کد خبر: 4231822
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۹
علی فرهادی مطرح کرد

جبران کمبود نیروی انسانی مدارس با حضور معلمان بازنشسته

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه معلمانی که در سن بازنشستگی هستند، در اوج توانایی و تجربه هستند، گفت: مطلوب ما این است که برای جبران کمبود نیروی انسانی از معلمان بازنشسته استفاده کنیم. 

نشست خبری سخنگوی وزارت آموزش و پرورشبه گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری علی فرهادی، سخنگوی وزارت آموزش و پرورش امروز، ۲۴ مردادماه در محل ساختمان شهید رجایی این وزارتخانه برگزار شد. 

در ابتدای این نشست، فرهادی طی سخنانی بیان کرد: آموزش و پرورش در یک ‌سال گذشته از دریای تقریباً طوفانی به ساحل آرامش رسیده است و به امید خدا برای مهرماه سال جاری و بازگشایی مدارس، آماده می‌شویم‌. تمام ثروت آموزش و پرورش سرمایه انسانی آن و نظم‌ مالی آموزش و پرورش به ویژه در حوزه پرسنلی پیشران سایر امور است. 

وی افزود: از اسفندماه سال ۱۴۰۱ مبلغ حق‌التدریس‌ها را به معلمان بدهکار بودیم اما امروز نه تنها بدهی نداریم بلکه حق‌التدریس هر ماه در پایان همان ماه اعطا می‌شود. سال گذشته در شهریورماه آموزش و پرورش تعهد داده بود که نیروهای خدماتی را به کار نگیرد، اما امروز برای نظم‌بخشی به وضعیت این دوستان، اقدام لازم انجام شده است. تمامی نیروهای خرید خدمات استان سیستان و بلوچستان به صورت قراردادی در سال آینده به کار گرفته شوند. برای سایر نیروهای خرید خدمات کشور نیز این رویکرد دنبال می‌شود و برای تبدیل وضعیت ایشان نیز اقدام شده تا به قرارداد کار معین تبدیل شوند. رویکرد آموزش و پرورش این است که این نیروها به صورت قرارداد کار معین با آموزش و پرورش همکاری کنند.

فرهادی گفت: در حوزه نظم مالی در رابطه با مدیران نوبت دوم نیز که در مدارس دوشیفت فعالیت می‌کنند، حق‌الزحمه ایشان تا سه سال پرداخت نشده بود که امروز این امر انجام شده و حقوق ایشان به صورت به روز پرداخت می‌شود. در مورد بیمه تکمیلی معلمان نیز بحث کسر بیمه از فیش حقوقی انجام می‌شود تا زمینه‌ساز خدما‌ت‌رسانی بهتر به ایشان باشد. در حوزه رتبه‌بندی نیز سال گذشته ۵۷۲ هزار اعتراض در رتبه‌های اعطایی دریافت شد که به اعتراضات همگی تا دی‌ماه ۱۴۰۲ رسیدگی شد و بیش از ۳۸۰ هزار نفر از ایشان افزایش رتبه داشتند و پرونده این اعتراضات نیز بسته شد. در این زمینه همچنین، بخشی از دیون بازنشستگان مربوط به شش ماه دوم سال ۱۴۰۰ هنوز باقی مانده است که در آخرین مرحله قرار داشته و به زودی پرداخت خواهد شد. تلاش می‌کنیم که نظام رتبه‌بندی برای تمام بازنشستگان سال‌های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به حالت تثبیت در آمده و پرداخت‌ها انجام شود. 

بهره‌گیری از معلمان بازنشسته

وی افزود: در مورد نیروی انسانی نیز در سال ۱۴۰۰ بیش از ۶۰ هزار نفر، در سال ۱۴۰۱ بیش از ۵۱ هزار نفر و در سال ۱۴۰۲ بیش از ۷۲ هزار نفر بازنشسته داشتیم. در مردادماه ۱۴۰۳ قانون برنامه هفتم لازم‌الاجرا شد و طی هماهنگی‌های انجام شده با سازمان اداری و استخدامی و دیوان عدالت اداری و میز مجلس شورای اسلامی، مقرر شد تا بخش‌نامه پیشین در مورد بازنشستگان ناظر به برنامه هفتم اصلاح شود.‌ سن بازنشستگی در آموزش و پرورش بسیار پایین و بین ۴۸ تا ۵۲ سال است. معلمانی که در سن بازنشستگی هستند، در اوج توانایی و تجربه هستند و لذا مطلوب ما این است که برای جبران کمبود نیروی انسانی از خود این عزیزان استفاده کنیم. 

