازنشسته شوی، چه کار میکنی؟ گفتم میروم باغبانی میکنم اما از مردم برای طبابت پول نمیگیرم و نگرفتم.
وی افزود: نه مجوز مطب گرفتهام و نه سهام دارم، توان و علم و مهارتم را در استخدام ملت گذاشتهام. آنهایی که شهید شدهاند، دینی بر گردن ما دارند و ما موظفیم آن راه را با باور و اعتقاد ادامه دهیم.
رئیسجمهور خطاب به نمایندگان، گفت: از شما میخواهم به همه عزیزانی که انتخاب کرده ایم، با قدرت رأی بدهید. ما بسیج شویم و در مسیری که رهبری معظم مشخص کرده یکصدا در مقابل این تهاجم و تهدیدات بایستیم. ما نیاز به وحدت داریم، باید عقدهها و گرههای گذشته را کنار بگذاریم و دست به دست هم بدهیم و این راه سخت را با هم ادامه دهیم.
پزشکیان با بیان اینکه دروغ نخواهیم گفت و غیرصادقانه و منافقانه با هیچکس برخورد نخواهیم کرد، تاکید کرد: این باور و اعتقاد ماست. اگر به اصلاحات معتقدیم، برای این است که حق و عدالت در جامعه به آن شکلی که باید باشد، نیست.
وی افزود: تا جایی که از دستم بربیاید و زنده باشم و بتوانم، حق و عدالت را پیگیری و اجرا خواهم کرد؛ اما کسانی که مدیریت میفهمند، میدانند که حل مشکلات، دفعتاً ممکن نیست. ما باید دست به دست هم بدهیم و مسیری که مشخص است را براساس حق و عدالت پیش برویم و دنبال منافع خود و جناحمان نگردیم.
رئیس جمهور گفت: این مجلس است که باید چارچوب را مشخص و مسیر را ریلگذاری کند؛ تا به حال هیچ قانونی به خاطر اینکه غیرعادلانه است، از شورای نگهبان به مجلس برنگشته است. اگر مشکلی در کشور وجود دارد، به خاطر لوایح و قوانینی است که ما تصویب کردیم. بپذیریم که باید عدالت و حق را در جامعه پیاده کنیم و نباید بخاطر قدرت دعوا کنیم. بپذیریم که رمز موفیت ما وحدت، انسجام و همپیمانی ما در رفتن به سمت چشمانداز و سیاستها است.
پزشکیان با بیان این مطلب که همه اعضای کابینه پیشنهادی افراد مشهوری هستند و لازم نیست یکی یکی اسم آنها را ببرم، اظهار کرد: این قاعدهای است که از قبل بوده و این پروتکل را از من بپذیرید که زیاد از این پروتکل ها بلد نیستم؛ دلم می خواهد همانی باشم که بودم. دوست ندارم تغییری در رفتار و زندگی ام ایجاد شود؛ نمی خواهم خودم را بالاتر از کسی بدانم؛ من هم مثل شما هستم برادر و دوست شما هستم.
وی افزود: باید دست به دست هم بدهیم تا کار درست شود و این عزیزانی که الان در مقابل شما هستند را به عنوان دوست بپذیرید و به آنها کمک کنید. قبول دارم که همه ما اشتباه داریم چون معصوم نیستیم؛ علی (ع) میگوید خودتان را محروم نکنید و محافظه کارانه با من برخورد نکنید که مبادا من را به حق و عدالت مشورت ندهید.
رئیس جمهور افزود: علی (ع) می گوید من بالاتر از این نیستم که اشتباه نکنم یا در عمل خطایی از من سر نزند؛ وقتی امیرالمؤمنین (ع) این حرف ها را می زند ما که دیگر عددی نیستیم و حتما اشتباه و خطا خواهیم داشت. برادرانه و دوستانه ما را کمک و راهنمایی کنید؛ ما نمی خواهیم جاده خاکی برویم می خواهیم در مسیر بمانیم؛ به حق و عدالت معتقدیم؛ نمی خواهیم حق هیچ فردی را ضایع کنیم یا نادیده بگیریم.
وی با بیان اینکه کمک کنید همه این عزیزان رأی بیاورند، اظهار کرد: به آنهایی که گیر میدهید، بیشتر کمک کنید؛ من این افراد را بیشتر از شما میشناسم؛ اگر همین الان اتفاقی بیفتد، همین افراد در خط مقدم هستند. مطمئن باشید از دفاع از کشور و نظام و رهبری کوتاه نخواهند آمد؛ ما را نظارت و کمک کنید؛ همه مردم کمک کنند تا ایران را به وضعیتی برسانیم که لیاقت ماست. وضعیت کنونی لیاقت ما نیست.
انتهای پیام