فرهادی تصریح کرد: با توجه به نکاتی که بیان شد، بخشنامه مربوطه به زودی اصلاح شده و دغدغه معلمان ناظر به بازنشستگی مرتفع خواهد شد. لذا شرایط بازنشستگان براساس برنامه هفتم تغییر خواهد کرد. در فاصله سال ۱۳۹۸ تا به امروز بیشترین جمعیت دانش‌آموزی در ۲۵ سال گذشته، بیشترین میزان شرایط بازنشستگی در ۲۵ سال گذشته و میزان فارغ‌التحصیلی اندک در دانشگاه‌های تربیت معلم باعث ایجاد بحران در کمبود نیروی انسانی شد لذا در این زمینه امسال نسبت به سال گذشته شرایط بسیار بهبود پیدا کرده است و با فرض قرارداد کار معین شدن همه نیروهای خرید خدمات و استفاده از ۵۰ درصد از بازنشستگان داوطلب برای استمرار خدمت، شرایط بسیار بهتر شده و مهرماه آرامی را آغاز خواهیم کرد. 

وی‌ با اشاره به پیگیری‌های دولت قبل و دولت جدید، گفت: بنا به تصمیمات اخذ شده در آموزش و پرورش، هر کدام از بازنشستگانی که در سال آینده استمرار خدمت دهند، یک‌ ماه حقوق پاداش خواهند گرفت یعنی به جای ۱۲ ماه، ۱۳ ماه حقوق دریافت می‌کنند. در مورد اضافه تدریس و حق‌التدریس معلمان نیز طرحی در آموزش و پرورش تهیه شد که طی آن تا دو برابر حق‌التدریس معلمان افزایش پیدا کند که این طرح در ادامه اصلاح و قرار شد به معلمانی که حق‌التدریس برمی‌دارند، به جای ۹ ماه، ۱۰ ماه حق‌التدریس پرداخت شود. 

فرهادی بیان کرد: امسال در جذب معلم تقویم استخدامی آموزش و پرورش تغییر پیدا کرد. امسال نتیجه آزمون آموزگاری آموزش و پرورش یک‌ ماه پیش اعلام شد و تعداد ۲۱ هزار نفر قبول شدند که حداقل دو یا سه هزار نفر به ایشان افزوده خواهد شد. همچینن، نتایج آزمون استخدامی دبیری نیز پیش از هفته آینده اعلام خواهد شد. در رابطه با آزمون کیفیت‌بخشی نیز که بیش از ۱۹ هزار نفر ظرفیت دارد، مصاحبه‌ها انجام شده و تا دو هفته آتی اعلام نتیجه خواهد شد. لذا با مجموع اقدامات آموزش و پرورش در رابطه با ایجاد انگیزش برای بازنشستگان و معلمان حق‌التدریس و استخدام نیروهای خرید خدمات، از ۱۷۶ هزار کمبود معلم که برای مهرماه وجود داشت، خارج شده و مهرماه آرامی خواهیم داشت. 

وی تصریح کرد: امسال در مهرماه سال ۱۴۰۳ تعداد ۳۲ هزار نفر دانشجومعلم جدید از دانشگاه‌های فرهنگیان و شهید رجایی در هنرستان‌ها مشغول خدمت خواهند شد. همچنین، مجوز استخدامی که آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۳ دریافت کرده، حدود ۱۲۹ هزار نفر است که در تاریخ آموزش و پرورش بی‌نظیر است. در این میان تعداد ۸۰۰ نفر حافظ کل قرآن نیز استخدام خواهند شد.  

فرهادی گفت: ابلاغ بيش از ۴۰ درصد معلمان آموزش و پرورش صادر شده و باید تا پیش از ۱۵ شهریورماه این عدد تکمیل شود. در سال‌های گذشته ابلاغ معلمان بعضا تا بهمن‌ماه تکمیل نمی‌شد که امروز با بهره‌گیری از بستر سامانه‌ای این اتفاق رقم خواهد خورد و تا روزهای آینده تکمیل خواهد شد. امروز ۸۰ درصد مدارس کلاس‌بندی شده و برنامه ۲۰ درصد مابقی نیز تا اواسط شهریورماه انجام‌ خواهد شد. 

نقل و انتقال معلمان در آموزش و پرورش

وی تصریح کرد: بیشترین تقاضای نقل و انتقال آموزش و پرورش از شهرستان‌های استان‌ تهران است که پنج هزار و ۱۲۴ نفر معلم تقاضای رفتن به استان‌های دیگر را دارند و بیشترین تقاضای ورود نیز با شش هزار و ۳۲۱ نفر مربوط به شهر تهران است‌. کمترین تقاضای خروج با ۲۴۲ مورد از استان ایلام است و کمترین تقاضای ورود با ۱۳۵ مورد نیز مربوط به استان سیستان و بلوچستان است. لذا در برخی استان‌ها ناترازی وجود دارد و نمی‌توانیم با همه تقاضاها موافقت کنیم‌. متاسفانه بیشترین تقاضاهای انتقال برای معلمان کم‌سابقه است و برخی محدودیت‌های قانونی نیز در این زمینه وجود دارد. 

فرهادی اظهار کرد: با توجه به اینکه جمعیت دانش‌آموزی ابتدایی در حالت پیک خود قرار داشته و میزان ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر را پشت سر گذاشته است، در پنج سال آتی جمعیت مقطع متوسطه افزایش پیدا خواهد کرد و از اکنون باید برای برای دبیرستان‌ها و مقاطع متوسطه برنامه‌ریزی کنیم. 

وی بیان کرد: بودجه آموزش و پرورش جای زیادی برای رشد دارد. امروز آموزش و پرورش چیزی حدود ۴۵ درصد از دولت را تشکیل می‌دهد و این عدد نشان می‌دهد که سهم آموزش و پرورش از دولت نیز باید بیشتر باشد. در حال حاضر میانگین حدود حقوق معلمان کشور ۱۶ میلیون و ۴۲۰ هزار تومان است. اعتبارات آموزش و پرورش به نسبت جمعیت آن افزایش پیدا نکرده است. امسال مقرر شد که آموزش و پرورش ۱۱۰ درصد بودجه خود یعنی ۱۰ درصد بیشتر از آنچه مصوب شده را دریافت کند و اگر بتوانیم مطالبات خود را دریافت کنیم، در سال آتی مشکلی نخواهیم داشت. 

وی بیان کرد: علیرغم اینکه در چند سال اخیر نرخ و سرعت مدرسه‌سازی بسیار بالاست اما با این حال نیاز به افزایش مدرسه‌سازی در کشور وجود دارد و باید اعتبارات بیشتری در این زمینه دریافت کنیم. آموزش و پرورش نهادی نیست ‌که تصمیمات سیاسی در آن گرفته شود بلکه نهادی فرهنگی است که تمامی سلایق سیاسی‌ را در خود دارد اما همگی دارای فکری‌ واحد در زمینه رشد و توسعه فرهنگی و علمی کشور هستند. امروز آموزش و پرورش شرایط خوبی دارد و به جز یک‌ بدهی کلی در رابطه با پاداش بازنشستگان، مشکل و بدهی دیگری ندارد. همچنین، تلاش می‌کنیم به زودی پاداش عزیزانی که در شش ماهه اول ۱۴۰۲ بازنشسته شدند را پرداخت کنیم. 

وی در رابطه با تشکیل سازمان رفاهی و اقتصادی فرهنگیان نیز گفت: قرار بود این طرح در برنامه هفتم لحاظ شود که شیوه‌نامه این سازمان به دولت ارائه و در نهایت نیز مقرر شد که به شورای عالی اداری ارجاع شود اما به دلایل مختلفی همچون شهادت شهید آیت‌الله رئیسی متوقف شد که در حال پیگیری آن هستیم. در مورد دانش‌آموزان اتباع نیز رویکرد آموزش و پرورش ایجاد امکان تحصیل و افزایش دانش ایشان است که برنامه‌ریزی لازم نیز برای اتباع انجام شده تا ثبت نام برای آن‌ها انجام شود. مشکلی که در رابطه با اتباع وجود دارد که ایشان در نقاط خاصی از کشور قرار دارند که تلاش شده تا ارائه امکانات مختلف، زمینه تحصیل ایشان نیز فراهم شود.

انتهای پیام
آ.ک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴۰۳/۰۵/۲۶ - ۰۹:۲۲
0
0
به فکر ما نیروهای بلاتکلیف آموزش پرورش که سالها درکنار بچه ها بودند. بیمه فیش ولوح تقدیرها گرفتن را چرا لغوابلاغ کردید مگر ما آبرو نداشتیم سالها معلم بودیم. کنار گذاشته شدیم
captcha